Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Περιοδείες υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ


Στο Λούρο και στο Καναλάκι περιόδευσαν σήμερα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ του Νομού Πρέβεζας. Από το βήμα της συγκέντρωσης στο Καναλάκι ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Κλινάκης κάλεσε τους αγρότες να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να στηρίξουν το ΚΚΕ. Όπως τόνισε:
«Το ΚΚΕ είπε στο λαό την αλήθεια για την ΕΕ, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την ΟΝΕ και το ευρώ, την κρίση και τα μνημόνια. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ παραμύθιαζαν ότι θα ζούμε καλύτερα με την ΚΑΠ που ξεκλήρισε χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά, ξεπάτωσε καλλιέργειες με αποτέλεσμα σήμερα να εισάγουμε προϊόντα που μπορούμε να παράγουμε. Τώρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ζητάνε την ψήφο των αγροτών για να συνεχίσουν ακόμα πιο σκληρή αντιαγροτική πολιτική καταστρέφοντας τη μικρομεσαία αγροτιά, για να συγκεντρώσουν την παραγωγή σε επιχειρηματίες-μεγαλοαγρότες. Καμία αστική συγκυβέρνηση «μνημονιακή» ή «αντιμνημονιακή» δεν πρόκειται να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Ό,τι έχει κερδίσει η αγροτιά, το κέρδισε με σκληρούς αγώνες, με πολυήμερα μπλόκα. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πως από καλύτερες θέσεις οι φτωχομεσαίοι αγρότες θα αντεπιτεθούν στη νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων. Η Ελλάδα μπορεί να έχει πλούσια αγροτική, κτηνοτροφική και αλιευτική παραγωγή. Γι’ αυτό ισχυρό ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για λαϊκή εξουσία και οικονομία με έξοδο από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης με κεντρικό σχεδιασμό και λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και με συνεταιρισμούς της μικρομεσαίας, αγροτιάς. Έτσι θα καλυφτούν οι ανάγκες του λαού μας με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα και εξασφαλίζεται ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες και κτηνοτρόφους».

Μιλώντας στο Λούρο ο Γιάννης Νόβας έθιξε το ζήτημα της υγείας που απασχολεί ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα της περιοχής αφού δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας αλλά μόνο ένα υποβαθμισμένο αγροτικό ιατρείο ενώ το Κέντρο Υγείας του Θεσπρωτικού που εξυπηρετεί τους ασθενείς της περιοχής είναι επίσης υποβαθμισμένο με κενές οργανικές θέσεις και ελλιπή εξοπλισμό. Όπως τόνισε ο Ιωάννης Νόβας:
«Ολα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, υποστηρίζουν και αποδέχονται το «δικαίωμα» για επιχειρηματικές επενδύσεις στους τομείς της Υγείας και του Φαρμάκου, αποδέχονται τη συνύπαρξη του δημόσιου τομέα υγείας με τον ιδιωτικό κλάδο της Υγείας, όπου ο ένας θα ανταγωνίζεται τον άλλο.
Η ενίσχυση αυτών των δυνάμεων θα είναι ήττα για τα λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους. Γιατί το να υπάρχουν επιχειρηματίες στην Υγεία, σημαίνει με μαθηματική ακρίβεια την πριμοδότησή τους με διάφορους τρόπους. Σημαίνει λειτουργία και όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σαν επιχειρήσεις.
Οι κομμουνιστές συμμετέχοντας στα σωματεία και στους μαζικούς φορείς πρωτοστατούν στους αγώνες για δωρεάν πρόσβαση όλων σε αναβαθμισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα άρρωστη κατάσταση. Διεκδικούμε Ενιαία αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό χωρίς επιχειρηματική δράση. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι να επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πρωτοστατούμε μαζί με ασθενείς και εργαζόμενους και αντιπαλεύουμε, ακόμη και με μορφές κατάργησης στην πράξη, το 5ευρω στα νοσοκομεία, την πληρωμή για εξετάσεις. Διεκδικούμε να γίνονται δεκτοί στις δημόσιες δομές Υγείας άνεργοι, ανασφάλιστοι και οι οικογένειές τους. Απαιτούμε κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα νοσοκομεία και σε όλες τις μονάδες υγείας με επιστημονικό, νοσηλευτικό και εργατοτεχνικό προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και όχι με μισθούς πείνας».

27-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου