Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Π.Α.ΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός εχθροί των εργατών




Στην τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας στις 10-4-2013, πλειοψήφησαν οι ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια σε συνέλευση του σωματείου βρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι αντί των 5 ή 6  των προηγούμενων συνελεύσεων. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είχαν στόχο την ενίσχυση του σωματείου και την συμμετοχή σε αυτό όσο γίνεται περισσοτέρων εργαζομένων. Με την κάλπη να πηγαίνει σε κεφαλοχώρια της Πρέβεζας θα δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους εργαζόμενους που έχουν δυσκολία μετακίνησης, κύρια οικονομικής να συμμετέχουν και να μαζικοποιήσουν το σωματείο.
Αυτό δεν  άρεσε στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό που «σκύλιασε» με το αποτέλεσμα! Από κοινού οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ¨Αγωνιστικής¨ Παρέμβασης (ΝΑΡ/ΑΝΤΡΑΣΥΑ) προκειμένου να αναιρέσουν τα αποτελέσματα της συνέλευσης, σέρνουν εργαζόμενους στα δικαστήρια. Με το πρόσχημα ότι κάποιες διαδικασίες δεν τηρήθηκαν σύμφωνα με το καταστατικό. Διαδικασία όμως που τηρήθηκε με το γράμμα του νόμου και την προσυπέγραψε και η δικαστικός αντιπρόσωπος.
Έτσι υποψήφιοι  από τα προηγούμενα ψ/δ της ΠΑΣΚΕ και του ΝΑΡ έκαναν ασφαλιστικά μέτρα για παράνομη γενική συνέλευση. Ενάντια στη διεξαγωγή των εκλογών, ενάντια στην εφορευτική που εκλέχθηκε, στην ουσία ενάντια στους εργαζόμενους που θέλουν ένα σωματείο να λειτουργεί και όχι σφραγίδα όπως το είχαν καταντήσει.
Ένα σωματείο που το προηγούμενο διάστημα δεν είχε καμία παρουσία στους χώρους δουλειάς παρά μό

 νο από όσους συμμετείχαν στο ΠΑΜΕ. Ένα σωματείο  στην Πρέβεζα που είχε πρόεδρο τον Μιχάλη Σιώζη από πλευράς ΠΑΣΚΕ εργαζόμενο στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας(!) και όχι στην Πρέβεζα, και μέλος διοίκησης από πλευράς Αγωνιστικής Παρέμβασης τον Βαγγέλη Νάνο αρχιστέλεχος του ΝΑΡ που είναι ταυτόχρονα πρόεδρος(!) σε άλλο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων στο Νομό! Τέτοια σωματεία θέλουν και απεργάζονται ΠΑΣΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλο το νομό (χαρακτηριστικό και το παράδειγμα στους εργαζόμενους στην περιφέρεια όπου εκεί έχουν κοινό ψ/δ). Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μη διαταραχθεί η μακαριότητα του σωματείου. Να λιμνάζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.  Γι’ αυτό τους ενόχλησε η παρουσία των εργαζομένων που θέλησαν να βελτιώσουν τη λειτουργία του σωματείου τους αλλά δε τους ενόχλησε το μέσα έξω στις διαδικασίες της συνέλευσης, του συντονιστή  του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα Φώτη Ζέρβα ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν είναι εργαζόμενος αλλά επιχειρηματίας.
Οι ταξικές δυνάμεις δε θα άφηναν να περάσει ο εκφυλισμός ενός σωματείου που τόσο έχουν σήμερα ανάγκη οι εργαζόμενοι στο νομό. Παρόλη την επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι από τραμπούκους των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ που χυδαιολογούσαν και έβριζαν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία. Μία διαδικασία στην οποία συμμετείχαν δεν την αποδέχθηκαν αφού δε έγινε το δικό τους και αποχώρισαν.
Οι εργαζόμενοι  της Πρέβεζας πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τα «κομπρεμί» αυτών των παρατάξεων και να τους γυρίσουν την πλάτη. Σήμερα οι εργάτες έχουν ανάγκη από μαζικά διεκδικητικά σωματεία και όχι ουρές κομματικών και εργοδοτικών μηχανισμών. Σωματεία που να ορθώνουν ένα τοίχος προστασίας ταξικό στους εργαζόμενους με την πλατιά συμμετοχή τους. Σωματεία που να κινούν διαδικασίες για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης μέσα από μαζικές διαδικασίες.
Είναι ντροπή των «συνδικαλιστών» της ΠΑΣΚΕ και ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ που σέρνουν εργάτες στα δικαστήρια αλλά αυτός είναι ο ρόλος που τους έχει ανατεθεί στην διεξαγωγή της ταξικής πάλης. Το ρόλο του απολογητή της εργοδοσίας, της εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού. Η ΠΑΣΚΕ στη Θεσσαλονίκη έχει συμμάχους τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, στην Πρέβεζα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΝΑΡ, να χαίρονται τις συμμαχίες τους. Οι εργάτες όμως δε μετράνε έτσι τις συμμαχίες. Τις μετράνε με τους κοινούς αγώνες, τους κοινούς πόνους και αγωνίες, τα κοινά συμφέροντα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών παρατάξεων. 
Ειδικά το ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποδυκνείεται “ντάμα” για όλες τις περιστάσεις. Πότε ανοιχτή συνδιαλλαγή με την εργοδοσία όπως στην επιχείρηση spider στα Γιάννενα, πότε ανοιχτή συμπόρευση με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Από τη μια υποτίθεται ότι είναι κατά των αστικών δικαστηρίων και από την άλλη ποινικοποιούν μαζικές- συλλογικές διαδικασίες. Αναλαμβάνουν αποστολές κάθε είδους προκειμένου να αναχαιτίσουν το ταξικό κίνημα.
Γι’ αυτό η καλύτερη απάντηση των εργαζομένων είναι  η υπερψήφιση του Ψηφοδελτίων της ΔΑΣ στις εκλογές που είτε θέλουν κάποιοι, είτε όχι θα ανατρέψει τους συσχετισμούς για ένα σωματείο γερό μαζικό διεκδικητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου