Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ-Σχόλιο Γραφείο Τύπου για Ανακοίνωση Αυτόνομης Παρέμβασης


          
           « Κάποιο λάκκο είχε η φάβα» όταν η Αυτόνομη Παρέμβαση, επέμενε για Γενική Απεργία στις 5 Οκτώβρη στη κοινή συνεδρίαση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.
           Η Αυτόνομη Παρέμβαση ήθελε να εντάξει τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων εργαζομένων στις δράσεις και τους σχεδιασμούς της Διεθνής Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας – ΔΣΣ (ITUC) που κάνει την ίδια περίοδο.
Η ΔΣΣ (ITUC) όπως είναι γνωστό  είναι συνεργάτης του μεγάλου κεφαλαίου. Προωθεί την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία των μονοπωλίων. Για παράδειγμα οι θέσεις της όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, την παιδεία, τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων είναι ίδιες με τις θέσεις των G-20, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Η ITUC πιστεύει, ότι οι πολυεθνικές εταιρείες και το κεφάλαιο είναι συνεταίροι τους για το ξεπέρασμα της κρίσης, γεγονός που αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα και τους σκοπούς τους.
  Μέλη της είναι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.  Η Αυτόνομη Παρέμβαση στήριξε και στηρίζει την πλειοψηφία της ΔΣΣ (ITUC) και της ΓΣΕΕ μήπως και τους επαναφέρει στο σωστό δρόμο.
          Από κοινού Αυτόνομη Παρέμβαση - ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ συμμετέχουν στις αποφάσεις αυτών των συμβιβασμένων και ξεπουλημένων ηγεσιών.
          Υπενθυμίζουμε ότι :
·       Στο τελευταίο Συνέδριο  της ITUC επίσημοι καλεσμένοι ήταν ο Ντομινίκ Στρος Καν (τότε Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ) και ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια και εύσημα για την στάση της.
·       Αρνήθηκαν να εκδώσουν ψήφισμα υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού και κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Το ψήφισμα απαγόρευσε να εκδοθεί ο Ισραηλινός Αντιπρόεδρος της ΔΣΣ (ITUC).
·       Πρόσφατα χαιρέτησαν τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Λιβύη.

Θυμίζουμε ακόμα ότι στις 16/09/2011 απέρριψαν από κοινού με την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο για 48ωρη απεργία και κλιμάκωση με Γενική Απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.  

Κουβέντα δεν είπε για την πρόταση του ΠΑΜΕ για 24ωρη Γενική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Αυτή είναι η αλήθεια για τη στάση της Αυτόνομης Παρέμβασης του ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου