Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Φωνάζει ο κλέφτης-Π.Α.ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Με αφορμή την απολογιστική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας την Τετάρτη 27 Μάρτη και την στάση των παρατάξεων κυκλοφόρησε μία ανακοίνωση καταγγελία από τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Παρέμβασης (ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ή οποία ούτε λίγο ούτε ούτε πολύ βάζει στο ίδιο τσουβάλι την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και τις δυνάμεις της ΔΑΣ που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Κατηγορεί τις δυνάμεις της ΔΑΣ ότι δε υπερψήφισαν την κοινή αγωνιστική δράση με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Αυτόνομη και Αγωνιστική Παρέμβαση. Η καταγγελία αυτή είναι αστεία αλλά και συνάμα επικίνδυνη για τους εργαζόμενους.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτή την καταγγελία τη βγάζουν ενάντια σε ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα συμπορεύονται σε όλους του τομείς. Που στον απολογισμό δράσης του Εργατικού Κέντρου οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ με περηφάνια αναδεικνύουν τη συμμετοχή τους στο συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων που δημιούργησε η Αυτόνομη Παρέμβαση, η οποία βέβαια για το μάτια του κόσμου τον καταψήφισε. Που στον ίδιο απολογισμό δράσης οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αναφερόταν στην κοινή πορεία τους με την Αγωνιστική Παρέμβαση σε πολλούς τομείς που επίσης καταψήφισε.
Για να δούμε πιο συγκεκριμένα ποιους καταγγέλλουν:
  • Αυτούς με τους οποίους συμμετείχαν σε κοινό ψηφοδέλτιο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ κλπ) στις εκλογές για τη διοίκηση, στους εργαζόμενους της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας. Τάχθηκαν όλοι μαζί ενάντια στις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Το αυτό και στο σωματείο του νοσοκομείου Πρέβεζας και αλλού βέβαια.
  • Αυτούς που σε κάθε απεργία, συλλαλητήριο, κινητοποίηση προετοιμάζουν από κοινού, με θρησκευτική ευλάβεια σε αντιΠΑΜΕ εκφυλιστική κατεύθυνση. Οι φωτογραφίες των 


    εκπροσώπων του εργοδοτικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τα προεδρεία των κοινών μαζώξεων «κοσμούν» το διαδίκτυο.
  • Αυτούς που από κοινού διοργανώνουν φιέστες στις οποίες συμμετέχουν Δήμαρχοι, βουλευτές και κάθε λογής πολιτευτάδες απολογητές των μέτρων που σήμερα εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους. Νωπές είναι ακόμα και οι μνήμες της κοινής τους εκδήλωσης για το Πολυτεχνείο όπου έντεχνα είχαν σβήσει από τη φωτογραφία του Πολυτεχνείου το σύνθημα «έξω αι ΗΠΑ - έξω το ΝΑΤΟ».
  • Αυτούς που κάνουν ομιλίες από κοινό βήμα στις απεργίες και δήθεν τσακώνονται, για τη διαχείριση της χασούρας των εργαζομένων και ανταγωνίζονται ποιος είναι πιο ικανός να τους οδηγήσει πισθάγκωνα δεμένους βορά στους κεφαλαιοκράτες.
Αυτά μερικά από τη «συνεργασία» που έχουν με αυτούς που καταγγέλλουν.
Το επικίνδυνο όμως της υπόθεσης για τους εργαζόμενους αρχίζει από τι στιγμή που θέλουν να βάλουν στον κάδρο του κυβερνητικού συνδικαλισμού, τον οποίο ακολουθούν, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Να ¨δηλητηριάσουν¨ τη σκέψη των εργαζομένων με το ιδεολόγημα ότι όλοι ίδιοι είναι. Με καταγγελίες σαν την προαναφερόμενη ταυτίζουν το ΠΑΜΕ με τους ομοίους τους και έχουν την εντύπωση πως μπορούν να τραβήξουν τις ταξικές δυνάμεις μαζί τους, στο βούρκο της εργατικής ανυποληψίας. Ποιοι αυτοί(!), που όταν τους το επιτρέπουν οι συσχετισμοί (βλ εργοστάσια Spider, Πέτσιος στα Γιάννενα) γίνονται τα καλύτερα τσιράκια της εργοδοσίας.
Αυτός είναι ο απώτερος στόχος της Αγωνιστικής Παρέμβασης. Δεν τους ενδιαφέρει ότι καταψήφισαν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, αφού έτσι και αλλιώς και στο μέλλον με αυτούς θα προχωρήσουν(αυτό αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια). Στόχος τους είναι να πλήξουν το κύρος του ΠΑΜΕ. Το κύρος που το ΠΑΜΕ κέρδισε στο καμίνι της ταξικής πάλης στα εργοστάσια (foppen, ΒΙΚΥ), στα Σούπερ Μάρκετ, στα jumbo και αλλού. Σε κάθε μικρό και μεγάλο εργασιακό χώρο.
Γι’ αυτό σκούζουν και οδύρονται, που το ΠΑΜΕ δε είναι ούτε θα γίνει σαν τα μούτρα τους. Γιατί το ΠΑΜΕ την ταξική συνεργασία τη βλέπει με τους εργάτες και όχι με τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες που το σύστημα τους αυτοί ονειρεύονται να διαχειριστούν!
Δε τους βγαίνει η «λάσπη» γιατί οι θέσεις του ΠΑΜΕ είναι κρυστάλλινες για το τι κίνημα χρειάζεται, πως πρέπει να πορευθούν οι εργαζόμενοι, γι’ αυτό και σπάνε τα μούτρα τους. Τα απόνερα του εργατικού κινήματος να πάνε να πουλήσουν ¨επανάσταση¨ και ¨αγώνες¨ εκεί που τους παίρνει, στον κυβερνητικό συνδικαλισμό που ανήκουν και συμπορεύονται, καθώς και την εργοδοσία που προσκυνάνε, εκεί που τελικά απολογούνται!
Το πλαίσιο τώρα για το οποίο καταγγέλλουν είναι μια σούπα από τα ίδια που σερβίρουν όταν συμπορεύονται με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Γι’ αυτό ας αφήσουν το ΠΑΜΕ και τους εργάτες να πορευθούν (με το δικό τους πλαίσιο) στο δύσκολο αλλά μοναδικό για τα συμφέροντα τους δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, του συστήματος που σήμερα εξαθλιώνει τα λαϊκά εργατικά στρώματα, μακριά από το φόβο και την μοιρολατρία. Στο δρόμο που οι εργάτες θα οικοδομήσουν μια άλλη κοινωνία όπου θα διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν!

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΤΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου