Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Προαποφασισμένα, προμελετημένα και αδίστακτα!


Φαιοπράσινος
γυψο...ΛΑΟ.Σ!

Η έρευνα είναι γνωστή. Παρουσιάστηκε από το Κέντρο Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών της Ουάσιγκτον (CERP) πέρυσι τον Ιούλη.
Αμέσως μετά, δηλαδή,
από τους «Μηχανισμούς Στήριξης»,
από τα «πακέτα των δανείων»,
από τα περί «διάσωσης της Ελλάδας» και
απ' όλους τους συναφείς ουρανομήκεις πανηγυρισμούς που συνόδευσαν την επιβολή του μνημονίου, την οποία το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ, η Μπακογιάννη και οι λοιποί εμφάνισαν σαν την πολιτική της «σωτηρίας» του τόπου.
*
Σήμερα, στο φόντο της πτώχευσης που έχει επέλθει για εκατομμύρια εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και επαγγελματίες,
στον απόηχο της χτεσινής γερμανικής δήλωσης ότι η... συντεταγμένη (για τους κεφαλαιοκράτες) χρεοκοπία της Ελλάδας «έχει ξεκινήσει»,
ας θυμηθούμε ορισμένες διαπιστώσεις της μελέτης του CERP (εκτενέστερα αποσπάσματα της έκθεσης έχουν παρουσιαστεί από τον κ. Π. Παπαναγιώτου στο www.analitis.com).
Παρεμπιπτόντως, ας συγκρατήσουμε και τούτο: Σύμβουλος του Κέντρου που προέβη στη μελέτη είναι ο κ. Τζόζεφ Στίγκλιτς. Ο πασίγνωστος πρωθυπουργικός φίλος...
*
Διαπίστωση πρώτη:
«Αυτή η πολιτική θα επηρεάσει ουσιαστικά την οικονομική δραστηριότητα και την αγορά εργασίας... Με βάση αυτό το σενάριο εργασίας του ΔΝΤ, η Ελλάδα ούτε το 2015 δε θα έχει πλησιάσει τους ρυθμούς ανάπτυξης του πραγματικού ΑΕΠ που είχε το 2008».
*
Διαπίστωση δεύτερη:
«Δυστυχώς το σημαντικότερο είναι πως η εικόνα δε βελτιώνεται ούτε μετά το 2014 καθώς ακόμη και αν λάβουμε υπόψη μας το σενάριο του ΔΝΤ, το 2020 το χρέος θα είναι ακόμη στο 120% του ΑΕΠ, πολύ επάνω απ' ό,τι πριν την κρίση και από το 99% του ΑΕΠ που ήταν το 2008».
*
Διαπίστωση τρίτη:
«Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της Ελληνικής Διάσωσης: Αλλαγή ιδιοκτησίας του ελληνικού χρέους ώστε να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και οι πιστωτές της Ελλάδας».
*
Διαπίστωση τέταρτη:
«Τελικά, ο σκοπός του πακέτου είναι να αποπληρωθούν τράπεζες και επενδυτικά σχήματα που έχουν στα χέρια τους ελληνικό χρέος (...). Η Ευρώπη και το ΔΝΤ δεν παρέχουν φρέσκια ρευστότητα στην Ελλάδα αλλά, πάνω από όλα, δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας του ευρωπαϊκού χρηματιστηριακού συστήματος...».
*
Διαπίστωση πέμπτη:
«Οι προφανείς ευνοημένοι του πακέτου που παρέχεται από τα κράτη της Ευρωζώνης δεν είναι οι Ελληνες εργαζόμενοι και οι πολίτες που θα υποφέρουν από τις σκληρές περικοπές και από την ύφεση, αλλά τα χρηματιστηριακά κέντρα όπως το City του Λονδίνου».
*
Αυτά - επαναλαμβάνουμε - τα γνώριζαν, τα έλεγαν και τα έγραφαν από πέρσι τον Ιούλη.
Προφανέστατα, λοιπόν,
ο ελληνικός λαός, με την εμπειρία που πλέον διαθέτει από όσα μεσολάβησαν έκτοτε, μπορεί να εξαγάγει τη δική του διαπίστωση. Τη μία και μοναδική: Οτι
τον εκτελούν, προαποφασισμένα, προμελετημένα και αδίστακτα!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Πέραν πάσης φαντασίας»
Αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα
«ξεπερνά κάθε φαντασία»!
*
Η δήλωση είναι πασίγνωστη. Εξίσου πασίγνωστο ότι ανήκει στον Γιούνκερ, τον επικεφαλής της Ευρωζώνης.
Μια αξιοσημείωτη «λεπτομέρεια»: Η δήλωση αυτή έγινε τον Ιούνη του 2011!
Δηλαδή, η «πέραν πάσης φαντασίας» πολιτική τους αγριότητα είναι δεδομένη και ομολογημένη πολύ πριν από τις «μαραθώνιες» και «αγωνιώδεις» τηλεδιασκέψεις τους.
Εχουν αποφασίσει να διαπράξουν εναντίον του ελληνικού λαού όσα δε βάζει η φαντασία του ανθρώπου, πολύ πριν ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος επικαλεστούν τις «έκτακτες συνθήκες» ενόψει της 6ης δόσης.
Πρόκειται, φυσικά, για τις νέες «έκτακτες συνθήκες». Που με τη σειρά τους ήρθαν να προστεθούν στις προηγούμενες «έκτακτες συνθήκες» που είχαν ανακαλυφθεί ενόψει της 5ης δόσης, οι οποίες επίσης είχαν προστεθεί στις παλιότερες «έκτακτες συνθήκες» ενόψει της 4ης δόσης κ.ο.κ.
*
Εν ολίγοις:
Ο καταποντισμός του ελληνικού λαού στον Καιάδα - από την πρώτη κιόλας στιγμή εκδήλωσης της καπιταλιστικής κρίσης - είναι προαποφασισμένος.
Τα μέτρα, τα χαράτσια, η λεηλασία, ο εξανδραποδισμός του λαού είναι μια προειλημμένη επιλογή.
*
Οσο για το μέγεθος της λαϊκής συμφοράς που όλα αυτά επιφέρουν
«ξεπερνά κάθε φαντασία»!
Δεν πρόκειται για αυθαίρετο ή υπερβολικό ισχυρισμό. Το ομολογούν, το διακηρύσσουν οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες αυτής της... ευφάνταστης και προμελετημένης βαρβαρότητας.
*
Σε όσα λένε, επομένως, περί «έκτακτων συνθηκών» δεν υπάρχει τίποτα το «νέο». Τίποτα το «καινούριο».
Τίποτα το «έκτακτο» δεν τους «υποχρεώνει» να λειτουργούν ως «δήμιοι». Διότι, πολύ απλά, πρόκειται για «τακτικούς», για «μόνιμους» δήμιους, για σεσημασμένους υπαλλήλους της πλουτοκρατίας, με συγκεκριμένη, προαποφασισμένη και προειλημμένη αποστολή:
Να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση στην πλάτη του λαού, να τον ισοπεδώσουν, ώστε να διασώσουν από την κρίση εκείνους που την προκάλεσαν, τους καπιταλιστές και τα μονοπώλια.
*
Στην αποστολή που έχουν αναλάβει το «νέο» που κάθε φορά εφευρίσκουν δεν έχει να κάνει παρά με τις ολοένα ισχυρότερες δόσεις εκβιασμού.
Με τις όλο και μεγαλύτερες «δόσεις» προπαγάνδας με στόχο την τρομοκράτηση, την πρόκληση φόβου και πανικού στα λαϊκά στρώματα.
*
Η τακτική τους είναι ξεκάθαρη:
Θέλουν να επιτύχουν την «παράλυση» των λαϊκών αντιστάσεων. Να ακυρώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Να καταπνίξουν την κοινωνική οργή μέσα από ένα όργιο καταστροφολογίας ώστε ο λαός - στο όνομα της «σωτηρίας» του (!) - να υποκύψει και να αποδεχτεί το σφαγιασμό του ως κάτι το «μοιραίο» και το «αναπόφευκτο»!
*
Η καταστροφή, τελικά, την οποία επικαλούνται είναι υπαρκτή.
Με μία διαφορά. Την καταστροφή την εκπροσωπούν και την επιφέρουν οι ίδιοι.
Απέναντι σε αυτή την «πέραν πάσης φαντασίας» καταστροφή, η αντίσταση, η οργανωμένη ανυπακοή, η απειθαρχία, ο ξεσηκωμός του λαού αποτελούν, πλέον, όρο επιβίωσης.
Τι τρέχει;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η αύξηση του ποσοστού της θνησιμότητας στο Βόλο έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ληξιαρχείου Βόλου (σημειωτέον ότι πρόκειται μόνο για το ένα από τα εννέα ληξιαρχεία του διευρυμένου Δήμου Βόλου και χωρίς να συνυπολογίζονται τα ληξιαρχεία των άλλων Δήμων της Μαγνησίας), το ποσοστό θανάτων στο οχτάμηνο Γενάρης - Αύγουστος 2011 παρουσιάζει αύξηση 12% έναντι του περσινού διαστήματος.
Οπως σημειώνει ο Τύπος της Μαγνησίας, αύξηση εμφανίζουν οι θάνατοι από αναπνευστικά και καρδιακά νοσήματα, καθώς και οι θάνατοι από καρκίνο, ενώ άνοδο παρουσιάζουν οι καταθλίψεις και οι αυτοκτονίες.
*
Αλήθεια, γνωρίζουν κάτι οι υπηρεσίες του κ. Λοβέρδου; Η εικόνα στο Βόλο είναι μεμονωμένη ή υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία για το σύνολο της επικράτειας;
Και, τελικά, πόσο άσχετα είναι τα στοιχεία αυτά από τις εκτιμήσεις των γιατρών που αποδίδουν ως βασικά αίτια για την αυξανόμενη θνησιμότητα - πέρα από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας - το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, με την πτώση του βιοτικού επιπέδου και με τους δείκτες της ανεργίας να αυξάνουν;

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου