Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Φραουλοκαπιταλίστας ... Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Θέλω διαφάνεια. Εδώ και τώρα. Να ξέρω πόσα γραμμάρια αίμα μπαγκλαντεσιανό έχει κάθε ζουμερή φράουλα πακτωμένη στο πλαστικό καφασάκι του σουπερμάρκετ που κοστίζει πεντέξη φραντζόλες ψωμί.
Θέλω διαφάνεια. Να ξέρω τι τρώει στο κελί του ο ναζιστόμαγκας που βασάνισε στη Μανωλάδα πέρυσι τον Αιγύπτιο και τον έσυρε με τ' αυτοκίνητο σα γνήσιος απόγονος του Αχιλλέα. Πόσα γραμμάρια φράουλα έχει η μερίδα του συσσιτίου του;
Θέλω διαφάνεια. Να μάθω πόσο μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας της φραουλοπεριοχής από τον ιδρώτα των εργατών γης που κοιμούνται κατάχαμα και πληρώνουν κι ενοίκιο για το νεκροκρέββατό τους, ενάμισο μέτρο ελληνικής δοξασμένης γης.
Θέλω διαφάνεια. Να πάνε αμέσως στον οφθαλμίατρο όλοι οι τυφλοί ελεγκτές του ΙΚΑ και των Επιθεωρήσεων Εργασίας της φραουλοπεριοχής , που βλέπουνε τους δούλους με το χαλκοπράσινο χρώμα και όλοι οι προύχοντες εκλεγμένοι να προσκομίσουν το τιμολόγιο αγοράς ψήφων τους.
Θέλω διαφάνεια. Να στολίσουν φέτος οι παπάδες τους επιτάφιους της κάθε Μανωλάδας με φραουλιές. Να στάζουνε στα κεφάλια και τα χέρια των χριστιαναραίων, να καταλάβουμε κι οι 
 
υπόλοιποι τι γεύση έχει το αίμα του Χριστού, κράμα βάσανου και ανείπωτης ταξικής εκμετάλλευσης.
Θέλω διαφάνεια. Να πληροφορηθώ αυθορεί και παραχρήμα πόσοι εμπόροι, που έστειλαν σάπια φρούτα στα σχολεία των πεινασμένων παιδιών, υποχρεώθηκαν να δουλεύουν σε συνθήκες ελληνικού νότου στις φυτείες για να ισοφαριστούν τα μιστά των frontexάδων που ψαρεύουν μετανάστες με ευρωκαθετή.
Θέλω διαφάνεια. Να βγούνε να μου πούνε οι τσογλανοπατριώτες ποιοι κατέχουνε τη χώρα κι αν υπάρχει γαλανόλευκη σβάστικα με κοινοβουλευτική κουκούλα.
Θέλω διαφάνεια. Να υποχρεωθούν οι Μένγκελε της Αγοράς να αναγράφουν σε κάθε κεσεδάκι ελληνοφράουλας την ομάδα αίματος του συλλέκτη. Να ισχύσει επιτέλους η παγκοσμιοποιημένη διαφάνεια κι αντίστοιχες ταμπέλες να έχει κάθε σοκολάτα, τσίχλα, συνταγή ζαχαροπλαστικής, παιδική λιχουδιά που φραουλοδιαφημίζεται σε κανάλια, περίπτερα και σουπερμάρκετ.
Θέλω κάθε φορά που ανοίγουν τραγκοστόματα να τους τα κλείνω με μια φούχτα φράουλες, προσφορά της τάχαμ δήθεν συνομοταξίας των ευαίσθητων αστών καταναλωτών, έτσι που να μπερδεύεται το εφεύρημα της φράου-μέρκελ με τη φράου-λα!
Θέλω να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα ή μάλλον πράξη νομοθετικού περιεχομένου που να υποχρεώνει τους φασιστοναζίδες ιθαγενείς να μετονομαστούν σε φραουλίστας. Εδώ και τώρα.
Δε θέλω τίποτα από το καπιταλιστικό μενού της υποκρισίας που βαφτίζει την καλύβα του μπαρμπα Θωμά σε καλύβα του μπαρμπα Μήτσου για να συνεχίζει την αειφόρο ελληναράδικη κερδοφορία του. Δε θέλω γάζες στην πληγή του κόσμου φτιαγμένες από μπαμπάκι που μαζεύουν τα οχτάχρονα για πολυεθνικές στο κάθε Μπαγκλαντές. Τροφή προϊόν ταξικής εκμετάλλευσης, είναι εξ ορισμού δηλητήριο, είδος πρώτης καπιταλιστικής ανάγκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου