Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΛΑ.Ο.Σ. Διεκδικεί λόγο στο τσάκισμα του λαού «Συμμαχία του νότου» στην ΕΕ προτείνει και αυτός, όπως η ΝΔ

Εναγώνια πλην όμως αποτυχημένη προσπάθεια να κρύψει τη δική του συμβολή στο τσάκισμα του λαού, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, έκανε χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε στο Ζάππειο. Ενώ είναι γνωστό ότι το κόμμα του ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο το Μάη του 2010 και στη συνέχεια πήρε μέρος με υπουργούς του κόμματος στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, ισχυρίστηκε ότι ψήφισε μόνο ένα άρθρο του πρώτου Μνημονίου και επιχείρησε να πείσει ότι ο ΛΑΟΣ διεκδικεί μια άλλη πολιτική εκτός μνημονίου.
Η διγλωσσία του έγινε φανερή όταν πανηγύρισε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε ο ίδιος για τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τη συγκυβέρνηση πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο όχι με δικό του αίτημα, αλλά γιατί οι Παπανδρέου - Σαμαράς «είδαν ότι ήταν απαραίτητη η παρουσία μας για να δέσει η ιστορία». Ο Γ. Καρατζαφέρης δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του να παίξει ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις αφού δήλωσε πρόθυμος να είναι «παρών», αλλά δήθεν όχι με τους Βενιζέλο - Σαμαρά.
Κατά τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., οι ψηφοφόροι στις 6 Μάη δεν πρέπει να ψηφίσουν «με θυμό, αλλά με τη λογική», ενώ σε ερώτηση για την πρότασή του κόμματός του, είπε ότι θα πρέπει η Ελλάδα να έρθει σε συνεννόηση με τις χώρες του νότου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα «ενιαίο μέτωπο» που θα στρέφεται κατά των χωρών του βορρά. Τις ίδιες προτάσεις περιφέρει και η ΝΔ, ακόμα και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύοντας το λαό ότι μπορεί η ανισομετρία να ξεπεραστεί στον καπιταλισμό και ότι οι λαοί έχουν τα ίδια συμφέροντα με τις αστικές κυβερνήσεις που σε βορρά και νότο τσακίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις.
Δεν παρέλειψε τέλος να εκφράσει την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, αναφέροντας ότι οι θέσεις του σοσιαλιστή Φ. Ολαν είναι πολύ κοντά στις θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ.(!) και επανέφερε την πρότασή του να συνταχθεί η Ελλάδα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα φέρνοντας ως παράδειγμα ρωσικά κεφάλαια και επενδύσεις. Για μια ακόμα φορά φανέρωσε το μίσος του για τους μετανάστες λέγοντας ότι θα τους διώξει και επανέλαβε την αντιδραστική πρόταση για την ελεύθερη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου