Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Έξω οι ΜΚΟ και οι επιχειρήσεις από τα σχολεία!

edupame.blogspot.com

Με τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» ο Δήμος Ν. Ιωνίας θα προσλάβει άνεργους εκπαιδευτικούς για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη
 
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10 το πρωί στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας
 
Το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» ...αξιοποιεί ο δήμος Νέας Ιωνίας, για να προσλάβει άνεργους εκπαιδευτικούς, διαφόρων ειδικοτήτων, για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ)! Το γεγονός αυτό καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 10 το πρωί, στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας.
Στην ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εξηγεί:


«Η κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμα "κοινωφελούς εργασίας", σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, 55.000 άνεργοι θα συνάψουν σύμβαση με "φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα" και στη συνέχεια θα διατίθενται για δουλειά από τους "φορείς" στους Δήμους. Οι "φορείς" αυτοί είναι κατά κύριο λόγο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και άλλοι (π.χ. στη Λάρισα συμμετέχει το τοπικό ΙΝΕ της ΓΣΕΕ!).

Οι άνεργοι βαφτίζονται "εθελοντές" και θα απασχολούνται σε "κοινωφελείς εργασίες". Θα αμείβονται με 625 ευρώ το μήνα και οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.


Αυτό το πρόγραμμα αξιοποιεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας (στηρίχτηκε από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) για να προσλάβει άνεργους εκπαιδευτικούς, πολλών ειδικοτήτων, ώστε από Σεπτέμβρη να λειτουργεί πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία της πόλης, με ευθύνη του Δήμου!


Να πώς εισάγονται νέες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση. Να πώς μεταφέρεται το μορφωτικό περιεχόμενο του σχολείου στις επιχειρήσεις, στις ΜΚΟ. 


Να πώς οικοδομείται το "νέο σχολείο" της αγοράς (ν. 3848/2010). 

Να πώς εμπλέκονται άμεσα οι Δήμοι στη λειτουργία του σχολείου, στις προσλήψεις, στο τι διδάσκονται τα παιδιά. Ανοίγουν οι "ασκοί του Αιόλου" για την κατάργηση της μόνιμης δουλειάς, για τη διαφοροποίηση του αναλυτικού προγράμματος από Δήμο σε Δήμο. Να πώς αξιοποιείται ο περιβόητος "εθελοντισμός".  

Το ΠΑΜΕ έχει έγκαιρα προειδοποιήσει γι' αυτές τις εξελίξεις.


Συνολικά, το πρόγραμμα "κοινωφελούς εργασίας" έχουν αποδεχτεί οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, που στηρίχτηκαν από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αλλά και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Ιωνία, Κερατσίνι κ.ά.).


Πρόκειται για κανονικό δουλεμπόριο, για άγρια εκμετάλλευση των ανέργων. Εκατοντάδες τέτοια προγράμματα υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά μέσα από τους Δήμους με πρόσχημα τη δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας και φυσικά η ανεργία αυξάνεται ραγδαία. 


Αντίθετα, το μόνο που "πέτυχαν" τα προγράμματα είναι η δημιουργία ενός πολύ φτηνού εργατικού δυναμικού. Γενικεύονται οι άθλιες ελαστικές, εργασιακές σχέσεις και οι μισθοί πείνας, κάτω και από το όριο της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.  


Χρησιμοποιούνται για μια ακόμα φορά τα χρήματα των εργαζομένων (ΟΑΕΔ), όχι για να στηριχτούν οι άνεργοι, αλλά οι εργοδότες τους (τώρα ΜΚΟ, Δήμοι, κ.λπ...). Καλύπτουν ορισμένες "τρύπες" από τις υποχρεώσεις του κράτους και από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους, λόγω του παγώματος των προσλήψεων (1 έρχεται, 10 φεύγουν).


Να παρθεί πίσω το πρόγραμμα αυτό! Εξω οι ΜΚΟ και οι επιχειρήσεις από τα σχολεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», απαιτεί καταλήγοντας η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών.
 

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου