Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 10:00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ


Η τρικομματική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα και να καταργήσει τις επικουρικές συντάξεις μετά από την κατακρεούργηση που έχει επιβάλει. Οι κύριες συντάξεις να φθάσουν στα προνοιακά βοηθήματα. Για άλλη μια φορά, από τις αμέτρητες, η κυβέρνηση πιάνει το βούρδουλα και κτυπά συνταξιούχους – ασφαλισμένους με το νέο χαράτσι που επέβαλε ετσιθελικά στα φάρμακα πέρα από τη συμμετοχή που πληρώναμε μέχρι τώρα  με την νέα επιβολή κατά 50% της διαφοράς ανάμεσα στην πραγματική λιανική τιμή και την «ασφαλιστική τιμή» που ορίζει η λίστα  στα πρότυπα φάρμακα ανατρέποντας έτσι τη μέχρι τώρα ιατρική αγωγή. Το ΙΚΑ παρά τη μείωση των συντάξεων, συνεχίζει να υπολογίζει τις κρατήσεις για την υγεία με βάση τα ποσά των κύριων συντάξεων που ίσχυαν πριν από τις μειώσεις των τελευταίων μέτρων.
Αυτό απαιτεί το κεφάλαιο και η ΕΕ, αυτό εφαρμόζουν. Επιδιώκουν πάνω στην καταστροφή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, την


 εξαθλίωσή τους και τα συντρίμμια του λαού να οικοδομήσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη που ευθύνεται για την καπιταλιστική κρίση.
Η ζωή μας ως απόμαχοι της δουλειάς,  χειροτερεύει, αφού βιώνουμε τις μεγάλες περικοπές στη σύνταξή μας, τα μεγάλα δράματα μέσα στις οικογένειές μας, όταν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας δεν έχουν δουλειά και χρήματα για να αντιμετωπίσουν τις βασικές ανάγκες. Αυτά και πολλά άλλα όπως οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά, ρεύμα, χαράτσια, φορολόγηση, φαρμακευτική περίθαλψη, αυξήσεις στην ύδρευση, δεν μας οδήγησαν μόνο στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, αλλά ακόμα και στο θάνατο.
Τα ψέματα της τρικομματικής κυβέρνησης ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία από τη μία και από την άλλη, οι εκβιασμοί, ο φόβος, η τρομοκρατία που καλλιεργούν επιδιώκουν να μας αδρανοποιήσουν.
Η απάντηση είναι: Καμιά αυταπάτη, καμία ανοχή, δράση τώρα με οργάνωση, αντίσταση και δυνάμωμα των αγώνων ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι, αυτοί κέρδισαν και κερδίζουν από το μόχθο μας.
Απορρίπτουμε τη λογική της ανάπτυξης, που στηρίζεται στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης και εξασφαλίζει κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Εκεί βρίσκονται οι αιτίες της κρίσης, την οποία οι κυβερνήσεις μαζί με την ΕΕ και την τρόικα, με την αντιλαϊκή τους πολιτική την φορτώνουν στις πλάτες μας και μας ρημάζουν. Οι συνταξιούχοι μαζί και οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με το μόχθο τους και το αίμα της ζωής τους τα πάντα, συντάξεις, φάρμακα, παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης. Δεν χρωστάνε σε κανέναν, αντίθετα τους χρωστάνε όλο τον πλούτο που έχουν στα σεντούκια τους οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι.
Έχουμε το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς συνταξιουχικής ζωής, να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Έχουμε το δικαίωμα να έχουμε τις συντάξεις μας, τα φάρμακα και όλες τις ασφαλιστικές παροχές που έχουμε πληρώσει και μας έχουν αφαιρέσει

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ , ΤΗΝ ΕΕ!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ! ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ !
Απαιτούμε:
·       Την άμεση ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα τελευταία τρία χρόνια. Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων.
·       Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
·       Πλήρης επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, των ιδρυμάτων πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·       Επαρκή χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και εξασφάλιση της χορήγησης των συντάξεων και παροχών.
·       Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των αποθεματικών ταμείων, που λεηλατήθηκαν από το λεγόμενο "κούρεμα" ομολόγων, που είναι περίπου 14 δις ευρώ.
·       Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν τις οικογένειές μας.   Άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω του ΕΟΠΥΥ όλων των ανέργων και των ανασφάλιστων ομάδων του πληθυσμού χωρίς προϋποθέσεις.
·       Τώρα κατάργηση όλων των χαρατσιών στην ΥΓΕΙΑ (εισιτήρια νοσοκομείων, κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις εξετάσεις, στα φάρμακα).
Για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας χρειάζεται ταξική ενότητα. Να συμπορευθούμε με το ΠΑΜΕ, με τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους και τις νέες, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα. Για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και μια εξουσία και οικονομία προς όφελος του λαού.
Μπορεί να είμαστε απόμαχοι της δουλειάς δεν είμαστε όμως απόμαχοι της ζωής, παλεύουμε για εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.  

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ,ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
 ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΟΤΑ – ΝΑΤ – ΤΑΕ-OAEE
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ  ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 19 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11:30 
 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου