Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Σε καταβολή μέρους των δεδουλευμένων προχώρησε η κοινοπραξία κατασκευής του οδικού άξονα Αμβρακίας – Ακτίου

από kolivas

Περιοδεία στα εργοτάξια -Βόνιτσα και Κατούνα- κατασκευής του οδικού άξονα Αμβρακίας – Ακτίου, ένα έργο της παραϊόνιας οδού όπου κυριαρχεί η απλήρωτη εργασία για πάνω από 200 εργαζόμενους που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, πραγματοποίησαν ξανά σήμερα το πρωί αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων Αγρινίου και Λευκάδας μαζί με τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιώργο Χαντζάρα.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Μάρτη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις, βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι εργαζόμενοι που μένουν σε άλλες περιοχές πέρα από τη Βόνιτσα δυσκολεύονται να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης για να πάνε δουλειά και ορισμένοι από αυτούς αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.
Από την πλευρά της, η εργοδοσία της κοινοπραξίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ και ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ, που έχει την ευθύνη κατασκευής του έργου μαζί με άλλες εταιρείες του εξωτερικού, επικαλείται για την καθυστέρηση των μισθών τη μη εκταμίευση χρημάτων από το ΕΣΠΑ, την ίδια ώρα που η αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από σχετική παρέμβαση των Εργατικών Κέντρων Λευκάδας και Αγρινίου διαβεβαιώνει ότι υπογράφτηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί που έχει υποβάλει η κοινοπραξία.
Ως συνέπεια των παρεμβάσεων αυτών η κοινοπραξία αναγκάστηκε να προβεί σε καταβολή μέρους των δεδουλευμένων. Θα πρέπει οι εργαζόμενοι να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία διεκδικώντας με την πάλη τους την καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Να προχωρήσουν σε αγωνιστικές μορφές διεκδίκησης για ανθρώπινα ωράρια, συνθήκες ασφάλειας -πριν από ένα μήνα περίπου συνέβη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα- και υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου