Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΜΕ-ΟΤΕ ΜΕ ΟΤΕ Π.Α.ΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Στη Γραμμή διάσωσης των καπιταλιστικών επιχειρήσεων και των κερδών τους και υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός με πρωτοστάτες την πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και την ηγεσία της ΓΣΕΕ να χειροκροτεί και να στηρίζει την επαίσχυντη συμφωνία που ονομάζουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Μια συμφωνία που προβλέπει 11% μείωση μισθών Κι’ αυτό όταν ο ΟΤΕ το 2010 παρουσίασε 152.000.000 εκατομμύρια ευρώ κέρδη.
       
     Η ηγεσία της ΟΜΕ – ΟΤΕ και η ΓΣΕΕ έδωσαν γήν και ύδωρ στους ιδιοκτήτες του ΟΤΕ, αυξάνοντας τα  κέρδη τους.
Σπέρνουν αυταπάτες ότι με αυτές τις θυσίες θα έρουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Δίνουν γραμμή και στις υπόλοιπες εταιρείες και συνδικάτα να ακολουθήσουν αυτόν το δρόμο που στέλνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στα σεντούκια της κερδοφορίας.
Εξαπατούν τους εργαζόμενους ότι δεν θα γίνουν δήθεν μειώσεις μισθών από «εξωγενείς παράγοντες» όπως λένε, όταν οι ίδιοι υπέγραψαν μειώσεις μισθών στο όνομα της κρίσης και της ανταγωνιστικής θέσης του ΟΤΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να απορρίψουν αυτήν την συμφωνία ηθελημένης παράδοσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων για δεύτερη φορά. Να απομακρυνθούν από αυτές τις ηγεσίες και να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και στον ΟΤΕ.

Τώρα να οργανώσουν την πάλη τους. Χωρίς καμιά αναμονή και καθυστέρηση, να συζητήσουν συλλογικά και με συγκεντρώσεις, Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αποφασίσουν να παρεμποδίσουν την υπογραφή της.   
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ 24/09/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου