Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ούτε βήμα πίσω από το στόχο!
Εκτακτη εξόρμηση για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας
Για την ανάγκη έντασης της δουλειάς των κομμουνιστών με το κουπόνι για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ και την έκτακτη οικονομική εξόρμηση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Βορειοδυτικής Ελλάδας, μιλάει στο «Ρ» ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.-- Η ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας διεξάγει έκτακτη οικονομική εξόρμηση. Πώς οργανώνεται η δουλειά της οργάνωσης για την επιτυχία της;
-- Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δοκιμάζονται από την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση, ο πήχης των απαιτήσεων για όλο το Κόμμα και την Κομματική Οργάνωση της Βορειοδυτικής Ελλάδας μπαίνει πολύ ψηλά.
Εχουμε χρέος να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού, να δώσουμε τη μάχη ο λαός μα μη σκύψει το κεφάλι αλλά να ορθώσει ανάστημα, να οργανωθεί, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να περάσει στην αντεπίθεση για να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου.
Είναι περίοδος αυτή που διανύουμε που από τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες απαιτείται όχι απλά να ανέβει η προσφορά αλλά να καταθέσουν και τις μεγαλύτερες θυσίες, να δείξουν υψηλή αντοχή, να εμπνεύσουν αφοβία στο λαό, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση ιδιαίτερα στο τόπο δουλειάς, εκεί που διεξάγεται η ταξική αντιπαράθεση και σύγκρουση.
Γίνεται κατά συνέπεια καθαρό ότι η πολιτική - ιδεολογική δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης πρέπει να ανέβει. Καθημερινά η κάθε ΚΟΒ, ο κάθε κομμουνιστής πρέπει με σχέδιο να βρίσκεται σε μόνιμη επαφή για οργάνωση της πάλης με τους εργάτες, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τις εργαζόμενες γυναίκες. Απαιτείται δηλαδή έντονη πολιτική δραστηριότητα για συζήτηση και εκλαΐκευση της πολιτικής πρότασης του Κόμματος για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Ηδη αυτό το διάστημα του διμήνου που διανύουμε έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες και εκατοντάδες συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές και χωριά της περιοχής. Ερχόμαστε σε επαφή με χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους.
Το ίδιο διάστημα δυναμώνει η αντικομουνιστική επίθεση, η συκοφαντία ενάντια στο Κόμμα και αυτή η επίθεση θα κλιμακωθεί όσο θα κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση.
Γίνεται καθαρό και έτσι συζητήθηκε στα καθοδηγητικά όργανα και τις ΚΟΒ της Κομματικής


Οργάνωσης, ότι μια τέτοιου περιεχόμενου και έντασης δράση προϋποθέτει και ισχυρά οικονομικά για να εξασφαλίζει το Κόμμα την επαφή με το λαό, να ξεπερνιόνται εμπόδια στην επικοινωνία με τα λαϊκά στρώματα.
Χρειάζεται εύστοχη και ισχυρή προπαγανδιστική δουλειά και τα αντίστοιχα μέσα (ο «Ριζοσπάστης», οι προκηρύξεις, οι αφίσες, τα πανό και ό,τι άλλο απαιτείται) για να φτάνει η φωνή του Κόμματος πλατιά στην εργατική, λαϊκή οικογένεια.
Στα όργανα και τις ΚΟΒ έγινε συζήτηση πώς θα οργανωθεί η αντεπίθεση των κομμουνιστών στη βρώμικη - συκοφαντική επίθεση ενάντια στο Κόμμα αλλά και στα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ με συμφωνία όλων των άλλων κομμάτων στο όνομα της διαφάνειας και του ελέγχου του «πολιτικού χρήματος», όπως λένε, για να βάλουν εμπόδια στη σχέση του Κόμματος με το λαό και τη δυνατότητά του να στηρίζει τα οικονομικά του από το υστέρημα των εργαζομένων και των μελών του.
Η ένταση της οικονομικής δουλειάς, η απόκτηση μόνιμου σταθερού περίγυρου που θα στηρίζει οικονομικά το Κόμμα, είναι και η πρακτική πολιτική απάντηση στα σχέδια για να γονατίσουν οικονομικά το Κόμμα. Συζητήσαμε και καταλήξαμε δίπλα σε κάθε ΚΟΒ αρκετές δεκάδες φίλοι και οπαδοί, απλοί εργαζόμενοι, μόνιμα και σταθερά να προσφέρουν το υστέρημά τους και αυτό έχει εξειδικευτεί σε κάθε κομματικό μέλος, σε κάθε στέλεχος. Με αυτό τον τρόπο οργανώνεται και διεξάγεται η έκτακτη οικονομική εξόρμηση. Αυτό τον τρόπο δουλειάς επιδιώκουμε να κατακτήσουμε σταθερά και μετά την έκτακτη οικονομική εξόρμηση.
-- Σήμερα, που από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής το εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ακόμα και το πενιχρό υστέρημα των εργαζομένων έχει συρρικνωθεί δραματικά, πώς ανταποκρίνονται οι εργαζόμενοι στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ και πώς μπαίνουν μπροστά τα μέλη του Κόμματος για την επιτυχία της εξόρμησης;
-- Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ προσφέρουν στο Κόμμα την οικονομική στήριξη με τη μηνιάτικη συνδρομή που προβλέπεται από το καταστατικό του, πάρα πολλοί όμως σύντροφοι προσφέρουν πολύ πιο πάνω από αυτό που προβλέπει το καταστατικό. Δίνουμε στο Κόμμα μας από το υστέρημά μας, γι' αυτό και εκατοντάδες κομματικά μέλη, εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Περιοχής συμβάλλουν με την τιμητική προσφορά του κόκκινου μεροκάματου.
Συγκινητική είναι η προσφορά των εργαζομένων της περιοχής, με δεδομένο ότι σε πάνω από 20 επιχειρήσεις είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση εργαζομένων σε βιομηχανία μετάλλου που είναι απλήρωτοι πάνω από 2 έως 5 μήνες, που σε εξόρμηση συντρόφων ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία των εργατών.
Εχουμε πολλές περιπτώσεις συντρόφων με μακροχρόνια ανεργία, απολυμένους, απλήρωτους που με αυτοθυσία ανταποκρίνονται και προσφέρουν κόκκινα μεροκάματα.
Αυτή η προσφορά ανεβάζει τη διάθεση για προσφορά, δυναμώνει την άμιλλα ανάμεσα στις οργανώσεις και τα κομματικά μέλη, διαμορφώνει κλίμα μαχητικής, αγωνιστικής στάσης στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που φέρνει η αντιλαϊκή επέλαση στο λαϊκό εισόδημα.
-- Μένουν μόνο λίγες μέρες για το κλείσιμο της εξόρμησης. Πού βρίσκεται η οργάνωση της περιοχής όσον αφορά την υπερκάλυψη του πλάνου που έθεσε;
-- Στην αρχή της οικονομικής εξόρμησης, παρά τη συζήτηση που έγινε στα καθοδηγητικά όργανα και τις ΚΟΒ και ατομικά με τα κομματικά μέλη, υπήρξε δισταγμός στο να απευθυνθούμε πλατιά σε εργαζόμενους λόγω της πραγματικά δύσκολης κατάστασης που βιώνουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μια σχετική καθυστέρηση που σημαίνει ότι τώρα τις λίγες μέρες που απομείνανε να καλύψουμε την καθυστέρηση που συσσωρεύθηκε τον προηγούμενο 1,5 μήνα.
Από τα καθοδηγητικά όργανα μέχρι και το Γραφείο της ΚΟΒ οργανώθηκε ο έλεγχος καθημερινά αλλά και σχέδιο δράσης που καθημερινά εμπλουτιζόταν. Αυτό φέρνει αποτελέσματα, ανέβασε τους ρυθμούς κάλυψης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε με την αυτοθυσία και προσφορά του συνόλου των κομματικών μελών (κόκκινα μεροκάματα, ένταση της ατομικής προσπάθειας) ότι το πλάνο θα καλυφθεί. Το σύνθημα είναι: «Ούτε βήμα πίσω από το στόχο». Ρίχνουμε στη μάχη όλες τις εφεδρείες. Στο κάτω - κάτω αυτός ο στόχος εξαρτάται από την ένταση την ποσοτική και ποιοτική της δικής μας δουλειάς. Εχουμε και τώρα το χρόνο να πάμε σε χιλιάδες εργαζόμενους που ακόμα δεν φτάσαμε. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια ανεξάντλητα να μπουν στη μάχη πολλοί περισσότεροι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος. Εχει αποτελέσματα η οργάνωση συσκέψεων από ΚΟΒ με οπαδούς και φίλους όπου συζητάμε τη δική τους συμβολή σε αυτή τη μάχη που δίνει η ΚΟ.
-- Ποιους άλλους στόχους επιδιώκεται να εξυπηρετήσει αυτή η έκτακτη οικονομική εξόρμηση της ΚΟ Περιοχής;
-- Επειδή για το επόμενο διάστημα δεν μπορούμε με ακρίβεια να προβλέψουμε τις εξελίξεις, το σίγουρο είναι ότι το Κόμμα συνολικά και η ΚΟ της Περιοχής θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέα, πιο δύσκολα και σύνθετα καθήκοντα. Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι με τεχνικά και άλλα μέσα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Το Κόμμα και η ΚΟ ετοιμοπόλεμη σημαίνει να έχει την καλύτερη δυνατή υποδομή που να τις επιτρέπει να αχρηστεύει στην πράξη τα εμπόδια του αντιπάλου, να μπορούμε γρήγορα και έγκαιρα να φτάνουμε σε χιλιάδες εργαζόμενους. Και ένα από τα βασικά μέσα είναι η καλυτέρευση των οικονομικών, η διαρκής προσπάθεια βελτίωσης και το κυριότερο χιλιάδες κομματικά μέλη και φίλοι του Κόμματος, μόνιμα και σταθερά, με το κουπόνι στα χέρια να δίνουν τη μάχη στήριξης του Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου