Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιος πληρώνει ποιον

από  faros

Έχει παραγίνει αυτό το παραμύθι, που κυρίως προβάλλεται από γνωστούς παπαγαλίσκους, κρατικοδίαιτους δημοσιογραφίσκους, σαν τον Καμπουράκη  του Μέγκα, παραδείγματος χάριν.
Νομίζουν κάποιοι, που στηρίζονται χρόνια στην κρατική διαφήμιση ή στα δημόσια έργα που παίρνουν τα αφεντικά τους, ότι μπορούν να επιτίθενται επί δικαίων και αδίκων ανεμπόδιστοι.

 

- Ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει τους δημόσιους υπάλληλους, αποφαίνονται με ύφος … δέκα καρδιναλίων !!!

 

Για να δούμε την πραγματικότητα την … πραγματική και όχι την εικονική, που προσπαθούν να μας πλασάρουν οι ορκισμένοι εχθροί του δημόσιου υπαλλήλου.
Προφανώς το μίσος αυτό, προέρχεται γιατί δεν ήταν ικανός και εκείνος να γίνει δημόσιος υπάλληλος.

Ποιος δίνει έργα, δουλειές και χρήμα, σε ποιον ;


Δεν είναι το δημόσιο που δίνει και μάλιστα επιλεκτικά δρόμους, γεφύρια, κτήρια, κοινωφελείς χώρους, σχολεία κλπ. σε ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες βγάζουν χρήμα με το τσουβάλι ;

 

Δεν καταργήθηκε η ΜΟΜΑ, οι μεταφορές του ΟΣΕ, δρομολόγια του ΟΣΕ, για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις ιδιωτικών εταιριών, οι ορέξεις της πλουτοκρατίας.
Δεν ιδιωτικοποιήθηκε (βλέπε ξεπουλήθηκε) ο ΟΤΕ προς χάριν ιδιωτικών εταιριών ;

 

Το αντίθετο πότε ακριβώς έγινε ;
Ποια ακριβώς ιδιωτική εταιρία έχει δώσει έστω και ένα (αριθ. 1) ευρώ στη Δημόσιο;
Εδώ, ούτε τους φόρους, ούτε τα ασφάλιστρα των εργαζομένων τους δεν δίνουν !

 

Τι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι ;
Δεν παράγουν έργο ;
Δουλεύει ο δημοσιογραφίσκος και όχι ο υπάλληλος του ΟΤΕ ή της ΔΕΗ, που οι μισοί τεχνικοί των οργανισμών αυτών έχουν αρρωστήσει λόγω του άκρως ανθυγιεινού της εργασίας τους ;
Δεν δουλεύει ο υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού και δουλεύει ο … μόδιστρος ή το … μανεκέν ;
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν δουλεύει ο γιατρός του ΕΣΥ, ο δάσκαλος, ο καθηγητής και δουλεύει ο εφοπλιστής, ο βιομήχανος, ο τραπεζίτης ;
Νισάφι πια !
Δεν πρέπει λοιπόν γι΄αυτή τους τη δουλειά να αμοιφθούν ;
Τι ; Πρέπει να δουλεύουν τζάμπα ;

 

Και μην πάει κανείς να κάνει τον έξυπνο προβάλλοντας τον Οικοδόμο, την Πωλήτρια σε κάποιο κατάστημα, τον βιομηχανικό εργάτη κλπ., γιατί αυτοί, ΟΥΔΕΠΟΤΕ τα έβαλαν με τους δημόσιους υπάλληλους, ίσα – ίσα που τους θεωρούν φυσικούς τους συμμάχους στον κοινό αγώνα για να ανεβεί το βιοτικό επίπεδο το δικό τους και όλων.

 

Μήπως να καταργηθεί το Δημόσιο ;
Να καταργηθεί η αστυνομία, ο στρατός, η Υγεία και η Παιδεία, στην τελική δεν καταργείται και το ίδιο το Κράτος, να δούμε που στο καλό θα στηριχτεί αυτός ο περίφημος «ιδιωτικός τομέας»;
Για να δούμε, τώρα που πραγματικά χτυπιέται αγρίως ο δημόσιος υπάλληλος (εδώ βάζω και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα), πως διάολο θα μπορέσουν να δουλέψουν τα μικρομάγαζα, τα μπακάλικα κλπ. !
Αν δεν πάει να ψωνίσει ο δημόσιος υπάλληλος, να δούμε που θα βρουν τα λεφτά ορισμένοι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

 

Κοντολογίς, γιατί το θέμα «σηκώνει» να γράφεις επί … μια βδομάδα, η Κοινωνία, χωρίζεται σε δυο κατηγορίες.

- Σ΄αυτούς που πουλάνε την εργασία τους

- Σ΄αυτούς που την αγοράζουν

 

 Και, όπως αυτοί που αγοράζουν την εργασία, οι πλουτοκράτες δηλαδή, είναι ενωμένοι και υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους, έτσι κι αυτοί που πουλάνε την εργασία τους, οι εργαζόμενοι ΚΑΙ στο δημόσιο ΚΑΙ στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να αφήσουν το … σπορ να βγάζουν ό ένας το μάτι του άλλου, παρασυρμένοι από παπαγαλίσκους – ξεπουλημένους στ΄αφεντικά τους, να ενωθούν, να οργανωθούν, να παλέψουν μαζί για τη ζωή που τους αξίζει !

 

Γιατί, η αλήθεια είναι, ότι ο ένας πληρώνει τον άλλον και οι δυο τον πλουτοκράτη, που παίρνει και τα περισσότερα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου