Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

από redflyplanet

Ομπρός να πιάσουμε νετρίνα στον αέρα

Αφίσα προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες του αγώνος
Μέσα στο γενικό χαμό που γίνεται, και περιμένουμε τον ξεσηκωμό πώς και πώς, λέμε τώρα θα ρθει, ύστερα θα ρθει... Μια είδηση ήρθε να συνταράξει τα θεμέλια της γνώσης και να προκαλέσει στον πηγμένο χαρατσοφαγωμένο εργατάκο παραπέρα ξύσιμο των α....ών (δια τας γυναίκας δεν θα εκφρασθώμεν, δεν θέλωμεν να γίνωμεν χυδαίοι).
Νετρίνο. Στα ιταλικά σημαίνει “μικρό νετρόνιο” δηλαδή ηλεκτρόνιο χωρίς ελεκτρικό φορτίο, ουδέτερο δηλαδή (neutral). Η φύση δηλαδή επέλεξε για το εν λόγω σωματίδιο την ουδετερότητα, να μην έχει να μαλώνει και να συγκρούεται με άλλα, όπως η ιστορία επέλεξε για την Ελβετία την ουδετερότητα ώστε να πηγαίνουν όλοι οι καπιταλισταί οίτινες σέβονται εαυτούς και καταθέτουν τον μπαμπάτσικο οβολόν τους στο ουδέτερο έδαφος της ορεινής αυτής χώρας, τα δικά μας γομάρια (εσχάτως και πολιτικός νεολογισμός) έχουν ακουμπήσει στην ουδετερότητα εξακόσα δις, εξουδετερώνοντας έτσι τους κόπους και τον ιδρώτα των συνανθρώπων. Η υπεραξία, όταν δεν αναπαράγεται διευρυμένως και γενικώς, ξεκουράζει την κορμάρα της στις θυρίδες των άλπεων.
Μέσα απ' τις άλπεις περνάν λοιπόν τα νετρίνα, κι ούτε νιώθουν καμμιά ενόχληση διότι αλληλεπιδρούν εξαιρετικά ασθενώς με την υπόλοιπη ύλη. Έτσι είναι και οι Ελβετοί βεβαίως, αλληλεπιδρούν με τον υπόλοιπο κόσμο εξαιρετικά ασθενώς καθώς διαφυλάσσουν την ουδετερότητά των ως κόρη οφθαλμού (μόνο μια κόρη είχε επιτέλους αυτός ο οφθαλμός, κάνα γιο δεν έκανε;) . Ωστόσο, απ' όσο ξέρω τουλάχιστον οι Ελβετοί ποτέ δεν είχαν σπουδαίους δρομείς στα 100 μέτρα, καθότι τα νετρίνα μετά το τελευταίον πείραμα με τη ιντελεκτουέλ ονομασία OPERA (το τι σημαίνει αφήστε το, δεν θα καταλάβετε χριστό) διήνυσαν λέει μια απόσταση 732 χιλιόμετρα μέσα απ' τις άλπεις και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από μια πειραματική διάταξη να παραβιάζουν το όριο της φυσικής ταχύτητας του φωτός. Τρέχαν δηλαδή πιο αγλήγορα απ' το φως κατά 25%.
Το πρόστιμο δια μια τέτοιαν παράβαση, όπως μας λεν οι επιστήμονες είναι η αναθεώρησις κάποιων πιασάρικων θεωριών της φυσικής, όπως η γενική θεωρία της σχετικότητας και ό,τι τέλωσπάντων συμπαρασύρει αυτή η ανακάλυψη σε όλο το επιστημονικό γίγνεσθαι.
Αφού την κόψανε την κλήση στα νετρόνια, τα νετρόνια μετά χλωμό το κόβω να πάρουν στο χέρι τις κλήσεις (όχι φωτοτυπίες, τις ορίτζιναλ) και να ρθουν να τα κάψουμε παρέα μαζί με τα χαράτσια του Βενιζέλου, τίθεται ζήτημα λόγω ασθενεστάτης αλληλεπιδράσεώς των με την ύλη, αν θα μπορέσουν να τις πιάσουν στο χέρι. Θα μπορούσε ασφαλώς το πείραμα αυτό να επαναληφθεί και εις την πολυαγαπημένη μας πατρίδα με ελαφρώς διαφορετική διάταξη. Αν βάλεις στη σειρά τους Πάγκαλο, Βενιζέλο και Καρατζαφέρη, τα νετρίνα θα σταματήσουν eventually καθώς θα επιβραδυνθούν απ' το παχυδερμικό πασόκικο τείχος, ενδεχομένως να έχωμεν και το φαινόμενο bouncing, της αναπηδήσεως δηλαδή, ήτοι τα νετρίνα να αναπηδήσουν στις πατσιές των κυρίων και να εκτοξευθούν με ταχύτητα διακόσα τοις εκατό μεγαλύτερη του φωτός πίσω και να μετατραπούν σε “ταχυόνια”. Τα ταχυόνια είναι υποθετικά σωματίδια, κατάλοιπα λέει των εξισώσεων της γενικής σχετικότητας με περίεργες ιδιότητες όπως: ταξιδεύουν πάντα ταχύτερα του φωτός και φτάνουν στον προορισμό τους πριν ακόμα ξεκινήσουν.
Οι κομμουνισταί, ως προοδευτικοί άνθρωποι που είμαστε, αφού συμπήξουμε (πήξουμε μαζί που λέει και το laiko stroma) μια παγκόσμια συνωμοσία δια την κατάλυσιν του απεχθούς ιμπεριαλισμού, θα φτιάξουμε ένα υπερόπλο, το ανώτατο όπλο της ταξικής πάλης, έναν εχτοξευτή ταχυονίων. Με αυτό θα μπομπαρδίσουμε τα χειμερινά ανάκτορα και σύμφωνα με τα παράδοξα των σωματιδίων αυτών, θα περάσουμε στον κομμουνισμό πριν οικοδομηθεί σοσιαλισμός (αυτά φυσικά είναι οπορτουνιστικές βιασύνες όπως αντιλαμβάνεστε).
Κι επιστρέφουμε στην πεζή, μίζερη μα κι ελπιδοφόρα (βρωμοκαπιτάλες καλέστε νεκροφόρα) καθημερινότητα. Άραγε αυτή η ανακάλυψη για τα νετρίνα, τι επίπτωση θα έχει στη ζωή μας; Πώς θα μας επηρεάσει στον καθημερνό αγώνα μας; Η γνώση του εντάσσεται στις ευρύτερες λαϊκές ανάγκες; η απάντηση είναι ξερά και κουκουέδικα, ΟΧΙ! Δεν θα μας βοηθήσει πουθενά, κοινώς χ...κε η φατμέ στ' αλώνι. Ούτε θα καλυτερέψει η ζωή μας, ούτε θα ξαναφέρει πίσω τις περικοπές του Φάρου, ούτε περισσότερους πελάτες θα φέρει στο μαγαζί του Φραγκιού, ούτε κι εγώ θα κολυμπήσω στα κατοστάευρα.
Επειδή όμως είμεθα και φιλομαθείς και ξέρουμε ότι η ανθρωπότης και η γνώση της πάντα προχωράει προς τα μπρός, τη αξία της ανακάλυψης αυτής μας τη λέει, στη δική του επιστημονικιά γλώσσα ένας τύπος με τ' όνομα Σταύρος Κατσανέβας, φυσικός που συνέβαλλε κι αυτός στο κόλπο, το πείραμα να πούμε με τα νετρίνα. Λέει το λεπόν ο Σταύρακας:

“η ιστορία της φυσικής μάς διδάσκει ότι οι περισσότεροι φυσικοί νόμοι έχουν "ημερομηνία λήξης": κάποια στιγμή ανακαλύπτουμε μια γενικότερη θεωρία και οι μέχρι τότε καθιερωμένη "νόμοι" μετατρέπονται σε περιορισμένες προσεγγίσεις στο πλαίσιο ενός νέου νόμου με πολύ ευρύτερες εφαρμογές”  (http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=312459)

Με διαφορετικά λόγια δηλαδή, μας είπε εδώ ο Κατσανέβας ότι η επιστήμη εξελίσσεται συνέχεια, διαλεκτικά. Περνάει κάθε φορά σε ένα άλλο επίπεδο, περνάει απ' την παλιά ποσότητα σε μια νέα ποιότητα κι αυτός ο χαβάς δεν έχει τέλος, γιατί έτσι είναι η φύση. Κι έτσι μετά είναι και η κοινωνία και η νόηση, αυτό με άλλα λόγια είναι η βασική αρχή της υλιστικής διαλεκτικής, του σκελετού να πούμε του μαρξισμού-λενινισμού και του επιστημονικού σοσιαλισμού.
Οπότε κάφτε τα χαράτσια σας, μπείτε στις λαϊκές επιτροπές της γειτονιάς σας, γραφτείτε στα σωματεία σας, ξεσηκώστε τον κόσμο γύρω σας, φλομώστε τους όλους με λαϊκή εξουσία μέχρι που να αναστενάξουν κι όταν με το καλό δείτε τη δύναμη του λαού και του κινήματος, θα δείτε ότι θα κάνουμε έφοδο στους ουρανούς με ταχύτητα 25% πιο γλήγορα απ' το φώς και θα πιάνουμε νετρίνα στον αέρα. Όχι θα μας ξέφευγαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου