Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο νόμος - πλαίσιο, ο κυρ-καθηγητής και οι οπορτουνιστές


Ξαναχτύπησε... με νέο άρθρο στην εφημερίδα του συγκροτήματος Τεγόπουλου, την «Ελευθεροτυπία», ο γνωστός «υπερασπιστής» της αλήθειας, καθηγητής του Παντείου, και καθοδηγητής των ομάδων ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, κ. Ρούσης.
Μετά το προηγούμενο άρθρο του που δυσκολεύτηκαν όλοι να καταλάβουν τι είναι λάσπη και τι απλώς ψέματα, ο ΚΚΕδολόγος καθηγητής έγραψε το νέο του πόνημα με τίτλο: «Για να αποφευχθεί το φονικό στα ΑΕΙ».
Ποιο είναι το ζουμί; Οτι περνάει ένας «πανεπιστημιοκτόνος» νόμος από μια «νεοφιλελεύθερη» κυβέρνηση χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις και ότι για αυτό φταίει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ και η διασπαστική λογική του («Αν μέχρι τώρα δεν έχει αναπτυχθεί ένα τέτοιο κίνημα, αυτό οφείλεται κυρίως στην αντικειμενικά εγκληματική ευθύνη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, το οποίο με την πέρα πάσης λογικής σεχταριστική εμμονή του, ... περίφημη σχετική της απόφαση η ΚΝΕ περί καταγγελίας συλλόγων και φοιτητικών συνελεύσεων...»). Αυτά δεν είναι διαστρέβλωση της αλήθειας αλλά ψευδαισθήσεις και αποκυήματα φαντασίας με επικίνδυνη πορεία προς επιδείνωση της ψυχικής του υγείας. Οτι η αριστερά (sic) δεν πρέπει να υπερασπιστεί το υπάρχον Πανεπιστήμιο αλλά ...τι να κάνουμε, «τώρα αυτό που επιβάλλεται είναι κοινές πλατφόρμες όλων των αριστερών φοιτητικών δυνάμεων» για να αποτρέψει το φονικό. Αν μάλιστα αυτό δε γίνει, τότε το ΚΚΕ «...θα καταγραφεί στην ιστορία ως αντικειμενικά συνυπεύθυνο για το φονικό».
Αρχικά μας προκάλεσε εντύπωση αυτό το άρθρο του κυρ-καθηγητή γιατί δεν έκανε κάποια προσφυγή στο συνταγματικό δικαστήριο, θέλοντας να βγάλει το νόμο αντισυνταγματικό όπως ο ΣΥΝ και τα γνωστά δορυforum του ΠΑΣΟΚ.
Εντύπωση όμως μας προκάλεσε και το εξής: την ίδια βέβαια ακριβώς μέρα η «Αυγή» (28-8-2011) προχωράει τη σκέψη του κυρ-καθηγητή πιο μπροστά αφού γράφει: «Αυτή τη φορά το φοιτητικό κίνημα ετοιμάζεται να δώσει τη μητέρα των μαχών με ακόμη καλύτερους όρους» και η «Αυγή» συνεχίζει: «...Τόσο η ΔΑΠ όσο, και κυρίως η ΠΑΣΠ αρνούνται να ακολουθήσουν τη συναίνεση κορυφής, γεγονός που σημαίνει πως ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι εντελώς ανυπεράσπιστος».
Ετσι παιδιά: μετά τον Παναγόπουλο, τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τα Επιμελητήρια, τώρα συμμαχίες με νέους ανυπότακτους: τη ΔΑΠ αλλά κυρίως την ΠΑΣΠ!!!
Κάποιες παρατηρήσεις:
Κατ' αρχήν ο νέος νόμος - πλαίσιο δεν είναι πανεπιστημιοκτόνος και η κυβέρνηση δεν είναι «νεοφιλελεύθερη». Είναι ταξικός νόμος που έφερε η αστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως και όλοι οι άλλοι αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίστηκαν από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.-ΔΗ.ΣΥ. Είναι νόμος που φτιάχνει το νέο αστικό Πανεπιστήμιο και οι διατάξεις του είναι ήδη στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ από το 2007, όσο και σε αυτό της ΝΔ (βλέπε Θέσεις Παιδεία 2020). Ηδη τρίβουν τα χέρια τους όλα τα τρωκτικά που καιρό τώρα κάνουν μπίζνες, άλλοι που θέλουν να κάνουν, αλλά και οι καθηγητές που είναι μάνατζερ επιχειρήσεων ή ακόμα και επιστημονικοί σύμβουλοι τραπεζιτών, εφοπλιστών και ομίλων τους. Για αυτούς ο κ. καθηγητής συνεχίζει να μη βγάζει κουβέντα.
Συνεχίζει τα ψέματα και τις συκοφαντίες παρά το γεγονός ότι με βάση το προηγούμενο άρθρο του έγινε ρεζίλι για τα ψέματα και τις συκοφαντίες που έριξε ενάντια στο ΚΚΕ. Μάλιστα έχει το θράσος να καταγγέλλει την ΚΝΕ και το ΚΚΕ ότι φταίει που πέρασε ο νόμος με τόσο λίγες αντιδράσεις. Για τον κ. καθηγητή λοιπόν δεν παίζει κανένα ρόλο ότι ο νόμος ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.-ΔΗ.ΣΥ; Δεν άκουσε τις τοποθετήσεις της ΓΓ της ΚΕ και των βουλευτών του ΚΚΕ ότι θα παλέψουμε για να μην εφαρμοστεί ο νόμος; Δεν είδε τα μεγάλα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας; Δε γνωρίζει πως εδώ και ένα χρόνο οι κομμουνιστές είναι οι μόνοι που μιλάνε, ενημερώνουν, οργανώνουν τον αγώνα ενάντια στο νέο νόμο και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική; Τι έκανε και πού ήταν ο συρφετός που καθοδηγεί εδώ και ένα χρόνο; Δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος του για το χτύπημα της οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος;
Ολος ο κόσμος τα ξέρει. Αυτό που έχει αποδειχτεί όμως περίτρανα είναι πως άλλος είναι ο σκοπός του. Λυσσασμένα προσπαθεί να κάνει το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σαν τα μούτρα του. Η λογική που λέει αν δεν ενωθείτε οι «αριστεροί» τότε θα περάσει ο νόμος και θα φταίει το ΚΚΕ, θυμίζει την αλήστου μνήμης λογική που λέει ότι «όποιος κάνει κριτική στο ΠΑΣΟΚ, είναι με τη ΝΔ». Θέλει λοιπόν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ να ενωθούν με ανόμοιες και αντικομμουνιστικές δυνάμεις, σαν κι αυτές που καθοδηγεί, έως και με ευρωλιγούρηδες οπαδούς του ευρωομόλογου, του χωρισμού του χρέους σε νόμιμο και παράνομο. Ολα αυτά για να αναβιώσει το χρεοκοπημένο στη ζωή και στη θεωρία ιδεολόγημα της «ενότητας της αριστεράς». Με ένα «όχι στο νόμο» που κοιτάει πίσω, αδιέξοδα και ουτοπικά.
Τώρα χρειάζεται μέγιστη συσπείρωση, δράση και αγώνας για να αναπτυχθεί αντίσταση για να μην πληρώσει την κρίση η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της που σπουδάζουν, να μην εφαρμοστεί ο νόμος-πλαίσιο κοιτώντας μπροστά: για επιστήμη που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Μέγιστη ενότητα των φοιτητών που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα με το ριζοσπαστικό κομμάτι των πανεπιστημιακών, τους μαθητές. Με τους εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού. Αγώνες επιθετικοί για Ανώτατη Εκπαίδευση, Πανεπιστήμια και έρευνα στην υπηρεσία του λαού, της εξουσίας και της οικονομίας του. Αγώνες που θα αλλάζουν τους συσχετισμούς παντού και κάθε μέρα και όχι θα αθωώνουν ακόμα και τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως η «Αυγή» και οι οπορτουνιστές. Με ζωντανές διαδικασίες που θα αλλάζουν, όργανα και οργάνωση για πάλη με διάρκεια και αντοχή και όχι φούσκωμα για ξεφούσκωμα.
Οι νικηφόροι αγώνες θα κριθούν από το εργατικό κίνημα, την οργάνωση σε τόπους δουλειάς που πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση το μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών τους.
Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και οι δυνάμεις που στηρίζει στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αυτό πρεσβεύουν και αυτό ενοχλεί τον κ. καθηγητή της «Ελευθεροτυπίας». Θα συνεχίσει για πολύ ακόμα να τον ενοχλεί.

Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου