Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ Να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο


Δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο οργανώνουν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και την Πέμπτη καλούν σε συλλαλητήρια
Από αντίστοιχη κινητοποίηση στο ΤΕΙ Αθήνας
Σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων σε πολλές σχολές της χώρας, καλώντας σε δράση για τη μη εφαρμογή του νόμου - πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, έκαναν, χτες, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Το ΜΑΣ συνεχίζει και σήμερα τις κινητοποιήσεις με καταλήψεις σε Γραφεία Διασύνδεσης και Ειδικών Λογαριασμών Ερευνας (ΕΛΚΕ), κτίρια Ερευνών, διοίκησης κ.ά., ενώ την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη καλεί σε συλλαλητήρια Φοιτητικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα σε διάφορες πόλεις. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, στο Βόλο στη 1 το μεσημέρι στο «Θόλο», στην Ξάνθη, στις 7 το απόγευμα στα Προκάτ.Οι δυνάμεις του ΜΑΣ έχουν, ήδη, καλέσει σε ΔΣ για να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις. Οι περισσότερες Γενικές Συνελεύσεις θα γίνουν σήμερα και αύριο. Σημειώνουμε πως στις περισσότερες σχολές έχει ζητηθεί απ' τους φοιτητές αναβολή της έναρξης της εξεταστικής, για να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις. Μεταξύ άλλων, σχετικές αποφάσεις για αναβολή έχουν πάρει η Σύγκλητος του ΕΜ Πολυτεχνείου (μέχρι 5 Σεπτέμβρη) και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθήνας (μέχρι 9 Σεπτέμβρη).
Κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστήμιου Αθήνας
Σήμερα οι δυνάμεις του ΜΑΣ θα προχωρήσουν, μεταξύ άλλων, σε κατάληψη στο Γραφείο Διασύνδεσης και του ΕΛΚΕ του πανεπιστήμιου Πατρών και κατάληψη στο κτίριο Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Το ΜΑΣ καλεί και σε παράσταση διαμαρτυρίας Φοιτητικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα στο υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη. Επίσης, καλεί, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, ημέρα εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σε συμμετοχή «στο πλάι των εργατών και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, στα μεγάλα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».
Διαμαρτυρίες και καταλήψεις σε πολλές πόλεις
Χτες, στην Αθήνα, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ, έκαναν καταλήψεις στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας, στον ΕΛΚΕ της Γεωπονικής, στο Γραφείο Διασύνδεσης της ΑΣΟΕΕ, στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά και στα κτίρια διοίκησης των ΤΕΙ Πειραιά (φωτογραφία) και Αθήνας. Στις καταλήψεις οι δυνάμεις του ΜΑΣ ενημέρωσαν φοιτητές, σπουδαστές κι εργαζόμενους καλώντας τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης. Πολλές απ' τις παραπάνω κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν και σήμερα.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις των δυνάμεων του ΜΑΣ έγιναν και σε άλλες πόλεις. Σε κατάληψη των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προχώρησαν από χτες φοιτητές στο Βόλο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΜΑΣ. Εκεί συγκεντρώθηκαν το πρωί, φωνάζοντας συνθήματα, αναρτώντας στο χώρο πανό κατά του νόμου - έκτρωμα και καλώντας στο συλλαλητήριο της Πέμπτης. Ταυτόχρονα, στη Θεσσαλία, για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα ενάντια στο νόμο, κλιμάκια του ΜΑΣ πραγματοποιούν καθημερινά εξορμήσεις σε σχολές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Λάρισας.
Αποκλεισμός στο κτίριο διοίκησης του ΤΕΙ Πειραιά
Στην Ξάνθη έγινε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο Μέριμνας στο Πολυτεχνείο Ξάνθης για το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση και στέγαση. Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη φημολογία για προβλήματα στην έναρξη λειτουργίας της Λέσχης μετά την κατάργηση του ΕΙΝ. Στην παρέμβαση του ΜΑΣ και στις ανησυχίες των φοιτητών, οι αρμόδιοι του Γραφείου Μέριμνας απάντησαν ότι η έναρξη λειτουργίας της Λέσχης θα γίνει κανονικά, όπως κάθε χρόνο. Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Ξάνθης σε επαγρύπνηση. Προειδοποιεί τους φοιτητές ότι ο νόμος - έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση ανάμεσα στα άλλα προβλέπει και ιδιωτικοποίηση σίτισης - στέγασης, λειτουργίας Λέσχης και Εστιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
από r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου