Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Π.Α.ΜΕ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ


Σήμερα Τετάρτη 20 Ιούλη στα πλαίσια της ημέρας  πανελλαδικής δράσης για την υγεία από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τη ΠΑΣΕΒΕ,  το ΜΑΣ, την ΟΓΕ οι τοπικές γραμματείες στο Νομό μας κλιμακώνοντας τη δράση τους από το προηγούμενο διάστημα άνοιξαν τα ταμεία του ΓΝ Πρέβεζας για να μη χρειάζεται να πληρώνει κανένας το εισιτήριο χαράτσι των 5 ευρώ.  Η συμβολική αυτή κίνηση πραγματοποιήθηκε ώστε να καταδειχθεί στο λαό, πως ο κάθε Πρεβεζάνος, ο κάθε εργαζόμενος, ο άνεργος, ο ανασφάλιστος κλπ πρέπει να έχουν δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο Νοσοκομείο. Η συμβολική αυτή κίνηση στα πλαίσια της δράσης των ταξικών συσπειρώσεων ήρθε σαν επιστέγασμα των εξορμήσεων του προηγούμενου διαστήματος  σε χώρους δουλειάς, σε υπηρεσίες, σχολεία κλπ με σκοπό την ενημέρωση για τις θέσεις τους στα θέματα της υγείας. Μέσα από αυτή τη δράση καλέστηκαν μαζικά οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροί ΕΒΕ, αλλά και η νεολαία με τις γυναίκες να δώσουν  ταξική απάντηση στις προσπάθειες κατεδάφισης και των λίγων ακόμα δομών υγείας που έχουν απομείνει! Να παλέψουν σήμερα
        για να μη γίνουν τα νοσοκομεία επιχειρήσεις, κανένας ιδιώτης στην υγεία.
        Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο και κρεβάτι, κανένα Ψυχιατρείο, Κέντρο Υγείας ή Υγειονομική Μονάδα του ΙΚΑ κανένα προνοιακό ίδρυμα.
        Για να καταργηθεί το 5€ και κάθε πληρωμή για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό, και τεχνικά βοηθήματα για χρόνια ασθενείς και ΑμΕΑ.
        για να απαγορευτούν  άμεσα οι συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα. Να κοινωνικοποιηθούν όσες ιδιωτικές ή των ΜΚΟ μονάδες υγείας πληρούν τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών.
        Για ανάπτυξη δημόσιων Κέντρων Υγείας σε όλες τις πόλεις που να καλύπτουν δωρεάν όλο τον πληθυσμό, με εξειδικευμένες υπηρεσίες για τις γυναίκες, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα ΑμΕΑ, τους ψυχικά πάσχοντες, για  τις ανάγκες της πρόληψης και προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.
Η υπεράσπιση της λαϊκής υγείας και η απάντηση στην τρομοκρατία των μέτρων κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου βρίσκεται στη δύναμη του οργανωμένου ταξικού, ριζοσπαστικού κινήματος.

ΠΡΕΒΕΖΑ 20 ΙΟΥΛΗ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου