Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Όταν η ξεφτίλα δεν έχει όρια


Εκεί που οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται αν οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί (βλ. κύρια ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) συνδικαλιστές έχουν πιάσει πάτο  αυτοί προσπαθούν με τις πράξεις τους να αποδείξουν πως θα σκάψουν και τον πάτο για να πάνε ακόμα παρακάτω!!!
Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν ρεσιτάλ υποταγής και οσφυοκαμψίας είπαν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον πήχη της υποταγής.
Ο λόγος για τους ΠΑΣΚΙΤΕΣ και ΔΑΚΙΤΕΣ της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας. Οι οποίοι αφού κάλεσαν την Τετάρτη 28 Μάρτη, σε απολογιστική συνέλευση αντιπροσώπων τους αντιπρόσωπους του Κέντρου, δε θεώρησαν σημαντικό να παρευρεθούν οι ίδιοι(!). Δηλαδή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ο Δημόπουλος, ενώ κάλεσε τους αντιπροσώπους στις 7 το απόγευμα (αυτός που θα εισηγούνταν τον απολογισμό βρε αδερφέ!!!) μας έκανε την τιμή να έρθει στις 8(!), λέγοντας ότι το ξέχασε (!!!) το ίδιο και κάποιοι άλλοι βλ Ζήσης πρόεδρος του σωματείου χειριστών Πασκίτης κλπ. Άλλοι πάλι όπως ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Πρέβεζας  ο Κολιός στέλεχος της ΔΑΚΕ δεν μας έκαναν καν την τιμή να έρθουν!
Δηλαδή αυτοί που προετοίμασαν την απολογιστική συνέλευση (γιατί την απόφαση την πήραν μόνοι τους) ταυτόχρονα την υπονόμευσαν και τελικά η συνέλευση δεν έγινε. Ένας αφελής θα ρώταγε γιατί έγινε αυτό; Αλλά οι εργαζόμενοι δεν είναι αφελείς και ούτε μπορούν να τους κοροϊδεύουν άλλο!
Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα υπόσκαπταν τους αγώνες και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης αποφάσισαν να πάρουν άλλο ένα «μετάλλιο» πίστης και υποταγής, ένα ακόμα μπράβο από τα αφεντικά τους βιομηχάνους!
  • Είναι αυτοί που όταν ξεκίνησε η λυσσαλέα επίθεση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (συνεχίζοντας την σήμερα μαζί με τη ΝΔ) καλούσαν σε απεργοσπασία μαζί με τη ΓΣΕΕ σε απεργίες που καλούσε το ΠΑΜΕ.
  • Είναι αυτοί που όταν η ένταση της επίθεση οξύνονταν καθησύχαζε τους εργαζόμενους λέγοντας να περιμένουμε να δούμε που θα το πάει η κυβέρνηση και προπαγάνδιζαν την πάλη για ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
  • Είναι αυτοί που πιάστηκαν στα «πράσα» σαν ΓΣΕΕ δύο φορές να ξεπουλάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων με ομοτράπεζους τα αφεντικά τους του βιομηχάνους.
  • Είναι αυτοί που υπογράφουν τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών αφού με τη στάση τους υπονόμευσαν τις ΣΣΕ, εντείνοντας τον όλεθρο που έχει εξαπολυθεί από την εργοδοσία και την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου».
Σήμερα που με νόμους έχει εξασφαλισθεί πια η κατακρεούργηση των δικαιωμάτων του εργάτη, που έχει μόνη λύση την οργάνωση μετώπου ενάντια σε αυτή την επίθεση, δείχνουν για άλλη μία φορά το πραγματικό προδοτικό τους πρόσωπο!  
    Οι εν λόγω «συνδικαλιστές» ήξεραν ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη συνέλευση θα έθεταν ζήτημα απεργίας στις 4 Απρίλη μαζί με


 τις ταξικές ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα με θέμα την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων, την ανατροπή νόμων που υποθηκεύουν τους μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων (βλ. μισθούς 400 ευρώ).  
Αλλά αυτοί δεν θέλουν απεργίες, δεν θέλουν τους εργαζόμενους στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που αυτοί οι ίδιοι πρεσβεύουν. Θέλουν μπροστά και στις εκλογές τα κόμματα που υπηρετούν να μη πάνε σε προεκλογικό αγώνα με τους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Για να μπορούν αύριο οι ίδιοι να πλησιάσουν τους εργαζόμενους και να ζητάνε με θράσος ψήφους για τα κόμματα που υπόσχονται μείωση μισθών στα 300 ευρώ και κατάργηση των δικαιώματα των εργατών.
Σήμερα οι εργάτες έχουν εμπειρία και δε πρέπει να ξεγελιούνται από τη στάση και τις απειλές τους. Οι προδότες των εργατών δε πρέπει το επόμενο διάστημα να τολμούν να πατάνε στους χώρους δουλειάς, δεν πρέπει να μπορούν να μιλάνε σαν συνδικαλιστές γιατί αυτοί συναποφάσισαν τη σφαγή των δικαιωμάτων τους.
Καμιά εμπιστοσύνη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, στην ΓΣΕΕ, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, οργάνωση της πάλης εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση για να καταδικαστούν τα μέτρα, καμιά μείωση μισθών και μεροκάματων, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου