Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Έχουμε χρέος να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, που κερδίσαμε με θυσίες και αγώνες.
Ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος είναι δείγμα για συνεχή χαράτσια που επιβαρύνουν περισσότερο εμάς τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.

«Δεν πάει άλλο. Αρνούμαστε να πληρώσουμε. Δεν έχουμε τίποτα να δώσουμε. Μας τα πήρατε όλα. Δεν θα θυσιάσουμε την ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών.
Δεν μπορούμε, δεν αντέχουμε
άλλες θυσίες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.                                               Δεν έχουμε, δεν μπορούμε, δεν πληρώνουμε τη νέα φοροληστεία, τα νέα χαράτσια.                               Δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος».
Απορρίπτουμε  «την προπαγάνδα, τους εκβιασμούς και τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της ότι η κρίση είναι ελληνικό φαινόμενο. Το ξέρουν πολύ καλά ότι πρόκειται για παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και ανάλογα μέτρα παίρνονται ενάντια σε όλους τους λαούς, με τις εντολές του κεφαλαίου και της ΕΕ».
«Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να δυναμώσουμε την πάλη για συνδικάτα ταξικά - μαζικά. Μαζί με τους εργάτες, τη νέα γενιά, τους φτωχομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες οικοδομούμε κίνημα ανατροπής απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν. Μόνο τέτοιο κίνημα θα αποτρέπει αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, θα δίνει προοπτική και διέξοδο για την εργατική τάξη και το λαό.

Η παραγωγική βάση και ο παραγόμενος πλούτος να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου».
Να επιστρέψουμε οργανωμένα και μαζικά τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου