Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
Το Σωματείο οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα για επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας και την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο εργοτάξιο της ΑΕΓΕΚ στη Βόνιτσα. Συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε η ομοσπονδία, και τα εργατικά Κέντρα της περιοχής.
Η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να νομιμοποιήσει την απλήρωτη και χωρίς δικαιώματα εργασία. Αποθρασυμένη και από τη στάση της κυβέρνησης που κάνει τα «στραβά μάτια» σε όλες τις αντεργατικές μεθοδεύσεις.
Προκειμένου να σπάσει το ηθικό, την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα των εργαζομένων προχώρησε σε παράνομες απολύσεις των συναδέλφων που πρωτοστάτησαν στην επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη συγκρότηση εργοταξιακού σωματείου.
Οι στοχοποιημένες απολύσεις έχουν σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζόμενων. Έχουν σκοπό να μας κάνουν να υποκύψουμε στα θέλω της εργοδοσίας και να μη διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, να σκύβουμε το κεφάλι. Δε θα τους περάσει, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τρομοκρατούνται από τέτοιες πρακτικές με το κεφάλι ψηλά να επιδιώκουν την αλληλεγγύη από τους συναδέλφους ώστε να ορθώσουν μέτωπο στη εργοδοτική τρομοκρατία και να ανατρέπουν τέτοιους σχεδιασμούς.    
Συνάδελφοι
Η σημερινή κατάσταση δεν έχει σχέση με τα συνηθισμένα σκαμπανεβάσματα στην δραστηριότητα των κατασκευών που γνωρίσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες. Η κρίση είναι βαθιά και θα αργήσει να ξεπεραστεί. Η όποια ανάκαμψη, όποτε και αν έρθει, θα είναι αναιμική και προσωρινή. Ήδη το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια έχουν βάλει σε εφαρμογή τους δικούς τους όρους για το ξεπέρασμα της κρίσης που ισοπεδώνουν τα δικαιώματα μας.
  • Μείωση του μεροκάματου.
  • Κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών
  • Ανεργία. Δουλειά με το μπλοκάκι.
  • Υφαρπαγή των κοινωνικών κατακτήσεων, ψαλίδισμα των λαϊκών δικαιωμάτων.
Μπορούμε όμως με την κοινή μας δράση να ενισχύσουμε την συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες, προϋπόθεση για την σύγκρουση και την ανατροπή της βαρβαρότητας του κεφαλαίου και των μηχανισμών του.
Υπάρχει διέξοδος. Είναι η αντιμονοπωλιακή πάλη για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα μας στην δουλειά, για ένα μεροκάματο που να καλύπτει τις σημερινές ανάγκες των οικογενειών μας, για το δικαίωμα στην μόρφωση, την ασφάλιση, την υγεία. Το δικαίωμα για σύγχρονη λαϊκή κατοικία, έργα υποδομών σε νοσοκομεία, σχολεία, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση κλπ.
Πρέπει σήμερα να διεκδικήσουμε:
  • Επαναπρόσληψη των εργαζομένων που απολύθηκαν
  • Καταβολή όλων των δεδουλευμένων
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κατοχύρωση ελεύθερων ΣΣΕ (Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας) ανά κλάδο.
  • Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) & ένταξη νέων επαγγελμάτων.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές μαζί με εργάτες από τους άλλους κλάδους συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 19 Οκτώβρη
στις κατά τόπους συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου