Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Διευρύνονται οι ανατροπές


Στη χτεσινή κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε και το σχέδιο «αναδιάρθρωσης» των κρατικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που θα παρουσιάσει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος. Μεταξύ άλλων, προβλέπει το κλείσιμο της ΕΤ1, απολύσεις συμβασιούχων υπαλλήλων και άλλα. «Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι στους εργαζόμενους σε αυτήν»,* υποστήριζαν χτες προκλητικά υπουργοί της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν κάθε αντίδραση στα σχέδια και να πυροδοτήσουν τον άθλιο «κοινωνικό αυτοματισμό».
Επί τάπητος τέθηκαν επίσης:
  • Το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που θα φέρει μεγάλες μειώσεις στους μισθούς.
  • Η επιβολή των νέων φορολογικών χαρατσιών προς τα λαϊκά στρώματα.
  • Το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και πρώην ΔΕΚΟ, που θα φέρει μαζικές απολύσεις υπαλλήλων.
  • Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με έμφαση στο θέμα των ιδιοκτητών ταξί.
  • Οι ανατροπές στην Ανώτατη Εκπαίδευση με το νέο νόμο - πλαίσιο.
  • Το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων με στόχο την άμεση πώληση του ΟΠΑΠ, των κρατικών λαχείων κ.ά.
Συζητήθηκε ακόμα - αν και επίσημα το διαψεύδει η κυβέρνηση - το ζήτημα των εγγυήσεων που ζητούν χώρες της Ευρωζώνης για να συμμετέχουν στο νέο δάνειο προς την ελληνική κυβέρνηση, βάσει των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 21ης Ιούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε κριτική για τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου σχετικά με τις εγγυήσεις που έδωσε η χώρα στη Φινλανδία.
Κυβερνητικά στελέχη επιχειρούσαν, μάλιστα, να εμφανίσουν ότι ο πρωθυπουργός δήθεν δε γνώριζε τις κινήσεις του υπουργείου Οικονομικών. «Δεν συζητάμε το θέμα των εγγυήσεων, αν μπούμε σε μια τέτοια συζήτηση ακυρώνεται όλη η συμφωνία. Δεν μας απασχολεί το θέμα των εγγυήσεων, θέλουμε μόνο να προχωρήσει η υλοποίηση των αποφάσεων και το μεσοπρόθεσμο», υποστήριζε χτες υπουργός της κυβέρνησης.
 *Παντα συνεπής και πάντα σοσιαλιστές.3 μήνες πρίν....
Πεταλωτής: «Δεν κλείνει η ΕΡΤ»
Γράφει: OnAir24
31 Μαΐου 2011
Σαν «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τις φήμες για λουκέτο στην ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με διαρροές που κάνουν λόγο για κλείσιμο ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και την ΕΡΤ, μίλησε για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας και τα όσα ακούγονται είναι μεταξύ θρίλερ και κωμωδίας».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όλα αυτά είναι ανυπόστατες υπερβολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου