Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις


ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αποκαλύπτοντας την κενότητα που έχουν οι μεγαλοστομίες και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, ο Γιώργος Μαυρίκος ρώτησε τον υπουργό Εργασίας:
«Θα ήθελα να ρωτήσω, κύριε υπουργέ, τι έκανε ο ΣΕΠΕ τις δύο τελευταίες μέρες. Για παράδειγμα, χτες και σήμερα η θερμοκρασία στον περιβάλλοντα χώρο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στον Πειραιά, αλλά και γενικότερα ήταν στους 41 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχει ρύθμιση και νομοθετική ρύθμιση μάλιστα, η οποία λέει ότι στη Ζώνη στο Πέραμα, μετά τη 1 η ώρα το μεσημέρι, όταν ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, πρέπει να σταματούν οι δουλειές. Γιατί δε σταματήσατε χτες τις δουλειές; Γιατί επιτρέψατε και σήμερα στους εργοδότες να δουλεύουν οι εργάτες; Τι έκανε ο ΣΕΠΕ; Πού ήταν ο ΣΕΠΕ; Πού ήταν οι επιθεωρητές σας;
Δεύτερο ερώτημα. Λέτε ότι ο ΣΕΠΕ θέλει να βοηθήσει για να υπογράφονται συλλογικές συμβάσεις. Είναι η τρίτη εικοσιτετράωρη απεργία που πραγματοποιείται αύριο στον κλάδο των τροφίμων, του γάλακτος και των ποτών. Τι έχει κάνει ο ΣΕΠΕ - πείτε μας, ενημερώστε μας - προκειμένου να γίνει διαπραγμάτευση, συζήτηση, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου