Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ Δέλεαρ για επενδύσεις οι αντιλαϊκές ανατροπές


Τη μείωση των μισθών και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας διαφήμισε ο πρωθυπουργός
Με την Α. Μέρκελ και τους βιομήχανους, ο Γ. Παπανδρέου συζήτησε για τις διεξόδους που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στα συσσωρευμένα γερμανικά κεφάλαια
Eurokinissi
Να επενδύσουν τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους στα αποκαΐδια των λαϊκών κατακτήσεων, κάλεσε χτες τους βιομήχανους της Γερμανίας ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην ετήσια ημερίδα του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας στο Βερολίνο. Μέσα σε χειροκροτήματα, διαφήμισε τους νόμους που μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, τις «αλλαγές» και τις «μεταρρυθμίσεις» στις εργασιακές σχέσεις, που ενισχύουν την καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα. Εβγαλε ακόμα στο σφυρί τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις και το φυσικό πλούτο της χώρας και διαβεβαίωσε τους επίδοξους επενδύτες ότι «η φορολογία και οι διαδικασίες οι οποίες χρειάζονται για να δημιουργηθούν νέες εταιρείες, θα λειτουργήσουν εντελώς διαφορετικά».«Σας προσκαλώ στην Ελλάδα. Ελάτε. Σε μια Ελλάδα, η οποία πραγματικά αξίζει τον κόπο να επενδύσετε», σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου, και για να δελεάσει τους κεφαλαιοκράτες έφερε ως παράδειγμα την αρπαγή του πλούτου της ΓΛΔ από τα μονοπώλια της Δυτικής Γερμανίας, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών. «Η Γερμανία δείχνει στην Ελλάδα το δρόμο για να αναπτύξει τους τομείς αυτούς», σημείωσε, και πρόσθεσε: «Είναι τομείς στους οποίους μπορείτε να επενδύσετε (...) Επενδύοντας, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να σας προσφέρουμε ηλιακή ενέργεια», με τα κέρδη να καταλήγουν, βέβαια, στους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας και της Γερμανίας.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε ακόμα τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, γιατί ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τις αναδυόμενες οικονομίες. «Θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσετε να επενδύσετε κι εσείς», σημείωσε χαρακτηριστικά. Προέταξε επίσης τις «επενδυτικές ευκαιρίες» που δημιουργούνται στο χώρο του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής.


Παρουσιάζοντας την ιδιωτικοποίηση στρατηγικών τομέων της παραγωγής σαν ευκαιρία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γερμανικών μονοπωλίων ανέφερε: «Μοιραζόμαστε ένα κοινό νόμισμα και μπορούμε μαζί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας κι αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας».
Εσπευσε, παράλληλα, να διαβεβαιώσει τους εκπρόσωπους του γερμανικού κεφαλαίου ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει όσα βάρβαρα μέτρα χρειαστεί για «να εκπληρώσει όλες τις ευθύνες, τις οποίες έχει αναλάβει έναντι των εταίρων της και τις οποίες μας έχει υποδείξει η τρόικα». Δείχνοντας την αποφασιστικότητα να εφαρμόσει το βάρβαρο πρόγραμμα, ισχυρίστηκε ότι δεν τον ενδιαφέρει «αν θα τον ψηφίσουν ή όχι ξανά οι Ελληνες», αφού «το θέμα είναι να σωθεί η Ελλάδα». Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο με θράσος να ισχυριστεί ότι «οι Ελληνες θα ζήσουν με λιγότερο μισθό», αλλά «είναι ευγνώμονες για τη στήριξη που τους δίνεται»!
Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού ΔΝΤ και πρότεινε τη διεύρυνση με νέα κεφάλαια του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF).
Σύμπραξη στον εκβιασμό
Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας τα συμφέροντα των Γερμανών βιομηχάνων, σημείωσε: «Ο,τι μπορεί να κάνει η Γερμανία θα το κάνει, είτε μέσω του ιδιωτικού τομέα, είτε μέσω πολιτικής ή διοικητικής αρωγής». Χρησιμοποιώντας το καρότο και το μαστίγιο για να εκβιάσει τον ελληνικό λαό, η Α. Μέρκελ υποστήριξε: «Σεβόμαστε πραγματικά ό,τι έχει κάνει η Ελλάδα όσον αφορά τις δομικές αλλαγές (...) Ολοι επιθυμούμε να ενισχυθεί η Ελλάδα. Θα δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Ελλάδα (...) ώστε να μην έχουμε κακά νέα τον ένα μήνα μετά τον άλλο». Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε επίσης ότι προτεραιότητα είναι η «σταθερότητα του ευρώ μέσα στην Ευρωζώνη (...) και έτσι θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε χώρα διορθώνει τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου