Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Για τον πόλεμο στη Λιβύη


Απαίτηση ο απεγκλωβισμός της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής
Για τον πόλεμο στη Λιβύη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:
«Ο πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατά της Λιβύης κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες με λουτρό αίματος, αποτέλεσμα μαζικών σφαγών, κυρίως αμάχων, στην Τρίπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Η πολεμική μηχανή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και ΕΕ, με τους βομβαρδισμούς και με άλλες επεμβάσεις, είναι αυτή που καθορίζει τις στρατιωτικές εξελίξεις και έχει την ευθύνη για τα άγρια εγκλήματα κατά του λαού της Λιβύης. Οι δυνάμεις των λεγόμενων αντικαθεστωτικών, που ηγούνται πρώην συνεργάτες του Καντάφι, ακολουθούν και ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο.
Για μια ακόμη φορά καταδεικνύεται πόσο μεγάλη είναι η υποκρισία, η κυνικότητα, η βαρβαρότητα των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ, καθώς και ο ρόλος των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων που σιωπούν, συγκαλύπτουν και συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική προπαγάνδα.
Ο στόχος του πολέμου δεν ήταν ο σύμμαχος των ιμπεριαλιστών Καντάφι, αλλά ο πλήρης έλεγχος των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της Λιβύης, να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, σε βάρος των ανταγωνιστών τους.
Είναι ψεύτικη και επικίνδυνη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, της ΝΔ που τη στηρίζει, ότι η εμπλοκή της εξαντλήθηκε στην προστασία αμάχων και στη λεγόμενη ανθρωπιστική βοήθεια. Η κυβέρνηση είναι συνένοχη για τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Λιβύη γιατί στήριξε και είχε ουσιαστική συμβολή στην εξέλιξη του πολέμου και με τη λειτουργία της βάσης της Σούδας και με την παραχώρηση στρατιωτικών δυνάμεων. Είναι εκτεθειμένες και πάλι οι δυνάμεις του οπορτουνισμού που χαιρετίζουν τόσες μέρες τη "νίκη" των αντικαθεστωτικών, δηλαδή του ΝΑΤΟ, και μιλούν για "αλλαγή σελίδας στη Λιβύη".
Ο ελληνικός λαός οφείλει να μάθει την αλήθεια για τις εξελίξεις στη Λιβύη και γενικότερα, να απορρίψει την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και να καταδικάσει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Οι κίνδυνοι για την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εμπλοκή της χώρας σε μια πιο γενικευμένη πολεμική σύρραξη διαρκώς αυξάνουν. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα στην περιοχή για τις πηγές και τους δρόμους της ενέργειας διαρκώς οξύνονται. Ο απεγκλωβισμός της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η μόνη απάντηση και καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών της περιοχής κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου