Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Περιοδείες Υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ


Στους χώρους της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, του ΕΠΑΛ, της ΕΠΑΣ, του ΙΕΚ και του Νυχτερινού σχολείου Πρέβεζας περιόδευσαν σήμερα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Χρύσανθος Κυριαζής και Εύη Πάρλα όπου και συνομίλησαν με σπουδαστές και εργαζόμενους. Στη συζήτηση τέθηκε το ζήτημα της συμμαχίας των λεγόμενων «αριστερών» και «αντιμνημονιακών» δυνάμεων που προβάλλεται ιδιαίτεραμπροστά στις εκλογές ως υποτιθέμενη διέξοδος για το λαό. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ απαντώντας υπογράμμισαν:
«Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στις εκλογές, διεκδικώντας να αναδειχτεί σε κυβέρνηση. Από μια τέτοια κυβέρνηση, αν ποτέ υπάρξει, τίποτα διαφορετικό δεν έχει να περιμένει ο λαός. Ακόμα κι αν προσπαθήσει να εφαρμόσει ορισμένα φιλολαϊκά - φιλεργατικά μέτρα, θα την μποϊκοτάρουν τα μονοπώλια (τα οποία αποδέχεται) και η ΕΕ στην οποία καθημερινά διατρανώνει την προσήλωσή τους. Μια τέτοια κυβέρνηση, αργά ή γρήγορα, θα την ανατρέψει ο ίδιος ο λαός, βλέποντας ότι τίποτα δεν μπορεί να κάνει απ' όσα υπόσχεται στα λόγια, έστω και για να τον ανακουφίσει προσωρινά από τα δεινά της αστικής διαχείρισης της κρίσης.
Οι αυταπάτες που καλλιεργούν ότι μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να αποτελεί λύση είναι εξίσου επικίνδυνες και επιζήμιες με την υποταγή στο φόβο και τη μοιρολατρία που επιδιώκουν τα αστικά κόμματα για το λαό. Το δρόμο για τη λαϊκή ευημερία, τον δείχνει σήμερα η πάλη και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Η καθημερινή μάχη για την απόκρουση της αντιλαϊκής βαρβαρότητας, με οργανωμένη πάλη στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, με στρατηγικό στόχο τη συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτουν ότι τα μέτρα προβλέπονται στα μνημόνια έχουν στόχο να θωρακίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και αυτό ακριβώς υπηρετούν οι αποφάσεις των κυβερνήσεων, της τρόικας και της ΕΕ. Άρα οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής έστω και μέτρων ανακούφισης προϋποθέτει σύγκρουση με την εξουσία τους. Κατεύθυνση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ με κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι εχθρεύεται. Και αυτό είναι και το ουσιαστικό σημείο στο οποίο ταυτίζονται όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.
Ο λαός πρέπει να κατευθύνει την αγανάκτηση και την ψήφο του, στην ελπίδα για το πραγματικά διαφορετικό που έχει ανάγκη. Να μην σκορπίσει την ψήφο του σε αναχώματα και δώσει χρόνο στο αστικό σύστημα να θωρακιστεί στον πόλεμο εναντίον του. Ισχυρό ΚΚΕ - τσακισμένα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, κανένας συμβιβασμός με τα κόμματα που περιφέρουν αυταπάτες και κυβερνητικές συνεργασίες με τις αστικές δυνάμεις, είναι το μόνο εκλογικό αποτέλεσμα που μπορεί να δώσει ώθηση στην πάλη για την ανακούφιση και την ευημερία του λαού».
26-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου