Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Φοβούνται το λαό οργανωμένο


«Ακούω ότι δημιουργούνται "διάφοροι σχηματισμοί" κατά γειτονιές στην πόλη μας. Αυτό μου θυμίζει "Δεκέμβρη του '44"... Θα δημιουργηθεί "πολιτοφυλακή" κατά γειτονιά. Δημιουργείται ένα "κράτος εν κράτει". Οδηγούμαστε σε επικίνδυνα αδιέξοδα».
«Η πλατεία είναι αυθόρμητη. Το οργανωμένο να φοβάστε, όπως αυτό που γίνεται στα λιμάνια και όχι το αυθόρμητο».
«Στην πολιτική υπάρχουμε για να λέμε τα πράγματα όπως τα πιστεύουμε κι ο κόσμος μας κρίνει. Εάν το ΚΚΕ, για να πάμε συγκεκριμένα, εκλάβει τη χτεσινή του επιτυχία, γιατί το ΚΚΕ είχε μια μεγάλη επιτυχία χτες, να μην κοροϊδευόμαστε, ως πολιτική νομιμοποίηση για να κλείνει πάλι τα λιμάνια, για να εμποδίζει να προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια, για να κλείνει κάθε μέρα τους δρόμους, δηλαδή για να βλάπτει έτι περαιτέρω την προσπάθεια της χώρας να ξεφύγει από την χρεοκοπία, με συγχωρείτε αυτό είναι δυστυχώς δυστυχέστατο, όχι μόνο δυστυχώς».
«Εχει έρθει η ώρα ο αστικός κόσμος της χώρας, όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι στην ΕΕ, ότι πρέπει να έχει αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ότι τέλος πάντων δεν είμαστε όπως λέει το ΚΚΕ κατά του καπιταλισμού, εμείς που πιστεύουμε στον καπιταλισμό και στην ελεύθερη αγορά, εμείς που μπορούμε να συνεννοηθούμε εν πάση περιπτώσει στα τελείως βασικά, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεννοηθούμε. Γιατί αν δεν συνεννοηθούμε, το αποτέλεσμα θα είναι σε επόμενες εκλογές να μην είναι το ΚΚΕ στο 14%, αλλά να είναι στο 34 και να μας κυβερνούν οι μπολσεβίκοι».
***
Οι δύο πρώτες δηλώσεις ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη. Η πρώτη έγινε μόλις προχτές και η δεύτερη τον Ιούλη του 2011. Οι δύο επόμενες δηλώσεις είναι του Α. Γεωργιάδη, βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., το Νοέμβρη του 2010, αμέσως μετά τις εκλογές για την τοπική διοίκηση. Είναι μερικές μόνο από τις επιθέσεις που συχνά - πυκνά εξαπολύει η αγέλη του ΛΑ.Ο.Σ. στο ΚΚΕ, δείχνοντας το μίσος της για το λαό και τα δικαιώματά της. Στην πραγματικότητα, ο ΛΑ.Ο.Σ., σαν κόμμα των αστών και φέρελπις διαχειριστής της εξουσίας τους από αναβαθμισμένο πόστο, δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να εκφράζει τους φόβους της αστικής τάξης για τους εργάτες και την πολιτική πρωτοπορία του.
Ξέρουν οι καπιταλιστές ότι από εκεί προκύπτει ο μόνος σοβαρός κίνδυνος για τα συμφέροντα και την εξουσία τους, την οποία προσπαθούν να σταθεροποιήσουν και να θωρακίσουν σε συνθήκες κρίσης. Ξέρουν ότι το ταξικό κίνημα είναι ο βασικός τους αντίπαλος, γιατί βάζει εμπόδια στην πολιτική τους, συσπειρώνει σε γραμμή πάλης ενάντια στη στρατηγική τους. Να βγάλει συμπεράσματα ο λαός. Τη δύναμή του φοβούνται γι' αυτό προσπαθούν με συκοφαντίες, ψέματα και παραινέσεις σε καταστολή να χτυπήσουν το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα. Ανυπακοή και αντεπίθεση για να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν.
Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου