Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Πολιτικό και οικονομικό έγκλημα, η πώληση των εργοστασίων ζάχαρης»

το πρωτοείδα e-globbing




«Για το ΚΚΕ συνιστά πολιτικό και οικονομικό έγκλημα οποιαδήποτε σκέψη για πώληση των εναπομεινάντων εργοστασίων ζάχαρης. 
Η πώληση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την κρίση, αλλά γίνεται για να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής- και μάλιστα δεν πωλείται μόνο το εργοστάσιο, αλλά πωλείται και το δικαίωμα στην ποσόστωση, έτσι ώστε αυτοί που θα πάρουν το εργοστάσιο, πχ πολωνικοί όμιλοι, θα αγοράσουν και τις επιδοτήσεις που έπαιρναν οι αγρότες», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε στον Περισσό με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Η Αλεκα Παπαρήγα ανάφερε ότι το ΚΚΕ θα φέρει στη Βουλή πρόταση για «τροποποίηση του σχετικού εδαφίου του Μνημονίου που αναφέρεται στην πώληση της ΕΒΖ».

«Και «200 εκατομμύρια ευρώ» να παίρναμε θα ήμασταν αντίθετοι στην πώληση, ενώ, αντίθετα, πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα με την
 
 παραγωγή των τεύτλων και περισσότερα εργοστάσια ζάχαρης, μπορούν να εξασφαλίσουν την πλήρη αυτάρκεια της χώρας μας σε ζάχαρη, ενώ η θέση μας είναι να μην γίνονται εισαγωγές προϊόντων τα οποία μπορούν να παράγονται στην Ελλάδα», είπε η Aλεκα Παπαρήγα.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι συνέπειες από το κλείσιμο των εργοστασίων ζάχαρης δεν θα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους σε αυτά, αλλά και «την αγροτιά και όλες τις άλλες επιχειρήσεις -και κυρίως τους εργαζόμενούς τους, που ασχολούνται με τη συγκέντρωση, την αποθήκευση και τη συσκευασία ζάχαρης- ενώ θα αυξηθεί και το πρόβλημα εισαγωγών στην Ελλάδα, καθώς και το πρόβλημα της αύξησης της τιμής της ζάχαρης, λόγω του εκτοπισμού της ελληνικής ζάχαρης».

 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε την κ. Παπαρήγα για τις τελευταίες εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα στην ΕΒΖ έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια, αλλά «σήμερα κορυφώνονται μετά την ανακοίνωση ότι η ΕΒΖ είναι «ψηλά» στη λίστα των υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεων, που για εμάς δεν είναι αποκρατικοποίηση αλλά ξεπούλημα και ανίερο έγκλημα».

Ο κ. Βαρκάκης επισήμανε ότι το ΚΚΕ εδώ και χρόνια είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΒΖ και κατέληξε: «ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μια φορά με το ΚΚΕ, ώστε να αποτρέψουμε το έγκλημα που προσπαθούν να διαπράξουν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου