Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013 Μέρα απεργίας και πάλης για όλους τους εργαζόμενους


Την 1η Μάη στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Σε προκήρυξη απεργίας την 1η Μάη και στη διοργάνωση απεργιακών συγκεντρώσεων την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, καλεί να προχωρήσουν τα συνδικάτα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, απαντώντας έτσι στην προσπάθεια υπονόμευσης της εργατικής Πρωτομαγιάς. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι η απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, θα γίνει στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί.
Με τον τρόπο αυτό και ενώ ήδη εργατικά κέντρα και συνδικάτα παίρνουν αποφάσεις για απεργία την 1η Μάη, δίνεται απάντηση στην προσπάθεια μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, την Τρίτη του Πάσχα, όπως προβλέπεται και από την υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Εργασίας την 1η Απρίλη και δημοσιεύτηκε στις 3 Απρίλη (ΦΕΚ 774) κατ' αξίωση των μεγαλεμπόρων.
Στην ανακοίνωσή του για την απόφαση αυτή το ΠΑΜΕ αναφέρει:
«To ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την απόφαση της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους να μεταφέρουν την πρωτομαγιάτικη αργία την Τρίτη του Πάσχα, με ευρύτερο στόχο τον εκφυλισμό και το οριστικό χτύπημά της.
Η απεργία της 1ης Μάη δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής στα εκατομμύρια των ηρώων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, από τους πρωτοπόρους εργάτες της Πρωτομαγιάς του ΣΙΚΑΓΟ το 1886 έως σήμερα. Η 1η Μάη είναι μέρα πάλης των εργαζομένων, ημέρα πάλης απέναντι στην πολιτική που στέλνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και στην εξαθλίωση. Μέρα αποκάλυψης των εκμεταλλευτών μας που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Μέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Οι καθημερινές εξελίξεις, τα βάρβαρα μέτρα πτώχευσης του λαού μας, διαψεύδουν συνεχώς τους


εκπροσώπους και τους απολογητές του εκμεταλλευτικού συστήματος. Στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγο βρίσκεται σήμερα η απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα, στη σύγχρονη δουλεία, στα νέα εργατικά κάτεργα που ετοιμάζουν.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Συντονιστικές Επιτροπές να πάρουν, σε κάθε πόλη, πρωτοβουλίες αγωνιστικού ταξικού γιορτασμού της 1ης Μάη, με αποφάσεις να υπερασπιστούν το χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς. Να κηρύξουν 24ωρη απεργία.
Στην Αθήνα, η απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στις 10.30 π.μ.».
Αποφάσεις για απεργία την 1η Μάη
Ηδη μια σειρά Εργατικά Κέντρα έχουν προκηρύξει απεργία για την 1η Μάη και οργανώνουν την προετοιμασία της Πρωτομαγιάς. Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε απεργία την 1η Μάη και σημειώνει: «Δεν έχει το δικαίωμα κανένας να προτάξει τα επιχειρηματικά συμφέροντα, πάνω από τα σύμβολα και τους σταθμούς στην Ιστορία για τις κατακτήσεις της Εργατικής Τάξης».
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρωτομαγιάτικης κινητοποίησης έχει αποφασίσει την κήρυξη στάσεων εργασίας μιας ώρας για τη Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Απρίλη, προκειμένου να γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς. Απόφαση για 24ωρη απεργία την 1η Μάη έχουν ακόμα πάρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και το Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.
Απόφαση για προκήρυξη απεργίας την 1η Μάη πήρε χτες και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Την απόφαση της κυβέρνησης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: «Η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή. Είναι απεργία!», αναφέρει, κηρύσσει απεργία και καλεί τους εργαζόμενους στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Τη συμμετοχή του κλάδου στην απεργία την 1η του Μάη αποφάσισαν ομόφωνα οι εμποροϋπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την περασμένη Κυριακή.
Ανάλογη απόφαση πήραν και οι αντιπρόσωποι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την 1η του Μάη αποφάσισε και η Ενωση Λογιστών Αθήνας.
Απόφαση για απεργία την 1η Μάη πήρε και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην επιχείρηση «Forthnet - Netmed».
Αποφάσεις για απεργία την 1η Μάη έχουν ήδη πάρει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην ΤΑ Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», και η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον «Κατσέλη». Απόφαση για προκήρυξη απεργίας την 1η Μάη πήρε χτες και το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ ύστερα από πρόταση της παράταξης «Αγωνιστικό Μέτωπο» που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου