Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η Δευτέρα των εκλογών


Η επαύριο των εκλογών, έχει ήδη περιγραφεί. Ο Παπαδήμος, οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τα πρώτα στελέχη των δύο κομμάτων, όλοι τους δεν αφήνουν περιθώρια για παρανοήσεις. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα κλιμακωθεί η φιλομονοπωλιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Με πιο γρήγορους ρυθμούς, ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα. Περιφρονώντας τα καταστροφικά αδιέξοδα που προκαλεί στη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών.
Η (συγ)κυβέρνηση του κεφαλαίου δηλώνει ότι υπάρχει ακόμα ολόκληρος Γολγοθάς, που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι, για την αντιμετώπιση της κρίσης και επιβάλλει ανάλογη αντιλαϊκή πολιτική. Στις επίσημες δηλώσεις υπουργών και πρωθυπουργού, δεν κρύβουν λόγια: Σχεδιάζουν να επιβάλουν και το ομολογούν από τώρα, πρόσθετες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Νέες παρεμβάσεις, για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Καινούρια αναθεώρηση των κρατικών δαπανών με μείωση και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις και ιδιαίτερη έμφαση στην κατάργηση κονδυλίων και επιδομάτων κοινωνικού χαρακτήρα. Ουσιαστική κατάργηση των εφάπαξ που δικαιούνται οι εργαζόμενοι κατά τη συνταξιοδότησή τους. Κλιμάκωση των απολύσεων από το δημόσιο τομέα με στόχο να απολυθούν 150.000 εργαζόμενοι μέχρι το 2015. Νέες αντιδραστικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας. Πρόσθετοι φόροι και χαράτσια για τους εργαζόμενους, προκειμένου να εξασφαλιστούν κι άλλες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών
 
 στοιχείων του δημοσίου. Εκχώρηση του ορυκτού πλούτου της χώρας σε ξένες πολυεθνικές και πάει λέγοντας.
Ολοφάνερος στόχος της σημερινής (συγ)κυβέρνησης, αλλά και όποιας κυβέρνησης προκύψει μετά τις εκλογές, είναι να στηρίξει με κάθε τρόπο το κεφάλαιο να ξεπεράσει σε όφελός του την βαθύτατη οικονομική καπιταλιστική κρίση στην οποία έχουν βουλιάξει πρώτα και κύρια τα εκατομμύρια των εργαζομένων και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Την ίδια στιγμή, τα αδιέξοδα που συναντάνε σε κάθε βήμα διαχείρισης της κρίσης, αλλά και τα ζόρια που αντιμετωπίζουν ως σύστημα, μέσα στον κυκεώνα των αντιτιθέμενων οικονομικών συμφερόντων, τους ωθούν στην ένταση του πολέμου της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και του λαού.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, τώρα ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ξέρουμε! Να ξέρουμε ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, είτε ο καθένας από μόνος του, είτε από κοινού, είτε προχωρώντας με άλλους συνδυασμούς σύμπραξης, το μόνο που μας επιφυλάσσουν είναι νέα μέτρα, μέτρα - κόλαση για το λαό. Με αυτήν την έννοια εμάς, τους πολλούς, μας συμφέρει να βγουν από τις κάλπες όσο γίνεται πιο αδυνατισμένοι. Αυτό είναι το ένα. Μαζί με το φούμο στα κόμματα της ολιγαρχίας, το άλλο, το εξίσου σημαντικό για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι να εμπιστευτούν τους κομμουνιστές. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ που από την αρχή της κρίσης, αλλά και πριν απ' αυτήν, από τότε που άρχισαν οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, για να αυξάνει τα κέρδη του το κεφάλαιο, έδειξε πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος σε όφελος της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ. Αυτή η πολιτική πρέπει να βγει πανίσχυρη και από τις κάλπες. Σ' αυτήν τη ρότα το ΚΚΕ πρόβαλε και διεκδίκησε άμεσες λύσεις ανακούφισης των ανέργων, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, σήκωσε την πάλη ενάντια στα χαράτσια κλπ. Μάχη λοιπόν και για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου