Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΟΤΟΕ


Για συνάντηση με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ
«Για μας είναι καθαρό ότι η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα οδηγήσει σε εξαγορές, συγχωνεύσεις, σε απολύσεις. Και το πιο επίκαιρο και άμεσο ζήτημα σήμερα είναι η διάσπαση της Αγροτικής Τράπεζας και σε «καλή» και «κακή», πράγμα που συνεπάγεται η ιδιωτικοποίηση με φοβερές συνέπειες και στους εργαζόμενους στην ΑΤΕ, αλλά ακόμα μεγαλύτερες στην αγροτιά. Γιατί όπως ξέρουμε λόγω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα έχει υποθηκεύσει τη γη της στην Αγροτική Τράπεζα. Εμείς πέρα από το ότι λέμε «όχι» σε αυτήν την ιδιωτικοποίηση, ζητάμε ακριβώς το αντίθετο: Να μην προχωρήσουν σε κατασχέσεις, να υπάρχει ακόμα και μία στήριξη χρηματοδοτική της αγροτιάς, παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν και στον τομέα του κόστους παραγωγής. Και βεβαίως η ΑΤΕ να παραμείνει ως η τράπεζα αυτή που έχει σχέση με την αγροτική παραγωγή, ανεξάρτητα από τις όποιες


απόψεις μπορεί να έχουμε για το πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα και το ίδιο το σύστημα στην Ελλάδα. Το θέμα της ΑΤΕ αφορά όλη την Ελλάδα.
Επίσης, ανάλογη είναι η θέση μας όσον αφορά τις επιλογές που υπάρχουν για το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», που στο κάτω-κάτω είναι ένας χώρος όπου έχει τη λαϊκή αποταμίευση, σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και γενικότερα βρισκόμαστε σε μία πορεία που οι τραπεζικοί όμιλοι θα κονταροχτυπηθούν μεταξύ τους για το ποιος ή ποιοι ελάχιστοι όμιλοι θα κυριαρχήσουν στην Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα και από το χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων, καθώς δεν υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις απασχόλησης».
Για την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης
«Οι συνοπτικές δηλώσεις του κυρίου Στουρνάρα, του κυρίου Βενιζέλου και του κυρίου Κουβέλη, δηλαδή της κυβέρνησης, δεν πρέπει να καθησυχάζουν ούτε έναν εργαζόμενο. Η λογική που έχουν περί ισοδύναμων μέτρων είναι μια λογική και πρακτική που θα οδηγήσει στην αφαίρεση και μέρους του μισθού και των συντάξεων και των παροχών σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων τους οποίους αυθαίρετα θα τους κατατάξουν σε μεσαία και ανώτερα εισοδήματα. Και τα ισοδύναμα μέτρα είναι ταξικά, αντιλαϊκά. Επιπλέον δεν μπορεί να έχει καμία αξία το πνεύμα το οποίο προσπαθούν να περάσουν, ότι τα μέτρα δεν αφορούν το σήμερα αλλά αφορούν το αύριο. Το αύριο για εμάς θα είναι σε τρεις μήνες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου