Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Δε δεχόμαστε τη «συγγνώμη» της ... υπουργού της φωτοτυπίας!


  • Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση στην Ομόνοια με φοιτητές και εκπαιδευτικούς
  • Το Σάββατο Γενική Συνέλευση του ΣΑΣΑ
«Μαθητικός ξεσηκωμός! Ολοι οι μαθητές στους δρόμους» καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και δίνει αγωνιστικά ραντεβού:
  • Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια μαζί με τους φοιτητές, το ΜΑΣ και τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς.
  • Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη στη συνέλευση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (18.00, αίθουσα του Σωματείου Λογιστών, Κάνιγγος 27).
Το ΣΑΣΑ, σε ανακοίνωσή του μετά το χτεσινό συλλαλητήριο, σημειώνει τα εξής:
«Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το άνοιγμα των σχολείων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι μαθητές μέσα στα σχολεία μας είναι ολοφάνερα. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και εκατοντάδες μαθητές από την πρώτη μέρα στείλαμε το δικό μας μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Δε δεχόμαστε τη "συγγνώμη" της υπουργού της φωτοτυπίας. Γυρίσαμε την πλάτη σε όποιον θέλησε να εκπροσωπήσει αυτήν την πολιτική μέσα στα σχολεία μας. Δώσαμε μία πρώτη απάντηση με το μεγάλο συλλαλητήριο στις 20/9. Τους επιστρέψαμε τα dvd!
Κάθε χρόνο και χειρότερα είναι αυτό που εμείς ξέρουμε, αφού κόβουν λεφτά από την Παιδεία και τα δίνουν στους τραπεζίτες και στους εφοπλιστές.
Δε δεχόμαστε την κοροϊδία!
Δε δεχόμαστε σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, με 30άρια τμήματα που μας στοιβάζουν σαν σαρδέλες.
Με αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία.
Το "νέο σχολείο" που εφαρμόζεται από πέρσι είναι:
-- Το φτηνό σχολείο για το κράτος, με μειωμένες κρατικές δαπάνες για την Παιδεία, με σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα, με τεράστιες ελλείψεις, με συγχωνεύσεις και τεράστια προβλήματα.
-- Το ακριβό για εμάς και τις οικογένειές μας, το σχολείο που οι γονείς μας πρέπει να πληρώνουν τις μετακινήσεις, τη θέρμανση, τα βιβλία, το τεράστιο κόστος των φροντιστηρίων και δεν ξέρουμε τι άλλο ακόμη.
-- Αυτό που θα φέρει περισσότερα κέρδη στους επιχειρηματίες και στα κάθε είδους κοράκια, business man.
Η κατάσταση στα σπίτια μας είναι εκρηκτική! Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο ή κακοπληρωμένο εργαζόμενο. Στις μειώσεις μισθών, στις απολύσεις, στην ακρίβεια προσθέτουν και άλλους δήθεν έκτακτους φόρους και χαράτσια. Μια χούφτα επιχειρηματιών, βιομηχάνων και εφοπλιστών κλέβουν τον κόπο των γονιών μας. Οσες ώρες κι αν δουλεύουν οι γονείς μας δυσκολεύονται να μας εξασφαλίσουν τα στοιχειωδώς αναγκαία. Χρεοκοπούν τις οικογένειές μας.
Δεν έχουμε να πληρώσουμε! Δεν πρέπει να πληρώσουμε!
Οι ένοχοι για την άθλια πραγματικότητα που ζούμε έχουν όνομα. Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, η τρόικα, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. που όλοι μαζί εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών. Είναι αυτοί που ανοίγουν το δρόμο στη μαστούρα και κλείνουν το δρόμο στην ολόπλευρη μόρφωση, στη ζωή! Είναι αυτοί που όταν βλέπουν ότι οι μαθητές οργανώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, βάζουν διευθυντές να μας κλειδώνουν μέσα στα σχολεία, να μας απαγορεύουν να κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις, να μας απειλούν με αποβολές. Είναι αυτοί που βάζουν καθηγητές να μας κάνουν μαθήματα υποταγής. Η ΟΛΜΕ να μαζέψει τα μέλη της. Διευθυντές και καθηγητές που τρομοκρατούν εμποδίζουν την ανάπτυξη των αγώνων, αποπροσανατολίζουν.
Η νέα γενιά έχει ιδανικά! Ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά!
Απαιτούμε:
  • Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας.
  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων.
  • Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία.
  • Δωρεάν μετακινήσεις.
  • Κανένα κενό σε καθηγητές. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.
  • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου