Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΔΑΣ ΟΤΑ-ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ





Η τρικομματική κυβέρνηση υλοποιώντας τα συμφωνηθέντα με Ε.Ε. και ΔΝΤ προχωράει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων -15.000 μέχρι το 2014 - με διαθεσιμότητες, καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, κλπ.
Λέει ψέματα ότι θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις, επιδιώκοντας να καλλιεργήσει αυταπάτες στο 1,5 εκατομμύριο ανέργους ότι θα βρουν δουλειά αν απολυθούν εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.
Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα θα προστεθούν στις ακόμα περισσότερες απολύσεις εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.
Το δημοσιονομικό όφελος, που λένε ότι θα έχουν κατά 30-40% από τις απολύσεις θα προέλθει από την εφαρμογή και επέκταση των νέων εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο. Με λίγα λόγια θα απολύουν εργαζόμενους με σταθερή δουλειά και θα τους αντικαθιστούν με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενους, μαθητευόμενους κλπ.
Παραπλανεί αποδίδοντας την κατάσταση στο δημόσιο αποκλειστικά στους «επίορκους». Τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν γιατρό και φάρμακο, δεν έχουν σύνταξη και χρήματα να επιβιώσουν όχι μόνο ή κυρίως εξαιτίας των «επιόρκων», αλλά γιατί αυτό το δημόσιο λειτουργούσε και λειτουργεί όχι για να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Κανείς να μην τους πιστέψει.
Χρειάζεται ενιαίος αγώνας των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων. Με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

ΔΑΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου