Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

24η Αυγούστου να κηρυχτεί ημέρα Εθνικής συναίνεσης και αναγέννησης!


Αναδημοσιευση απο Black Bedlam

Άνοιξε ο δρόμος της συναίνεσης!

Η Εθνική συναίνεση είναι γεγονός!

Επιτέλους μπορούμε να ελπίζουμε!

Η επιδίωξη όλων των παραγόντων,των υψηλά ιστάμενων που καθορίζουν πλέον την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη και με μοναδικό γνώμονα την "σωτηρία των λαών" είναι πραγματικότητα.
Δικαιώθηκαν οι προσδοκίες τους, δικαιώθηκαν οι αγώνες και οι προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση της επίτευξης της συναίνεσης, για την "σωτηρία" της οικονομίας, των πολιτών, της ίδιας της χώρας.

Δικαιώνεται Ο Όλι Ρεν που απαιτούσε "πολιτική συναίνεση" χαρακτηρίζοντάς την
"ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας,όλων των πολιτικών δυνάμεων", τον περασμένο Μάιο.

Συναίνεση ζητούσαν και οι Γάλλοι από τον Αντώνη, κατά την εκεί επίσκεψή του τον Ιούνιο.
Να υπάρξει υπεύθυνη στάση από τις πολιτικές δυνάμεις στην δύσκολη χρονική συγκυρία του είχε ζητήσει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Φιγιόν

«Τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Ν.Δ. για τους στόχους του Μνημονίου και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων θέτει ως προϋπόθεση η Ευρωζώνη στην Ελλάδα για να συμφωνήσει στη χορήγηση νέου δανείου, που θα ‘ξεμπλοκάρει’ και την εκταμίευση της 5ης δόσης.

Έγραφε η Καθημερινή στις 17/5

Μάχη για την συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων έδωσε και ο Μπαρόζο, τονίζοντας ότι
"είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνειδητοποιήσει ο Ελληνικός λαός την ανάγκη επίτευξης εθνικής συναίνεσης"

Αλλά και ο Ζ.K. Γιούνκερ υπογράμμιζε την ανάγκη να επιτευχθεί πολιτική συναίνεση σε σχέση με την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ,εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης.
Τόνιζε μάλιστα ο πρόεδρος του Εurogroup,σε μήνυμά του για τη ανάγκη ύπαρξης διακομματικής συμφωνίας προς τον Σαμαρά,
“.....σε ένα θέμα που είναι εθνικό και όχι κομματικό και δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ”».Εχθές λοιπόν οι αγώνες απέδωσαν καρπούς, επετεύχθη η πολυπόθητη συναίνεση.
Ο κύριος Σαμαράς κάτω από την πίεση των γεγονότων και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, έβαλε στην άκρη τις όποιες κομματικές του επιδιώξεις και συναίνεσε!
Μόνο το βαθύ αίσθημα ευθύνης για τα δεινά που έχουν συσσωρευτεί, τους κράτησαν να μην πανηγυρίσουν με βεγγαλικά στο Σύνταγμα.
Όμως, οι εφημερίδες και οι συνεπείς δημοσιογράφοι που χρόνια τώρα πασκίζουν για την "αντικειμενική ενημέρωση" και δίνουν καθημερινά την μάχη έχοντας συνείδηση του ρόλου τους απέναντι στους πολίτες, γνωρίζοντας ότι αποτελούν "βασικό συντελεστή και πυλώνα της λειτουργίας του πολιτεύματος και της δημοκρατίας",δεν κρατήθηκαν και πανηγύριζαν ως αρμόζει μπροστά σε ένα τέτοιο βήμα, όπως αυτό που επετεύχθη με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία.
Και πάντα, προσβλέποντας στην διεύρυνση της συναίνεσης.


Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Συναίνεση, που προσλαμβάνει ιστορικό χαρακτήρα".....

Τα ΝΕΑ γράφουν χωρίς να μπορούν να κρύψουν, από διακριτικότητα πάντα, τον ενθουσιασμό τους :
"Υπάρχουν και ευτυχισμένες στιγμές στον δημόσιο βίο μιας χώρας. Και προκαλούν αντίστοιχα συναισθήματα στους πολίτες της. Ιδίως σε περιόδους κρίσης.
Αυτά τα συναισθήματα είχαν καιρό να τα νιώσουν οι Έλληνες πολίτες".......... Και συνεχίζουν:
"Από χθες αυτή η αρνητική παράδοση έσπασε".

..................................
"Η κυβερνητική παράταξη, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα μικρότερα κόμματα - πλην εκείνων της Αριστεράς - άλλαξαν την ατμόσφαιρα".
«ΤΑ ΝΕΑ» έχουν κάθε λόγο να επιχαίρουν γι' αυτή την - ιστορική - εξέλιξη".......

......."Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ο δημόσιος βίος δεν θα επιστρέψει στις άσκοπες αντιδικίες και στις μικροκομματικές σκοπιμότητες.Αλλά τώρα το ρόδι έσπασε.
Υπάρχει ένα στοιχείο αναφοράς. Ένα υπόδειγμα που θα δείχνει τον δρόμο για τα μείζονα και τα σπουδαία.
Από αυτή την άποψη η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή συνιστά τομή στα πολιτικά μας πράγματα"
Με ανάλογο ενθουσιασμό έγινε δεκτή η συναίνεση και από το "Έθνος" και από την "Ημερησία"

Έλληνες πολίτες μπορείτε να Ευτυχείτε!
Μπορείτε ακόμη και να αισθάνεστε εθνικά υπερήφανοι.

Να απεγκλωβιστείτε επιτέλους από την μιζέρια, τις άναρθρες κραυγές και την καταγγελτική γλώσσα όσων επιβουλεύονται την δημοκρατία μας και κάνουν λόγο για 777.872 ανέργους.
Στους οποίους μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα και με βάση έρευνα της ΑΔΕΔΥ, θα προστεθούν άλλοι 250.000 από τις 183.000 επιχειρήσεις που θα βάλουν λουκέτο.
Η κυβέρνηση έχει προβλέψει τα πάντα, "στη βάση των συμφερόντων της εργατικής τάξης". Προκηρύσσει 55.000 θέσεις εργασίας!
Μακρυά από "αδιαφανείς διαδικασίες" και με αίσθημα ευθύνης, μακρυά από "ρουσφέτια", μακρυά από την "πολιτική της ομηρίας" και μέσω των ΜΚΟ που θα εισπράττουν μόνον 250 ευρώ για κάθε 5μηνη πρόσληψη.14.000.000 θα διατεθούν στις ΜΚΟ
Οι δε εργαζόμενοι που θα "ωφεληθούν" από το πρόγραμμα, θα εισπράττουν 625 ευρώ τον μήνα για 5 μήνες! Συνολικά θα πάρουν για την χρονιά 3.125 ευρώ!
Τα νέα μέτρα που ακολουθούν από τον Σεπτέμβρη, είναι και αυτά προσαρμοσμένα για την "Σωτηρία" του λαού και της χώρας.
Όσο για τα λουκέτα που μπαίνουν, ο υπουργός μας Ευαγ.Βενιζέλος,έδωσε την εξήγηση για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.
Κλείνουν είπε, γιατί δεν έχουν "ταυτότητα",δεν έχουν "Στυλ",δεν έχουν "χαρακτήρα" !
Φταίνε οι ίδιοι οι μικρομεσαίοι που δεν έχουν φαντασία, προσωπικότητα και εφευρετικότητα.
Δεν είναι σε θέση να πιάσουν τον σφυγμό της αγοράς.
Γι΄αυτό σας λέω απεγκλωβιστήτε!
Ένας νέος άνεμος φυσάει στην χώρα μετά την συναίνεση και οι πολίτες μπορούν να είναι αισιόδοξοι.

Το πιθανότερο είναι τον Οκτώβρη να βρεθούμε μπροστά στις κάλπες.
Και τότε, θα πρέπει να θυμόμαστε την θυσία της ΝΔ για το καλό της χώρας και του λαού μας.
Να μην ξεχάσουμε ότι η ΝΔ ψήφισε τον Ιούνη, μόνο τα 22 από τα 49 άρθρα του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, μόνον!
Να θυμόμαστε όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο Σαμαράς, ότι η πατρότητα της πρότασης για την "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας, ανήκει σε αυτόν και στην ΝΔ.
Να θυμόμαστε, ότι ο Σαμαράς στο ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ δήλωνε:
«η σημερινή Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στηρίζει το επιχειρείν, γιατί χωρίς επιχειρηματίες δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχει ανάπτυξη, (...) δεν υπάρχει οικονομία»(!).

Μην επιχειρήσετε να δώσετε απάντηση στο τι θα συνέβαινε χωρίς τους εργαζόμενους, μην αναρωτηθείτε πως στο διάβολο βρέθηκαν τα κέρδη στα χέρια των επιχειρηματιών για να τα επενδύσουν και πως αυγατένουν.


Να θυμόμαστε λοιπόν, ότι μεταξύ των 22 άρθρων που ψήφισε η ΝΔ, συμπεριλαμβάνονται και οι περικοπές των δημόσιων δαπανών.(παιδεία,υγεία,κτλ).
Συμπεριλαμβάνονται και ο περιορισμός προσλήψεων σε κρατικούς φορείς,μείωση των υπερωριών,ειδική εισφορά αλληλεγγύης και όσον αφορά τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα, η ΝΔ ψήφισε το άρθρο 42 που αφορά την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αυτό δηλαδή που λέμε ευέλικτες ή ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Μην ξεχνάτε ότι η ΝΔ ψήφισε στην βουλή την παροχή εγγυήσεων 30 δις για τις τράπεζες.
Αλλά κυρίως να θυμόμαστε ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ στις 18/5 στο Συνέδριο του ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ αλλά και κατ΄επανάληψη, έχει δηλώσει ότι η "διαφορά" του με το ΠΑΣΟΚ είναι η πεποίθηση ότι το κόμμα του και ό ίδιος προσωπικά, θα μπορέσουν να διαχειριστούν με μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελεσματικότητα τις ρυθμίσεις που ορίζει το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και ότι αλλά εκτιμούν και επιβάλλουν οι πατρόνες μας για το καλό, πάντα για το καλό της χώρας.
Η "διαφορά" του είναι στις μεθόδους της εφαρμογής του μνημονίου και όχι βέβαια στο μνημόνιο.


Για το συμφέρον της χώρας, για το συμφέρον της μεγάλης οικογένειας της ΕΕ, μπαίνουν στην άκρη τα "μικροκομματικά συμφέροντα" και "πορευόμαστε αντάμα"!
Πως λέγαμε χέρι με χέρι με τον Καρατζαφέρη;
Όλοι με μια φωνή,σαν μια γροθιά!


Και μιας και τα πράγματα έχουν φτάσει, τα οδηγήσαμε σε οριακό σημείο όλοι μαζί,μιας και μαζί τα φάγαμε, όλοι μαζί θα τα αντιμετωπίσουμε.

Κυβέρνηση Εθνικής Συναίνεσης μακρυά από τον δικομματισμό που τόσα χρόνια ταλάνισε την χώρα.
Τώρα ανάγκη να πορευτούμε όλοι μαζί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, λάος και όποια άλλη τσόντα προκύψει.Τι δηλαδή θα αφήσουμε απ΄έξω την Ντόρα;


Κάθε κλακαδόρος χωράει στην μεγάλη αγκαλιά μας.


Να μην ξεχάσουμε ότι στις 15 του Ιούνη το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ετοιμάζονταν να ανακοινώσουν την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.Αυτό που τότε από κακή θέση της σελήνης απέτυχε, σήμερα έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιτευχθεί γιατί είναι Εθνική ανάγκη.
Μετά και τις δηλώσεις του Δασκαλόπουλου του ΣΕΒ
......"να αποτελέσει πρόκριμα για την επίτευξη συναίνεσης και σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων όπως το φορολογικό και η συνταγματική αναθεώρηση" αλλά και την τοποθέτηση της κυρίας Άννας που μεταξύ άλλων δήλωσε:
"Είναι μια ιστορική μέρα"......


Ξανανθίζει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων.


Προτείνω να..... προτείνουμε η 24η Αυγούστου εκάστου έτους, να κηρυχτεί ήμερα εθνικής συναίνεσης και αναγέννησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου