Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δήλωση του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, για τις φοιτητικές εκλογές

Σε δήλωσή του ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές σημειώνει: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η άνοδος των ποσοστών της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που με βάση τη μέχρι τώρα ροή θα είναι ακόμα πιο σημαντική στα ΤΕΙ, είναι θετικό γεγονός.
Οι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια, οι ακόμα περισσότερες χιλιάδες που τα στήριξαν με την ψήφο τους, είναι η κρίσιμη μάζα που μέσα στα έτη, τα εξάμηνα, τις σχολές και τα τμήματα μπορούν να δυναμώσουν τις προσπάθειες αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος, της ισχυροποίησης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και με νέες δυνάμεις.
Με καλύτερους όρους μπορεί να οργανωθεί η  αντίσταση στην προσπάθεια εκφυλισμού και διάλυσης των φοιτητικών οργάνων,  που πραγματοποιείται με βασική ευθύνη των παρατάξεων της 


συγκυβέρνησης, αλλά κι αυτών που επιδιώκουν την "κυβερνώσα αριστερά". Δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν ιδιαίτερα στα ΤΕΙ, στο έδαφος των τεράστιων προβλημάτων που οξύνονται και με το σχέδιο «Αθηνά», η πρωτοπόρα δράση των μελών της ΚΝΕ για τη μαζικοποίηση και το σωστό προσανατολισμό τους έπαιξαν ρόλο για να γίνουν βήματα στην αλλαγή των συσχετισμών.
Είναι ανάγκη σήμερα  να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική  κυβέρνησης, ΕΕ που συνθλίβουν τα δικαιώματα της νέας γενιάς για τα κέρδη των μονοπωλίων. Να συσπειρωθούν και να παλέψουν ακόμα περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές, για να μη θυσιαστούν η μόρφωση και το μέλλον τους για την πλουτοκρατία. Για να μην είναι σήμερα πελάτες κι αύριο άνεργοι ή φτηνοί εργαζόμενοι. Για να ζωντανέψουν οι σύλλογοι και να ενισχύσουν την κοινωνική συμμαχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου