Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ


Συγκέντρωση στήριξης της Παλαιστίνης
Στις 21 Σεπτέμβρη με πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
Στις 20 του Σεπτέμβρη, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα συζητήσει, παρά τη λυσσαλέα και διαχρονική αντίσταση των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της ΕΕ, το αίτημα για άμεση αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967.
Η κλιμακούμενη επιθετικότητα του Ισραήλ, η συνεχιζόμενη κατοχή, ο πόλεμος, ο αποκλεισμός και το δράμα της Γάζας δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και το κίνημα της διεθνούς αλληλεγγύης, που απαιτεί εδώ και τώρα δικαίωση του ηρωικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλούν το λαό της Αττικής και τη νεολαία να διαδηλώσουν μαζικά στις 21 του Σεπτέμβρη, να καταδικάσουν ακόμα πιο μαχητικά τους δολοφόνους Ισραήλ, ΗΠΑ και ΕΕ και να ενώσουν τις φωνές τους με το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης για την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος, «για να δώσουμε μια αποφασιστική και τελεσίδικη απάντηση στις ενέργειες που γίνονται με στόχο τον ευνουχισμό των λαϊκών εξεγέρσεων στη περιοχή και να απαιτήσουμε να σταματήσει επιτέλους η συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων στις ιμπεριαλιστικές εκστρατευτικές επεμβάσεις».
Η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ καλούν τους εργαζόμενους να υψώσουν τη φωνή τους για:
Τον τερματισμό της βάρβαρης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και της μαρτυρικής Γάζας από το Ισραήλ.
Να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ να στηρίξουν στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την αναγνώριση ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ.
Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του 1967.
Το γκρέμισμα του τείχους του αίσχους.
Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστίνιων, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και των άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
Ολοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη και ώρα 7 μ.μ., έξω από το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΙΣΡΑΗΛ - ΗΠΑ - ΕΕ.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.
Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρέσβη
Με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής συναντήθηκε χτες (13/9/11) αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ αποτελούμενη από τον πρόεδρό της, Σταύρο Τάσσο και τη ΓΓ, Βέρα Νικολαΐδου.
Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο διπλωμάτη για τις θέσεις της ΕΕΔΥΕ στο παλαιστινιακό πρόβλημα, την στήριξή της στην επερχόμενη γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στο δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο, βιώσιμο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Τον ενημέρωσε επίσης για την προγραμματισμένη επίσκεψη αλληλεγγύης μελών της Γραμματείας στην Παλαιστίνη και για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνει με την ΕΕΔΔΑ την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, στις 7μμ, έξω από το Πολεμικό Μουσείο και για μια σειρά ακόμα εκδηλώσεις και ενέργειες στα πλαίσια αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.
Ο Σαμίρ Αμπού Γαζάλε, ευχαρίστησε την ΕΕΔΥΕ για την αλληλεγγύη και τη διαχρονική βοήθειά της στην παλαιστινιακή υπόθεση. Ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τη δύσκολη μάχη που δίνουν στην επικείμενη ΓΣ του ΟΗΕ, την πορεία των συναντήσεών του με τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων, τη βεβαιότητά του ότι ο ελληνικός λαός, όπως και πολλοί άλλοι λαοί, είναι υπέρ του παλαιστινιακού λαού και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να αναγνωριστεί ένα ανεξάρτητο κράτος για να ζήσουν σε ειρήνη και ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου