Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΕΛΜΕ Πρέβεζας-«Αποκαλυπτήρια» για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΜΕ Πρέβεζας αρνήθηκαν να στηρίξουν το ψήφισμα, που πρότειναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενάντια στη δίωξη της εκπαιδευτικού Σοφίας Ποταμιάνου, αιρετής στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει στην «αξιολόγηση».
Συγκεκριμένα, στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψηφίων κι έβαλε παύλα, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει το σωματείο της, δηλαδή η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Η εκπαιδευτικός, με αφορμή καταγγελίες ενιστάμενων πρώην διευθυντών, αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας και υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ που διενεργείται με εντολή υπουργείου Παιδείας και Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και αφορά στις εν λόγω κρίσεις.
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ, αφού ζήτησαν χρόνο να ενημερωθούν και ζήτησαν το θέμα να μετατεθεί για επόμενο ΔΣ, χτες, δήλωσαν πως ...καλό είναι η ΕΛΜΕ να περιμένει απόφαση της ΟΛΜΕ για το θέμα! Πρόκειται για δικαιολογίες, που αποκαλύπτουν τη στάση των δυνάμεων αυτών στο θέμα της «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών: Δεν θέλουν την παρεμπόδιση της «αξιολόγησης», ό,τι κι αν λένε στα λόγια, δεν παίρνουν πρακτικά μέτρα για την παρεμπόδισή της και ακόμα κι όταν βρίσκονται εκπαιδευτικοί που σηκώνουν κεφάλι και αντιστέκονται και μάλιστα με τον κίνδυνο διώξεων δεν τους στηρίζουν καν συνδικαλιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου