Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

H δηλωση Νταλάρα στη Hurriyet και τα...ψαρια!

από globbing


Μηνύματα φιλίας προς τους Τούρκους έστειλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hürriyet Ο Γ. Νταλάρας. Ωστόσο εξέπληξε με όσα είπε για το Αιγαίο και την Κύπρο.

Με αφορμή την επίσκεψή του για συναυλία στην Κωνσταντινούπολη, ο Γιώργος Νταλάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, εξέπληξε με τις δηλώσεις του για το Αιγαίο, επισημαίνοντας πως "ανήκει στα ψάρια του".

"Οι άνθρωποι γεννιούνται για να ζήσουν μαζί. Ζούμε δίπλα δίπλα χιλιάδες χρόνια. Αν πετάξουμε λίγο πιο υψηλά δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως 'ανήκει στους Τούρκους', άλλοι 'στους Έλληνες', στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προβλήματα που προέρχονται από τρεις μεριές, την Τουρκία, την Αγγλία και την Ελλάδα.
 
"Αυτές οι χώρες υφαίνουν τέτοιο κόμπο που το θέμα οδηγείται σε αδιέξοδο. Ωστόσο, οι στρατιώτες θέλουν να φύγουν, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να ενωθούν και να ζήσουν μαζί", παρατήρησε.

Σε ερώτηση που του έγινε για το ποια είναι η πηγή του πόνου στην Κύπρο, απαντά ότι ευθύνονται οι εθνικιστές και όσοι φανατίζονται με τη θρησκεία, ενώ, αναφερόμενος στην πολιτική, επισημαίνει ότι δεν είναι μια πιστή σύζυγος, αλλά μια βρώμικη γυναίκα.

"Όλα είναι έτοιμα για τη λύση στην Κύπρο. Η Ελλάδα αποσύρθηκε. Η Τουρκία όμως δεν κάνει τίποτα. Στη μέση υπάρχει η Αγγλία και βάζει φιτιλιές στη μέση και ξεσηκώνει τους πάντες", συμπληρώνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου