Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πολιτικοί απατεώνες


  
Ξεχειλίζει από υποκρισία και δημαγωγία η πρόταση που κατέθεσε με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Αλ. Τσίπρας, καλώντας σε εκλογική συνεργασία το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους στις οκτώ μονοεδρικές, προκειμένου να μην κερδίσουν τις έδρες το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. Σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του ενός κόμματος θα ψηφίσουν υποψηφίους του άλλου, ώστε το ΚΚΕ να πάρει τέσσερις μονοεδρικές, δυο η ΔΗΜΑΡ και από μια αυτός και οι Οικολόγοι. Έκανε δηλαδή και τη μοιρασιά, θεωρώντας δεδομένο το αποτέλεσμα και «δεμένους» τους δικούς του ψηφοφόρους, της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων.
Δηλαδή μετά την αποκάλυψη της απάτης για το μπόνους των 50 εδρών η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα της και 


άλλαξε τροπάρι. Χωρίς ντροπή και χωρίς να ζητήσει συγγνώμη ούτε από τα μέλη του που κορόιδευε, η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε δριμύτερη επιστρατεύοντας άλλη κατεργαριά: Πρότεινε συνεργασία για τις μονοεδρικές περιφέρειες, υποκρινόμενη μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω εδρών! Ποιοι; Αυτοί που μαλλιοτραβιούνται μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν κάθε φορά τις έδρες!
Κατ' αρχήν, είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι θα επιβάλει στους ψηφοφόρους ενός κόμματος να ψηφίσουν ένα άλλο, με το οποίο μάλιστα έχουν βαθύτατες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Αυτό ισχύει τόσο για το ΚΚΕ, όσο και για τους άλλους. Αλίμονο αν το ΚΚΕ έδινε την εκλογική μάχη για τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυσή του πανελλαδικά, έχοντας μέτωπο και στις δυνάμεις που θέλουν να κοροϊδέψουν το λαό με δήθεν «αριστερές κυβερνήσεις», και την ίδια ώρα, σε τοπικό επίπεδο, μοίραζε ψήφους δεξιά και αριστερά με εκλογικίστικα κριτήρια. Και μάλιστα σε κόμματα που όχι μόνο διαφωνούν στρατηγικά με το ΚΚΕ, αλλά, επιπλέον, είτε δηλώνουν έτοιμες να συμμετάσχουν σε μια «προγραμματική» κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, είτε κατά καιρούς έχουν διακριθεί για τον αντικομμουνισμό τους.  
Όμως, και στο θέμα των μονοεδρικών τελικά αποδεικνύονται ψεύτες. Γιατί ο εκλογικός νόμος καθορίζει ότι ο αριθμός των εδρών του κάθε κόμματος προκύπτει με βάση το πανελλαδικό του ποσοστό. Ακόμα κι αν ένα κόμμα πάρει όλες τις μονοεδρικές, το σύνολο των εδρών του θα είναι το ίδιο ακριβώς που θα έπαιρνε και χωρίς τις μονοεδρικές!... Δηλαδή, αν και οι 8 μονοεδρικές πήγαιναν στο ΚΚΕ, θα του αφαιρούνταν 8 βουλευτές από άλλες εκλογικές περιφέρειες, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που θα εκλέξει να είναι όσος αντιστοιχεί στο ποσοστό που θα πάρει.
Αυτός είναι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο στόχος του είναι πώς θα πλήξει το ΚΚΕ, δεν τολμά να τα βάλει ευθέως με την πολιτική του πρόταση και δράση και επιτίθεται διαρκώς με κουτοπονηριές. Δημαγωγεί για να μπερδέψει και να αποπροσανατολίσει το λαό. Άλλωστε, ο ίδιος έχει δώσει δείγματα γραφής για το πώς εννοεί τις εκλογικές συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ικαρία, όπου οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ., προκειμένου να πάρουν το δήμο από το ΚΚΕ. Τα ίδια κάνουν και στις αρχαιρεσίες σωματείων και Ομοσπονδιών, για να κόψουν έδρες και αντιπροσώπους από τις ταξικές δυνάμεις, για παράδειγμα  στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου της Καρδίτσας κατέβαινε σε κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ, για να χτυπηθεί το ΚΚΕ!.
Αυτός είναι ο καημός τους και σ' αυτά είναι μανούλα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα άλλα είναι για δημαγωγία, που πρέπει να αποτελέσει ένα επιπλέον κριτήριο για το λαό να τους γυρίσει κυριολεκτικά την πλάτη. Αυτοί είναι που θέλουν και συμμαχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου