Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


Ξεσπιτώνουν τους φοιτητές για όλη την εξεταστική περίοδο του Σεπτέμβρη
Τη διακοπή της σύμβασης με τα ξενοδοχεία που λειτουργούν ως εστίες αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο
Το μαζικό ξεσπίτωμα των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που διαμένουν σε συμβεβλημένα με το ίδρυμα ξενοδοχεία, για ολόκληρη την εξεταστική περίοδο του Σεπτέμβρη αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο του ιδρύματος. Με σχετική του απόφαση στις 7 Ιούλη το πρυτανικό συμβούλιο λέει ότι «οι φοιτητές του Πανεπιστημίου που διέμεναν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 σε συμβεβλημένα ξενοδοχεία, για το μήνα Σεπτέμβριο δεν θα είναι δυνατό να επιστρέψουν σε αυτά, καθώς διακόπτεται η σύμβαση με τα ξενοδοχεία για το διάστημα αυτό».
Δηλαδή για έναν ολόκληρο και παραπάνω μήνα - αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών έρχεται από τέλη Αυγούστου για να δώσει μαθήματα στην εξεταστική του Σεπτέμβρη - θα πεταχτούν στο δρόμο κοντά στους 350 φοιτητές και θα αναγκαστούν να καταφύγουν στο ενοίκιο για να δώσουν μαθήματα. Θα επιβαρυνθούν και θα ταλαιπωρηθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους σε μια περίοδο όπου το εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας και όχι μόνο στραγγαλίζεται. Μια απόφαση που πάρθηκε μεταξύ άλλων μες στο κατακαλόκαιρο για να μην υπάρχουν αντιδράσεις και που επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την προσπάθεια της διοίκησης να περπατήσει το πλέγμα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούνται από την κυβέρνηση και στην Ανώτατη Εκπαίδευση με αιχμή το νέο νόμο - πλαίσιο που ξηλώνει μεταξύ άλλων ό,τι έχει απομείνει από τη φοιτητική μέριμνα.
Σε αυτή την κατεύθυνση κόπηκαν χρήματα από τη φοιτητική μέριμνα, λόγω της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης που για τα ΑΕΙ ξεπέρασε το 50%. Η διοίκηση του Ιονίου Πανεπιστημίου προσπάθησε να προχωρήσει στην επιβολή οικονομικών κριτηρίων στη στέγαση με όριο τα 45.000 ευρώ και την έξωση από τις εστίες φοιτητών που δεν παίρνουν πτυχίο στα 4 και 5 χρόνια, αλλά συνάντησε τη μαζική και δυναμική αντίσταση των φοιτητών με μπροστάρη το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Σε σχετική του ανακοίνωση το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει τη νέα απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, που ουσιαστικά κοντά στους 350 φοιτητές τους αφήνει άστεγους από Σεπτέμβρη, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά και ότι στοιχίζει πολύ η στέγαση των φοιτητών. Καταγγέλλει το γεγονός ότι στη Σύγκλητο που προηγήθηκε του Πρυτανικού Συμβουλίου δε συζητήθηκε το θέμα διακοπής της σύμβασης με τα ξενοδοχεία το Σεπτέμβρη. Ξεκαθαρίζει ότι οι φοιτητές, με την οργανωμένη πάλη τους, θα αγωνιστούν για να μείνουν οι αποφάσεις αυτές μόνο στα χαρτιά και να μην περάσουν στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου