Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΚΚΕ-Ανακοίνωση σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το Πρόγραμμα Ήλιος και το πετρέλαιο θέρμανσης



Οι εξαγγελίες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ενεργειακό Πρόγραμμα Ηλιος αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του αντιλαϊκού χαρακτήρα του σχεδίου ανάπτυξης που εμφανίζουν σαν ελπιδοφόρο διέξοδο.
Ακόμα και αν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο Πρόγραμμα μοναδικοί ωφελημένοι θα είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι που θα επενδύσουν διασφαλίζοντας με προνομιακούς όρους για την κερδοφορία τους σε βάρος της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεσμεύσει προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου πάνω


 από 350 μεγάλες ενιαίες εκτάσεις, δασικής ακόμα και καλλιεργήσιμης δημόσιας γης. Τα όποια κρατικά έσοδα θα δεσμευθούν για την εξόφληση ξένων και εγχώριων πιστωτών.
Το υψηλό ηλιακό δυναμικό της χώρας δεν θα αξιοποιηθεί για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης αλλά για την ενίσχυση των εξαγωγών με πραγματική και στατιστική μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Οι εργαζόμενοι στις νέες επενδύσεις θα δουλέψουν με τους προβλεπόμενους μισθούς πείνας του μεσοπρόθεσμου και στα κάτεργα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Η λαϊκή οικογένεια θα πληρώσει πανάκριβα την οικιακή κατανάλωση και τα «πράσινα» τέλη ΑΠΕ. Η αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος θα ακριβοπληρωθεί απ' το λαό και θα σχεδιασθεί με γνώμονα τις στρατηγικές επιλογές των μονοπωλίων της ΕΕ, όπως και η διαμόρφωση του εγχώριου ενεργειακού μίγματος.
Η νέα φοροεπιδρομή με την εξίσωση ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης σηματοδοτεί επίσης την νέα αντιλαϊκή θύελλα που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές.
Η κυβέρνηση διασφαλίζει τα υψηλά κέρδη των διυλιστηρίων και της χονδρικής εμπορίας τη στιγμή που σφαγιάζει το λαϊκό εισόδημα με υπέρογκη αύξηση της κρατικής φορολογίας.
Τώρα πρέπει να ξεδιπλωθεί η αγωνιστική αντεπίθεση για την κατάργηση των έμμεσων φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης της λαϊκής οικογένειας, για να διασφαλισθεί φθηνό ρεύμα για το λαό, κατάργηση των τελών ΑΠΕ, πλήρη σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους.
Το σύνολο των εξελίξεων αναδεικνύει την ανάγκη ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, της λαϊκής εξουσίας, όπου ο ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για να ανοίξει αυτός ο δρόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου