Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύπτεται με το πρόγραμμά του

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής;
Λέει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην πρότασή του για συνεργασία των δυνάμεων από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, τη ριζοσπαστική οικολογία ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, μια πρόταση που ήταν από την αρχή ταυτισμένη με τον ίδιο, μια πρόταση που βρίσκεται στον πυρήνα του σχεδίου για την κυβέρνηση της Αριστεράς».
Ποια είναι η «αριστερή σοσιαλδημοκρατία»; Δυνάμεις από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ο Λοβέρδος και η Κατσέλη, οι αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ, οι - κατά καιρούς - αποχωρήσαντες από το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, όλοι αυτοί που έχουν αποδείξει με τη συμμετοχή τους σε αστικές κυβερνήσεις ότι είναι οι καλύτεροι πολιτικοί υπηρέτες των μονοπωλίων. Είναι γνωστός ο ευνουχισμός που υπέστη το εργατικό κίνημα, όταν, στο όνομα της συνεργασίας με τη λεγόμενη αριστερή σοσιαλδημοκρατία, κομμουνιστικά κόμματα οδηγήθηκαν σε συνεργασία, συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις και εγκατάλειψη της πάλης ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα. Ας θυμηθούμε τον ευρωκομμουνισμό, τη συμμετοχή κομμουνιστικών κομμάτων σε κυβερνήσεις στην Ιταλία, στη Γαλλία κ.ά. ακόμα και


 κατά τη διάρκεια ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Ποια είναι η «εξωκοινοβουλευτική Αριστερά»; Το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες ομάδες, που και αυτές δε βάζουν ως προϋπόθεση για τη συγκρότηση συμμαχιών και κυβερνητικών σχημάτων τη συμφωνία για αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση της ιδιοκτησίας των μονοπωλίων και το ζήτημα της εξουσίας.
Λέει η πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Επαναθεμελίωση της ΕΕ και της ευρωζώνης».
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει άσκηση πολιτικής εντός των τειχών της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημαίνει σωτηρία των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης υπέρ του κεφαλαίου. Σημαίνει μάτωμα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για να σωθεί η αστική τάξη.
Λέει η πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να εργαστεί συνεισφέροντας όλες του τις δυνάμεις στη δημιουργία ενός συνασπισμού κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα αντισταθεί στην κυβερνητική πολιτική και θα επιβάλει τις εκλογές για να έρθει μια κυβέρνηση της αριστεράς».
Ποιος θα είναι ο στόχος του κινήματος; Η φθορά της κυβέρνησης για να έρθουν εκλογές και να αλλάξει το κόμμα που βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εξουσίας των μονοπωλίων. Δηλαδή, μιας κυβέρνησης που θα κληθεί να διαχειριστεί την κρίση προς όφελος εκείνων που έχουν στα χέρια τους την εξουσία, δηλαδή των επιχειρηματιών. Τέτοια κυβέρνηση θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλει το εργατικό και λαϊκό κίνημα χειροκροτητή, να σέρνεται στο άρμα της αστικής τάξης και της πολιτικής της.
Λέει η πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα εργαστούμε με την αναγκαία ευρύτητα αντίληψης, με όρους ισοτιμίας και όχι ηγεμονίας για να συσπειρωθούν οι ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, πολιτικές συλλογικότητες, κοινωνικές συσπειρώσεις και πρόσωπα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε έναν ευρύ σχηματισμό που θα στηρίξει την κυβέρνηση της αριστεράς».
Ποιοι είναι αυτοί που χωράνε κάτω από την ομπρέλα των «αντιμνημονιακών δυνάμεων»; Πρώτοι - πρώτοι οι εθνικιστές του Καμμένου, εξάλλου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ήδη ανακοινώσει τη συνεργασία τους. Ποιοι άλλοι «αντιμνημονιακοί» υπάρχουν; Οι διάφοροι καθηγητάδες οικονομολόγοι και μη, που ξημεροβραδιάζονται στα κανάλια, ο Καζάκης, ο Κοτζιάς και άλλοι.
Ο λαός να απορρίψει το νέο δίπολο ΝΔ κεντροδεξιά ή ΣΥΡΙΖΑ με άλλες δυνάμεις αριστερές κ.λπ. Να οικοδομήσει τη δική του Λαϊκή Συμμαχία των εργαζομένων - φτωχών αγροτών - αυτοαπασχολούμενων.
Να χαραχτεί διακριτά στον καθημερινό αγώνα η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική γραμμή για την αποδέσμευση από την ΕΕ και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου