Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

21ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ


Από αύριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο Νεστόριο

«Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή. Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική»! Με αυτό το σύνθημα, από αύριο Παρασκευή, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις του 21ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που γίνεται στο Γράμμο και στο Βίτσι (με κατασκήνωση στο Νεστόριο της Καστοριάς), στα χνάρια των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και της Ιστορίας του ΚΚΕ.Ολα είναι έτοιμα στο χώρο της δημοτικής κατασκήνωσης στο Νεστόριο για να υποδεχτούν τους χιλιάδες νεολαίους κατασκηνωτές του Διημέρου, απ' όλη τη χώρα. Οπως εξηγεί στο «Ρ» ο Θανάσης Μπιζαϊντές, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ: «Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις του διημέρου, ο χώρος είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους χιλιάδες κατασκηνωτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της, στο Νεστόριο.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από αύριο Παρασκευή, και θα κορυφωθούν με την πολιτική εκδήλωση που θα γίνει το πρωί της Κυριακής στη Λυκόρραχη. Περιμένουμε τους χιλιάδες νεολαίους για να


περπατήσουμε και να επισκεφθούμε ιστορικές τοποθεσίες, να συζητήσουμε, να γλεντήσουμε μαζί, με τα λαϊκά και ρεμπέτικα αφιερώματα, με παραδοσιακή μουσική και χορούς.
Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε απλά μια παράθεση των ιστορικών γεγονότων για να θυμηθούμε απλά πρόσωπα και ιστορικές στιγμές. Επιδιώκουμε να διδαχθούμε από τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη μελέτη της Ιστορίας, επειδή είναι σημαντικό όπλο, και έχουν μεγάλη σημασία, για την οργάνωση της πάλης σήμερα, για τη νεολαία, για τα παιδιά της εργατικής τάξης. Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες συνθήκες που γεννά η κρίση, το καπιταλιστικό σύστημα που σαπίζει και προσπαθεί να εγκλωβίσει συνειδήσεις.
Είδαμε και το προηγούμενο διάστημα, προεκλογικά, να κλιμακώνεται η προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας του επαναστατικού κινήματος που πάει χέρι χέρι με την προσπάθεια να καλλιεργηθούν αυταπάτες ότι μπορούν να βρεθούν ανώδυνες λύσεις για τη νεολαία μέσα από την κάλπη.
Θέλουμε να αγκαλιαστεί από τη νεολαία αυτή η πρωτοβουλία αλλά και το περιεχόμενό της, που περιγράφεται μέσα από τον τίτλο του διημέρου, ότι δηλαδή "η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική".
Επίσης, θέλουμε να κατανοήσει η νεολαία, ότι το κόμμα μας, είναι κόμμα δοκιμασμένο που έχει αποδείξει ότι μπορεί και στα δύσκολα να παίξει το ρόλο της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης και γι' αυτό βρίσκεται στο στόχαστρο των αντιπάλων του και προσπαθούν να το χτυπήσουν. Τότε το έκαναν με τα όπλα, τώρα στόχος της διεθνούς αστικής τάξης είναι να το μεταλλάξουν».
Αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 6 ΙΟΥΛΗ
10 μ.μ. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με τοπικό συγκρότημα.
ΣΑΒΒΑΤΟ, 7 ΙΟΥΛΗ
10 π.μ. Τουρνουά με αγώνες μπάσκετ.
1 μ.μ. Παραδοσιακό γλέντι με χάλκινα.
5.30 μ.μ. Αναχώρηση για το Βατοχώρι Φλώρινας.
7 μ.μ. Εκδήλωση στο Βατοχώρι, με ομιλητή τον Κώστα Σταμπολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
9.30 μ.μ. Εκδήλωση στην κατασκήνωση στο Νεστόριο - αφιέρωμα στο ΔΣΕ με αντάρτικα τραγούδια και ποίηση.
10.30 μ.μ. Ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ.
ΚΥΡΙΑΚΗ, 8 ΙΟΥΛΗ
10 π.μ. Αναχώρηση για τη Λυκόρραχη.
12 το μεσημέρι. Εκδήλωση στη Λυκόρραχη (Κεφαλοχώρι) με ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου