Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ενόψει της ΔΕΘ


Το Σάββατο, 10 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους το πανεργατικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Ανακοίνωση, που καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού σε οργάνωση και δράση για την ανατροπή της βαρβαρότητας που βιώνουν, ενώ παράγουν όλο τον πλούτο που υπάρχει, εξέδωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ενόψει της ΔΕΘ.Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ.
Δραματικές μειώσεις μισθών και εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνεργοι. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες καταστρέφονται και σπρώχνονται στην ανεργία.
 • Κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι.
 • Πρωτοφανής φορολαίλαπα και έκτακτες εισφορές σε εργαζόμενους, ανέργους, μικροαγρότες, λαϊκά στρώματα, και νέες φοροαπαλλαγές για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
 • Τσάκισμα Βαρέων - Ανθυγιεινών, συρρίκνωση συντάξεων και κατάργηση επικουρικών συντάξεων.
 • Συρρίκνωση δημόσιας Υγείας - Παιδείας, παράδοσή τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
 • Ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας που απέμεινε (λιμάνια, νερό, ενέργεια, μεταφορές).
 • Νέα μέτρα καταστολής των εργατικών και λαϊκών αγώνων.
ΕΚΡΗΞΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ - ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
Και όλα αυτά για να ξεπεράσει η πλουτοκρατία την κρίση που η ίδια δημιούργησε με τα τεράστια κέρδη της. Για να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
Καλούμαστε να πληρώσουμε με τη φτώχεια μας ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς αλλά οι επιδοτήσεις, οι φοροαπαλλαγές, τα δάνεια των μεγάλων επιχειρήσεων.
Το χρέος δεν είναι του λαού. Δεν πρέπει να το πληρώσει και να καταδικάσει τα παιδιά του στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση. Η κρίση προκαλείται γιατί έχει συγκεντρωθεί ο πλούτος που παράγεται και τα μέσα παραγωγής σε λίγα χέρια. Γιατί έχουν γιγαντωθεί τα μονοπώλια, σε όλους τους κλάδους. Η κρίση θα συνεχίζεται όσο θα κυριαρχούν τα μονοπώλια στην οικονομική και πολιτική ζωή.
Η πολιτική της κοινωνικής βαρβαρότητας δεν έχει όριο λήξης, δεν θα σταματήσει. Θα κλιμακώνεται, θα γίνεται όλο και πιο άγρια. Βασικός στόχος τους να φτηνύνουν την αξία της εργατικής δύναμης, η τζάμπα εργασία για την εργοδοσία. Για να ξεπεράσουν την κρίση τους, να διασφαλίσουν νέα περίοδο κερδών και ανταγωνιστικότητας από την οποία οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, παρά μόνο νέες αλυσίδες.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
μην πιστεύετε, μην αποδέχεστε όσα λένε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. τα κόμματα που είναι υπέρ της ΕΕ.


Μην πιστεύετε όταν λένε ότι παλεύουν να σώσουν το λαό. Είναι ταυτισμένοι με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Καμιά εμπιστοσύνη. Γυρίστε τους την πλάτη.
Ο καπιταλισμός σάπισε. Εχει μεγάλες δυσκολίες να διαχειριστεί την κρίση του. Θα καταστρέψει κι άλλες παραγωγικές δυνάμεις πρώτα' απ' όλα την εργατική δύναμη. Το μόνο που μπορεί να παράγει είναι ανεργία, φτώχεια, νέες όλο και χειρότερες κρίσεις. Για να σωθεί δε θα αφήσει τίποτα όρθιο, γυρίζει την Ιστορία δεκαετίες πίσω.
Οποιος επιδιώκει να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική (ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκή Ενωση, τρόικα), όποιος συμφωνεί με την ουσία της πολιτικής αλλά προτείνει μια πιο αποτελεσματική εφαρμογή της (ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Μπακογιάννη, Κουβέλης κ.λπ.), όποιος θέλει να διασώσει αυτό το σύστημα και να το κάνει δήθεν "φιλολαϊκό" (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι «αριστεροί» κράχτες του συστήματος) έχουν τεράστιες ευθύνες για τα αδιέξοδα που καλλιεργούν. Εχουν ψηφίσει αυτήν την πολιτική (Μάαστριχτ κ.λπ.), στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση, την κοινή οικονομική διακυβέρνησή της με τα Ευρωομόλογά της, τα νέα δάνεια για την πλουτοκρατία που θα πληρώσει πάλι ο λαός. Το σύστημα δε διορθώνεται, δε γίνεται ανθρώπινο. Δεν μπορεί και ο λαός χορτάτος και η πίτα ολόκληρη. Δεν μπορεί και τα μονοπώλια να κερδίζουν και οι εργαζόμενοι να ζουν καλά.
Χέρι - χέρι, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις τους στο εργατικό και τα άλλα κινήματα, συμμετείχαν σε "κοινωνικούς διαλόγους", υπόγραψαν υποχωρήσεις δίχως τέλος.
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες στα χέρια του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, δεν κάνουν απλώς λάθη. Είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και του συστήματος μέσα στους εργαζόμενους.
Είναι κίνδυνος για τους εργαζόμενους. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ
Εργαζόμενοι,
εσείς είστε οι παραγωγοί του πλούτου. Εσείς είστε η δύναμη. Χωρίς εσάς γρανάζι δεν γυρνά.
Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ
Η μέχρι τώρα ανάπτυξη για τα κέρδη των μονοπωλίων έφερε και θα φέρνει φτώχεια και κρίσεις.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει ανάπτυξη για το λαό με βάση τις ανάγκες του.
Με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Να μην πληρώσει το χρέος ο λαός.
Κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής.
Με εθνικό σχεδιασμό με βάση τις δυνατότητες της χώρας, τις λαϊκές ανάγκες.
Να διασφαλιστεί μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους, με ανθρώπινους μισθούς και συντάξεις, με δικαιώματα. Με δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.
Τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού δε θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν λύση σε όφελος του λαού. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.
ΜΟΝΟ η εξουσία στα χέρια του εργαζόμενου λαού μπορεί να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για οικονομία στα χέρια του λαού.
Μια εξουσία που θα στηρίζεται σε ενιαίο ταξικό μέτωπο των εργαζομένων, στην κοινωνική τους συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων. Η κοινή δράση του ΠΑΜΕ, με την ΠΑΣΕΒΕ των επαγγελματοβιοτεχνών, την ΠΑΣΥ των αγροτών, την ΟΓΕ των γυναικών, το ΜΑΣ των σπουδαστών δίνουν πρώτα δείγματα γραφής της συμμαχίας.
Εργαζόμενοι,
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Ο φόβος και η ανοχή δεν μας ωφέλησε, μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Καθένας πια έχει προσωπική ευθύνη για τον εαυτό του, την οικογένεια, τα παιδιά του.
 • Σηκώστε το κεφάλι, δείξτε τη δύναμή σας. Μπορείτε να τους ανατρέψετε. Οχι άλλες θυσίες για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
 • Δώστε δύναμη και αποτελεσματικότητα στην αγανάκτησή σας. Δεν αρκεί η γενική διαμαρτυρία και αγανάκτηση.
 • Οργανώστε τον αγώνα σας, πρώτα απ' όλα στο χώρο δουλειάς, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση και η σημερινή πολιτική. Για προστασία από τις απολύσεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που πάνε για κατάργηση, με τη σφραγίδα της ΓΣΕΕ. Δυναμώστε τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ που προειδοποίησαν για όσα γίνονται σήμερα και βρίσκονται στο πλευρό σου.
 • Οργανώστε τη δράση σας στη γειτονιά σας, χέρι - χέρι εργαζόμενοι και άνεργοι. Να μην πτωχεύσει άλλο η λαϊκή οικογένεια. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά με επιτροπές αγώνα να υπερασπιστούμε καθένα που κινδυνεύει από την εξαθλίωση.
 • Απομονώστε - καταδικάστε τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του καπιταλιστικού συστήματος και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις τους.
 • Στηριχθείτε και στηρίξτε το ΠΑΜΕ και τη συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, τις γυναίκες. Να δυναμώσει η αντίσταση. Χωρίς συμμαχία, σκληρό αγώνα και σχέδιο για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής δεν υπάρχει ζωή με δικαιώματα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο, με ενιαίο μέτωπο, πρέπει τώρα να πάρουν την ευθύνη τους. Να μπουν πιο οργανωμένα στον αγώνα, όχι μόνο για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, αλλά για να απαλλαγούν μια για πάντα από τα βάσανα που τους φορτώνει κάθε μέρα το σάπιο, παρασιτικό, βάρβαρο και βαθιά αντιδραστικό καπιταλιστικό σύστημα.
Να ανατρέψουν όχι μόνο αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και την εξουσία των εκμεταλλευτών.
Το ΠΑΜΕ είναι η μόνη φερέγγυα, ικανή, δοκιμασμένη, έμπειρη, η μόνη δύναμη που έχει και σχέδιο και θέληση να ηγηθεί αυτού του αγώνα.
Για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη ανάπτυξη με την οικονομία σε όφελος του λαού, με την πολιτική εξουσία στα χέρια του λαού.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
Σάββατο, 10 Σεπτέμβρη, 6.30 μ.μ., πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου