Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Κέρδισαν την μάχη εναντίον του ασύλου, τρέμουν το φοιτητικό κίνημα



Τελικά η ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου υπερψηφίστηκε, μαζί με το υπόλοιπο νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου για την παιδεία από 250 βουλευτές(τα ¾ της βουλής).
Το μέτρο αυτό, στοχεύει στο να ανοίξει ο δρόμος για να φτάσει η αστυνομική καταστολή και μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολος ο εκφοβισμός των φοιτητών και η πάταξη του φοιτητικού κινήματος. Και είναι φυσικό να φοβούνται το φοιτητικό κίνημα οι κύριοι της κυβέρνησης(και όσοι εκπροσωπούνται από τους κύριους αυτούς), αφού οι νέοι, αντιμέτωποι με ολοένα και περισσότερα αδιέξοδα, αναμένεται να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά στην εκστρατεία για την υποθήκευση του μέλλοντος τους.
Αξίζει όμως να γίνει λόγος και για την λύσσα που τους έχει πιάσει, και ιδιαίτερα τον Κ.Μητσοτάκη, και ζητούν την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια. Δεν ξέρω κατά πόσο το συγκεκριμένο μέτρο είναι δυνατόν να προχωρήσει, όμως σε μια εποχή που σταδιακά απαξιώνονται οι τα δυο μεγάλα κόμματα, που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν και οι παρατάξει τους, είναι βέβαιο ότι ένα τέτοιο μέτρο στοχοποιεί κυρίως τις παρατάξεις της αριστεράς. Επιπλέον φανερώνει την τάση να μετατραπούν τα πανεπιστήμια, από χώροι διακίνησης ιδεών και πολιτικής/κοινωνικής ζύμωσης των φοιτητών μέσα από την συμμετοχή,  σε προθάλαμους των πολυεθνικών, εστιασμένοι μονάχα στην τυπική εκπαίδευση και στην εξειδίκευση.
Ας ελπίσουμε ότι όλη η «δράση» της κυβέρνησης ενάντια στην ήδη βεβαρημένη παιδεία, που αποτελεί το θεμέλιο της κάθε κοινωνίας, να επιστρέψει στο δεκαπλάσιο ως αντίδραση από τους φοιτητές αλλά και από την υπόλοιπη κοινωνία η οποία οφείλει να τους υποστηρίξει σε κάθε τους δίκαιη διεκδίκηση.
.
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου