Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ο Βενιζέλος στη ... Βαϊμάρη & Το ΠΑΣΟΚ στη... Βαϊμάρη Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βενιζέλος στη ... Βαϊμάρη
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος που «μεγαλούργησε» ως αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης που σχηματίστηκε με τη
σύμπραξη του ΛΑ.Ο.Σ.
*
Με τη σύμπραξη, δηλαδή, του κόμματος - υμνητή του δικτάτορα Μεταξά, των «χιτών» του Γρίβα, των Μακρονησιών και των συνταγματαρχών.
Του κόμματος που ο ιδρυτής του, ο Καρατζαφέρης, στις νομαρχιακές του 2002 είχε τεθεί επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που συμπεριλάμβανε στη σύνθεσή του
4 πρωτοπαλίκαρα της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής»...
*
Ο Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι ένας εξ αυτών που άνοιξαν το δρόμο και που θέλησαν να «εξοικειώσουν» την κοινή γνώμη με την παρουσία στο υπουργικό συμβούλιο
τεσσάρων πατενταρισμένων ακροδεξιών.

 
*
Ο Βενιζέλος είναι ο πρόεδρος εκείνου του κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, είναι ο αντιπρόεδρος εκείνων των κυβερνήσεων, υπό τους Παπανδρέου και Παπαδήμο, που τοποθέτησαν τους ακροδεξιούς σε καρέκλες υπουργών και υφυπουργών. Των κυβερνήσεων, δηλαδή, που εμφάνισαν τους
ακροδεξιούς σαν «εθνικούς σωτήρες».
***
Ε, λοιπόν, αυτός ο κύριος,
ο Βενιζέλος,
είναι ο ίδιος που σε ένα ρεσιτάλ θράσους - αντάξιο της ιστορίας της σοσιαλδημοκρατίας - κούνησε προχτές το δάκτυλο στον ελληνικό λαό για να απειλήσει με «τον ορατό και απτό κίνδυνο του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας»...
Είναι ο ίδιος που βρήκε το «ανάστημα» να ψηφοθηρήσει λέγοντας πως «βρισκόμαστε σε συνθήκες μεσοπολεμικές, συνθήκες Δημοκρατίας της Βαϊμάρης»...
Είναι ο ίδιος που καμώθηκε τον αρμόδιο να αυτοανακηρυχθεί σε μαχητή του «αγώνα κατά της ακροδεξιάς» και κατά της «εκκόλαψης του αυγού του φιδιού»...
Ολα αυτά ο ...Βενιζέλος! Ο εντολοδόχος αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης με συγκυβερνήτη τον Καρατζαφέρη...
*
Ας μην αμφιβάλλει κανείς:
Στην πορεία προς τις κάλπες η αστική τους δημοκρατία,
από τα σπλάχνα της οποίας γεννιέται, εκκολάπτεται - και ενίοτε χρησιμοποιείται - το «αυγό του φιδιού»,
στην προσπάθειά της να ανακόψει τη ριζοσπαστικοποίηση πλατιών κοινωνικών στρωμάτων,
στην προσπάθεια να «φρονηματίσει» το λαό να κάτσει «ήσυχα» για να μην έχουμε «περιπέτειες»,
θέλοντας να επιβάλει «κοινωνική» σιγή νεκροταφείου,
θα ανασύρει ό,τι διαθέσιμη σκουριά υπάρχει στο μαύρο οπλοστάσιο της ιδεολογικής της προπαγάνδας και τρομοκρατίας:
Από την «ακυβερνησία» και την «αποσταθεροποίηση» μέχρι τη λεγόμενη «θεωρία των άκρων».
*
Η παραπάνω τακτική δεν επιλέγεται επειδή τάχα η κεφαλαιοκρατία θέλει να «ανακόψει» ή να «χτυπήσει» την ακροδεξιά, την οποία ποικιλοτρόπως τροφοδοτεί και αξιοποιεί,
όπως άλλωστε αποδεικνύει αυτή η «χέρι - χέρι» επιμονή των Βενιζέλου και Σαμαρά, να διατηρούν στο προσκήνιο την ακροδεξιά, άλλοτε ως συγκυβερνητική τους συγκολλητική ουσία και άλλοτε σαν απειλή.
Την ακολουθούν γιατί παραχαράσσοντας την ιστορία και την τρέχουσα πραγματικότητα όσον αφορά τις επιλογές και τις ευθύνες τους - και ειδικά τις ευθύνες της σοσιαλδημοκρατίας - για το φαινόμενο της ακροδεξιάς, επιδιώκουν να συκοφαντήσουν, να λασπώσουν και να παρουσιάσουν σαν «άκρα» ό,τι ακριβώς φοβούνται, ό,τι ακριβώς τρέμουν, και το οποίο - για τους δικούς τους ταξικούς λόγους - πασχίζουν, αφού το διαστρεβλώσουν και το συκοφαντήσουν, να το εμφανίσουν σαν «φοβιστικό» ...και για το λαό:
Το πρόγραμμα, την πολιτική και την ιδεολογία του ΚΚΕ.
*
Τόσο το «ποιόν» τους, λοιπόν, όσο και η μεθόδευσή τους το καθιστούν εξόφθαλμο:
Ο,τι κάνουν το κάνουν γιατί θέλουν τη βρωμιά που έχουν τα δικά τους ταξικά απόβλητα, το φασισμό, την ακροδεξιά και την κάθε λογής αστική φαιότητα να τα ταυτίσουν (!)
με τον πλέον αμείλικτο,
με τον πλέον ανειρήνευτο,
με τον πλέον συνεπή αντίπαλο της ταξικής τους μαυρίλας:
Με το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.
Ο,τι κάνουν για να εξαπατήσουν και να εκφοβίσουν το λαό, αναμηρυκάζοντας τη «θεωρία των άκρων», το κάνουν για να υφαρπάξουν την ανοχή του λαού στα σχέδια επιβολής της προειλημμένης, της προαποφασισμένης, της ακραίας και αέναης ταξικής τους βαρβαρότητας, για την εφαρμογή της οποίας δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν και την ακροδεξιά (όπως το έχουν κάνει χίλιες φορές, όπως το έκαναν στις 11 Νοέμβρη 2011 με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου).
Αυτός είναι και ο λόγος των ύπουλων και χυδαίων επιθέσεων αυτού του τύπου ενάντια στο ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ, το ξέρουν:
Είναι ο πραγματικός και - ακριβώς - ο πιο ...«ακραίος» αντίπαλος της ταξικής τους ακρότητας.

Το ΠΑΣΟΚ στη... Βαϊμάρη
1) Ερώτηση: «Υπάρχει φλερτ με τον ΛΑ.Ο.Σ.;».
Απάντηση: «... το γεγονός ότι οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό κόμμα, ακόμη και ο ΛΑ.Ο.Σ., αντιλαμβάνεται ορισμένες πτυχές της πραγματικότητας και αποφασίζει να στηρίξει έστω και λίγες από τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για να γυρίσει η χώρα σελίδα είναι θετικό για τη χώρα και τους πολίτες».
(Γιώργος Παπανδρέου, συνέντευξη στο «Βήμα», 13/4/2010).
*
«Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε μια φιλική διάθεση (σ.σ.: προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) για την επίλυση του εθνικού θέματος».
(Γιώργος Καρατζαφέρης, απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής στον πρωθυπουργό, 14/4/2010).
***
2) Ποιο κόμμα είναι αυτό που στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 είχε συνάψει κρυφή εκλογική συμφωνία με τον ΛΑ.Ο.Σ., στην Κέρκυρα, την οποία διά των τοπικών στελεχών φρόντισε να επικυρώσει, υπογράφοντας ακόμα και γραπτό κείμενο με τίτλο «Πρωτόκολλο Τοπικής Συνεργασίας»;
Μα φυσικά το ΠΑΣΟΚ!
*
Ποιο κόμμα στις δημοτικές εκλογές του ίδιου χρόνου συνεργάστηκε με τον ΛΑ.Ο.Σ. σε Καρπενήσι, Γρεβενά, Καλλιθέα, Κερατσίνι, Βύρωνα κ.ά;
Μα φυσικά το ΠΑΣΟΚ!
***
3) Οποιος διαθέτει γερό στομάχι και μπορεί να αντέξει το αηδιαστικό περιεχόμενο του αλληλογλειψίματος στο πλαίσιο των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με την ακροδεξιά, δεν έχει παρά να ανατρέξει στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής (Πρακτικά ΙΓ' ΠΕΡΙΟΔΟΥ). Εδώ περιοριζόμαστε σε ένα μικρό απόσπασμα της στιχομυθίας μεταξύ Λοβέρδου και του (τότε ήταν ακόμα υπασπιστής του Καρατζαφέρη) Α. Γεωργιάδη:
*
Γεωργιάδης: «Κύριε υπουργέ, δεν είχα ποτέ αμφιβολία για τη ρητορική σας δεινότητα. Είμαι βέβαιος ότι εάν ήμουν μαθητής σας στα πανεπιστημιακά έδρανα, θα ευχαριστιόμουν πάρα πολύ να σας ακούω να διδάσκετε».
Λοβέρδος:«Ανταποδίδω (τα καλά σας λόγια) σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική σας παρουσία, η οποία είναι πάρα πολύ έντονη και πολύ χαρακτηριστική. Δεν μιλάτε με κλισέ. Δεν μιλάτε με προκατειλημμένες και προκατασκευασμένες απόψεις».
***
4) Ποια είναι η άποψη του ΠΑΣΟΚ για την ακροδεξιά; Μήπως, τελικά, η ακροδεξιά μπορεί να είναι και «χρήσιμη»(!); Απολαύστε την απάντηση διά στόματος του δηλωμένου εσωκομματικού ψηφοφόρου του Βενιζέλου, του Μίμη Ανδρουλάκη, όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του Βορίδη και των υπολοίπων του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου (24/11/2011, ρ/σ «Βήμα Fm»):
*
«Η αντιστροφή των πραγμάτων! Η ένταξη της άλλοτε άκρας Δεξιάς στο δημοκρατικό και συνταγματικό τόξο. Ετσι είναι. Είναι μια πρόοδος. Γιατί είστε υποκριτές; Ο Καρατζαφέρης εξημέρωσε δυνάμεις και της ακροδεξιάς. Τις έβαλε στο σύστημα, τις έκανε χρήσιμες... ».
***
5) Ποια η επί προσωπικού, αλλά και η πολιτική άποψη του άλλου αντιπροέδρου, του Πάγκαλου, για τον ΛΑ.Ο.Σ; Αντιγράφουμε από το περιοδικό «Schooligans» ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πάγκαλου (16/5/2009):
-- Ο Καρατζαφέρης (πώς σας φαίνεται;)
Πάγκαλος: «Ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης είναι παλιός μου γνωστός. Ξέρω πολύ καλά και τον αδερφό του και την οικογένεια όλη».
-- Φίλος εννοείτε;
Πάγκαλος: «Ναι, είμαστε φίλοι».
-- Και ποια είναι η γνώμη σας;
Πάγκαλος: «Είναι αυτό που λέμε γνήσιος».
-- Ρατσιστής είναι;
Πάγκαλος: «Ο ίδιος, όχι, δε νομίζω. Αλλά βλέπει ότι περνάει αυτό το πράγμα δυστυχώς στην Ελλάδα και το δουλεύει. Σημασία έχει πάντως ότι κατάφερε να δημιουργήσει στην ακροδεξιά ένα αποκρυστάλλωμα της τάξης του 5%. Είναι επιτυχία του αυτό».
-- Τον θεωρείτε πιο ακραίο από το ΚΚΕ;
Πάγκαλος: «Δεν μπορώ να συγκρίνω. Θεωρώ το ΛΑ.Ο.Σ πιο ζωντανό από το ΚΚΕ (...)».
*
Ενα μήνα αργότερα, ο Καρατζαφέρης ερωτηθείς για τον Πάγκαλο, ανταπέδωσε:
«Μακάρι να είχαμε 20 Πάγκαλους», δήλωσε...
***
6) Και κάτι ακόμα:
Στις 18/3/2010, εξερχόμενος του υπουργείου Αμυνας και ερωτηθείς για τον τότε υπουργό, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Καρατζαφέρης, περιχαρής δηλώνει:
«Είναι πλεονέκτημα σε καίρια πόστα να έχουμε ευφυείς ανθρώπους»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου