Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΣΙΦΩΝΙΟΣ: Ξεμπροστιάστηκε η δημοκρατία τους!



«Ταξικά μας αδέλφια χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συγκέντρωσή σας!» είπε ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου των χαλυβουργών, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση από το αυτοσχέδιο «βήμα» που στήθηκε πάνω στο φορτηγάκι συνδικάτου.

Επισήμανε ότι η επίθεση των δυνάμεων καταστολής ξεμπρόστιασε τη «δημοκρατία» των καπιταλιστών που «σταματάει στις πύλες των εργοστασίων στα γκέτο της εργοδοσίας. Εκεί που στενάζουν οι εργαζόμενοι».


Ενώ συνέχισε:


«Λένε ότι οι εργάτες φταίνε που κλείνουν τα εργοστάσια. Αλλά 
 
σήμερα βλέπουμε ότι έχουν κλείσει το εργοστάσιο με τις δυνάμεις καταστολής και είναι μια χούφτα απεργοσπάστες με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του Μάνεση μέσα στο χώρο δουλειάς. Και κρύβονται σαν τα ποντίκια στα λαγούμια τους και μέσα στα γραφεία.

Είναι αυτοί που προδίδουν την τάξη τους σήμερα. Αύριο θα προδώσουν τα παιδιά τους.

Είναι αυτοί ακόμα που δεν σέβονται τα κόκαλα των πατεράδων τους. Εφτά νεκρούς έχουμε εδώ μέσα και χιλιάδες σακαταμένους!

Αν νικήσουν οι χαλυβουργοί, θα νικήσει όλη η εργατική τάξη, όλος ο εργαζόμενος λαός, αγρότες, μαθητές, σπουδαστές, συνταξιούχοι, επαγγελματίες».


Καταγγέλλοντας το ρόλο των ΜΜΕ που μετέδιδαν ότι το εργοστάσιο άνοιξε ενώ η απεργία συνεχιζόταν κανονικά ξεκαθάριζε πως «οι χαλυβουργοί είναι στα πόστα τους, στο μετερίζι του αγώνα. Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να κάτσει επιτέλους στο τραπέζι του διαλόγου τον κ. Μάνεση για να αποφασίσουμε πώς θα επαναπροσλάβει τους 120 απολυμένους.


Δεν θα δουλέψει το εργοστάσιο ούτε με τηλεφωνήτριες ούτε με διοικητικά στελέχη. Θα δουλέψει από τους εργάτες που το δουλεύουν από 20 μέχρι 33 χρόνια. Που έχουν αφήσει τα κομμάτια τους, και φυσικά θα δουλέψουμε με δικαιώματα, με συλλογικές συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς και με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια πάνω από όλα. Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, ακόμα και αυτούς που νομίζουν ότι θα καθαρίσουν εύκολα με τους απεργούς, αυτούς που έχουν παραπλανηθεί, που τους τρομοκρατούν παίρνοντάς τους τηλέφωνο στα σπίτια τους και τους απειλούν, ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση: Μην φοβάστε συνάδελφοι, εσάς πρέπει να φοβάται ο Μάνεσης.

Οχι εμείς αυτόν.

Μας καλούν να μπούμε μέσα με σκυμμένο το κεφάλι. Εχουν κάνει τεράστιο λάθος αν νομίζουν ότι μπορούμε να σκύψουμε κι άλλο το κεφάλι, γιατί πάντα είμαστε με ψηλά το κεφάλι και με τη μέση ίσια.


Δεν είμαστε οσφυοκάμπτες. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις καταστολής. Εμείς δεν κάνουμε πίσω. Συνεχίζουμε πιο δυνατά. Ολοι οι εργαζόμενοι είναι στο πλευρό μας. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη»!



Ριζοσπαστης 
via e-globbing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου