Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

100.000 απολύσεις


Έως και 100.000 απολύσεις ζητάν οι της τρόικας μέχρι το 2015, πέρα από όλο το σχέδιο της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα (όπως το λένε στην ευγενή μπουρζουάδικη γλώσσα). Αυτή η εξέλιξη θα σημάνει ένα τεράστιο πλήγμα στην Ελληνική Οικονομία που πλέον στηρίζεται στο χρήμα που κυκλοφορούν και καταναλώνουν κατα κύριο λόγο οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν ένα σταθερό εισόδημα και την σχετική "άνεση" να ξοδεύουν. Μικρές επιχειρήσεις, μικρο-επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι απειλούνται με πλήρη εξαφάνιση, πάρα πολλοί απ' αυτούς θα σπρωχτούν είτε στη μισθωτή εργασία (που κι αυτή για να βρεθεί πια φτύνεις αίμα) είτε στην ανεργία που ήδη με επίσημα στοιχεία είναι γύρω στο 16% (δεν συζητάμε πόσο είναι μαζί με τη μη καταγεγραμμένη και τους περιστασιακά εργαζόμενους κλπ).
Όλ' αυτά για την περίφημη 6η δόση των δανείων που δεν εξυπηρετούν τίποτε άλλο από την διόγκωση του ήδη τεράστιου χρέους για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων και συμβατικών υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου.
Η ακύρωση-διαγραφή του χρέους μετά απ' όλ' αυτά φαντάζει ως η μόνη ρεαλιστική υπέρ του λαού λύση, όλα τ' άλλα είναι τσιρότα για το σύστημα.
Και φυσικά η διαγραφή του χρέους μόνο με λαϊκή-εργατική εξουσία μπορεί να επιτευχθεί. Σ' αυτό το κοινωνικοπολιτικό σύστημα τέτοιες λύσεις δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου