Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΚΚΕ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

       Εργατοϋπάλληλοι, αγρότες του ν. Πρεβέζης.
        Η ΕΑΣ Πρέβεζας , μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο νομό μας βρίσκεται σε πορεία κλεισίματος.
         Η οικονομική κρίση επιτάχυνε τις διαδικασίες κλεισίματος της επιχείρησης με οδηγό τις απαράδεκτες αξιώσεις της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.
        Η ΑΤΕ , στο δρόμο της ιδιωτικοποίησης και υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δεν θα αφήσει συνεταιρισμό όρθιο, χωρίς να δεσμεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία και να οδηγήσει την λειτουργία του με βάση τον νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς , ο οποίος ενώνει πλέον κεφάλαια και όχι πρόσωπα.
        Η ΑΤΕ , αθετεί σήμερα  ήδη συμφωνημένο απαράδεκτο σχέδιο εξυγίανσης της ΕΑΣ. Σχέδιο που οι δυνάμεις  του ΚΚΕ, μέσω της ΠΑΣΥ είχαν καταψηφίσει στη  Γενική Συνέλευση.
        Στην ιδιωτική ΑΤΕ δεν φτάνουν αυτά, τα θέλει όλα.
        Ζητάει τώρα για να δώσει κάποια ψίχουλα  για κεφάλαιο κίνησης, τα ακίνητα που στεγάζονται τα 2 super market, άλλα ακίνητα και τις μετοχές της Δωδώνης, όταν αποφασίσει αυτή το ξεπούλημα και των δικών της μετοχών της Δωδώνης.
        Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ για τη Δωδώνη όταν έλεγε να μη μπούμε στο παζάρι της πώλησης των μετοχών της Δωδώνης.
Πόσο ‘αστεία’  και αποπροσανατολιστική φαντάζει σήμερα η πρόταση να αγοραστούν οι μετοχές της Δωδώνης  που κατέχει η ΑΤΕ από τους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς σφραγίδες της περιοχής.
Υπεύθυνη για την κατάσταση στην ΕΑΣ Πρέβεζας είναι η κυβερνητική πολιτική , η οποία υλοποιώντας την ΚΑΠ απαξίωσε την αγροτική παραγωγή, έδιωξε το μικρό και μεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο από το χωράφι και τη στάνη του.
Έχει τεράστια ευθύνη το σημερινό ΔΣ της ΕΑΣ, αλλά και των προηγούμενων 3 θητειών και η Διεύθυνσή της που απαρτίζεται από γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΝΑΡ\ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΝ\ΣΥΡΙΖΑ – Δημοκρατική Αριστερά.. Κατά γράμμα υλοποίησαν μέσω της ΕΑΣ το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και αποδέχτηκαν να υλοποιήσουν τους μνημονιακούς όρους «προγράμματος εξυγίανσης» που συνδυαμόρφωσαν με την ΑΤΕ.
        Δεν υπάρχει αγροτικό προϊόν που η ΕΑΣ αναπτύσσει πλέον οικονομική δραστηριότητα .Σταδιακά αποσύρθηκε από την κύρια αποστολή που είχε. Να στηρίζει την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και τον παραγωγό. Τεράστια υποδομή, που χτίστηκε από τον ιδρώτα του αγρότη και του εργατοϋπάλληλου της ένωσης σήμερα είναι άψυχα κουφάρια και περιμένουν τον ιδιώτη αγοραστή. Σημειωτέων ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΑΣ είναι υποθηκευμένα στην ΑΤΕ.
Συνυπεύθυνη  είναι και η Διεύθυνση της ΕΑΣ, ο παραιτηθείς κ. Κλάπας,  γνωστός για τις πολιτικές κωλοτούμπες και τη διγλωσσία του. Ενώ εφάρμοζε κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική του ΔΣ που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο κλείσιμο την ΕΑΣ, παρουσιαζόταν στους εργαζόμενους με το πρόσωπο του υπερασπιστή τους μέσα από την σωτηρία της επιχείρησης ( Η ΕΑΣ είναι δική μας όλοι μαζί να τη σώσουμε).  Δική του πολιτική ήταν να πάρουν οι εργαζόμενοι μόνο το 30% του μισθού τους σε χρήμα, 30% να παίρνουν σε τρόφιμα και 40% να μένει σαν κεφάλαιο κίνησης της ΕΑΣ.
        Ευθύνες έχει και το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων που καθοδηγούμενο και από τη συμβιβασμένη ηγεσία του ΕΚΠ ενστερνίστηκε τις απαράδεκτες αξιώσεις του ΔΣ και της Διεύθυνσης της ΕΑΣ. Απομόνωσε κάθε φωνή, που καλοπροαίρετα προειδοποιούσε για την πορεία της ΕΑΣ Πρέβεζας.
Εργαζόμενοι – αγρότες,
Η οικονομική κρίση, απόρροια του εκμεταλλευτικού συστήματος (τρόπου) παραγωγής, δεν είναι μπόρα που θα περάσει εύκολα. Οι κυβερνώντες και τα κόμματά τους υλοποιώντας την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Στο δρόμο ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ θα επιχειρήσουν το ξεπούλημα  των Ενώσεων Α.Σ. , των κρατικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, βλέπε Δωδώνη.
Μόνο μαζί οι εργάτες, οι μικροί αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες και οι έμποροι σε κοινωνική συμμαχία , μπορούν να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, σε γραμμή ρήξης με την πολιτική που γιγαντώνει τα συμφέροντα και στέλνει στην ανεργία τους εργάτες και τους αγρότες και κλείνει μικρομάγαζα.
        Μπορούμε να επιβάλλουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κρατική-λαϊκή περιουσία στις μεγάλες επιχειρήσεις, συνεταιριστικοποιημένη αγροτική παραγωγή και καθετοποιημένη κρατική επεξεργασία των προϊόντων, το σχεδιασμό της παραγωγής και του εργατικού δυναμικού. Παντού εργατικό έλεγχο.
        Χωρίς αυταπάτες, στη  πορεία διεκδίκησης του δικού μας δρόμου ανάπτυξης να δημιουργήσουμε επιτροπή αγώνα των εργατοϋπαλλήλων σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, με μέτωπο στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να δημιουργήσουμε κοινή επιτροπή με τους μικρομεσαίους αγρότες διεκδικώντας:
  • Να μην κλείσει η ΕΑΣ, να μη γίνουν δεκτές οι απαράδεκτες αξιώσεις της ΑΤΕ.
  • Να δοθεί άτοκο δάνειο στην ΕΑΣ για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και των υποχρεώσεων απέναντι στους αγρότες.
  • Να προγραμματίσει η ΕΑΣ παρέμβαση στα αγροτικά προϊόντα  που στηρίζουν το εισόδημα του αγρότη και την αγροτική παραγωγή στο νομό μας.
  • Να μην πουληθεί η Δωδώνη. Να κάνουμε στην άκρη όλους αυτούς που θέλουν να γίνουν «μέτοχοι» αγοράζοντας τις μετοχές της Δωδώνης.



Κ.Ο. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου