Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6Ης ΜΑΗ


Το βράδυ των εκλογών θα μετρηθεί εάν το εργατικό, το λαϊκό κίνημα θα έχει ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά και θα είναι ετοιμοπόλεμο να αντιδράσει από την επόμενη κιόλας μέρα. Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, δεν πρόκειται να αλλάξει τη ζωή του λαού προς το καλύτερο. Η πορεία θα είναι χειρότερη. Ανεβαίνει η ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς να σκεφθεί πάρα πολύ σοβαρά τι θα ψηφίσει.

Το εκλογικό αποτέλεσμα θα βαρύνει και για τα επόμενα χρόνια. Για το αν θα μπορέσει ο λαός να ανακτήσει δύναμη, να αποκτήσει εμπιστοσύνη, κουράγιο στη δυνατότητά του να επιβάλλει θετικές εξελίξεις.


Τα εργατικά λαϊκά στρώματα που έχουν αποφασίσει να γυρίσουν την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μην ταλαντευθούν μπροστά στη μεγάλη κινδυνολογία που εξαπολύουν ενόψει των εκλογών τα αστικά κόμματα, η ΕΕ και το ΔΝΤ.
Το πρόγραμμά μας είναι η δράση μας όλα αυτά τα χρόνια. οι προτάσεις που έχουμε κάνει για τους ανέργους, τα ασφαλιστικά ταμεία - για τα αποθεματικά τους - για τα δάνεια των οικογενειών (στεγαστικά - καταναλωτικά - πιστωτικά). Για τα αγροτικά προϊόντα, για τους ΕΒΕ και τους εμπόρους, για τα ζητήματα της Παιδείας, της Υγείας. Πρόκειται για αιτήματα και προτάσεις που μπορούν και υπάρχουν δυνατότητες να υλοποιηθούν σήμερα, αλλά απορρίφθηκαν από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ γιατί δε συμφέρει το κεφάλαιο, γιατί δεν τα επιτρέπει η ΕΕ.
Το σύνθημα του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία. το θυμήθηκαν, προεκλογικά, και άλλες “αντιμνημονιακές” δυνάμεις (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ) που σηκώνουν σήμερα αριστερές παντιέρες. Είναι τεράστια η ευθύνη τους γιατί μιλούσαν “αριστερά” και ταυτόχρονα διέφθειραν τον κατακτημένο ριζοσπαστισμό στην Ελλάδα καθώς στήριζαν τους μονόδρομους της ΕΕ, μιλούσαν για τη “λεωφόρο της δημοκρατίας” που άνοιξε στην ανθρωπότητα με την ανατροπή του σοσιαλισμού, υιοθετούσαν αντικομουνιστικές κορόνες και προπαγάνδιζαν τα κεντροαριστερά σχήματα.
Σήμερα η αστική τάξη της χώρας μας δεν μπορεί να κυβερνά όπως κυβερνούσε. Αν χρειαστεί θα πετάξει στην άκρη και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όπως πέταξε τον Παπανδρέου και τον Καραμανλή και έβαλε στη φυλακή τον πρώην υπουργό της Άκη Τσοχατζόπουλο.
Στη θέση τους ετοιμάζει δήθεν καινούργια σχήματα και ηγέτες που δεν έχουν βάλει «το χέρι στο μέλι». Καλούμε το λαό να μην εμπιστευθεί την επιχειρούμενη ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού.
Απευθυνόμαστε στα εργατικά, στα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Σε αυτούς που για πολλά χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τους ζητάμε να θυμηθούν τι τους λέγαμε, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, αλλά την τελευταία 20ετία.

Λίγες μέρες μένουν μέχρι τις εκλογές. Σκέψου και πράξε. Μη γυρίζεις πίσω σε αυτούς που σε χαντάκωσαν, σε αυτούς που σε έφεραν στη φτώχεια. Μην ξεχάσεις το ρόλο και τη δράση του ΚΚΕ, έστω και αν διαφωνείς σε ορισμένα πράγματα μαζί του, μη σε παραμυθιάζουν με νέες αυταπάτες. Απέναντι στην εξουσία της αστικής τάξης πρέπει να έχεις το νου σου να έρθεις εσύ στην εξουσία. Και αυτό εξαρτάται από το ρόλο, την αποστολή, τη σταθερότητα του ΚΚΕ.
Και αν ακόμη έχεις διαφωνίες με αυτό που εμείς λέμε εργατική λαϊκή εξουσία σκέψου το εξής πράγμα: Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική με το λαό να αναθέτει τη διακυβέρνηση της χώρας σε κάποια κόμματα, όποια κι αν είναι αυτά. Λαός στην εξουσία σημαίνει ότι έχει την ιδιοκτησία του πλούτου, σημαίνει να συμμετέχει, να διευθύνει, την καθορίζει, να ελέγχει την εξουσία, τη διακυβέρνηση, από τα κάτω προς τα πάνω.
Το ΚΚΕ είναι για τα δύσκολα, αντέχει και άντεξε στα δύσκολα, γιατί ως σάρκα από τη σάρκα του λαού, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι διαφορετικό. Θα είναι δίπλα στο λαό, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Καθαρά και ξάστερα, ζητά την ψήφο του εργάτη, του άνεργου, του φτωχού αγρότη, του μικρού επαγγελματία και έμπορου, ώστε από τις 7 Μάη να γίνει ακόμα πιο δυνατός ο αγώνας τους.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι ψήφος - σπορά για μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και στους πολιτικούς τους υπηρέτες. Για να φυτρώσουν βαθιά στο χώμα της ελληνικής γης τα φύτρα της λαϊκής εξουσίας, που με το πρόγραμμά της και την πάλη της θα φέρει τα πάνω κάτω, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη λαϊκή ευημερία. Μια λαϊκή ευημερία που για να είναι πραγματική, μπορεί να είναι έργο μόνο του ίδιου του λαού. Σε αυτό το καθήκον το ΚΚΕ είναι απόλυτα δεσμευμένο και αυτή είναι και η μοναδική υπόσχεση που δίνει.

22/4/2012
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου