Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ερχεται νέα μπόρα στη γειτονιά μας


Η Ανατ. Μεσόγειος βρίσκεται σε κατάσταση πολεμικής προετοιμασίας. Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο αυτής της πολεμικής κινητοποίησης για ενδεχόμενο χτύπημα στη Συρία ή και το Ιράν. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως και όλες οι προηγούμενες, σέρνει βαθύτερα το λαό στο λαγούμι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων, αυξάνοντας την πιθανότητα να βρεθεί στη θέση του θύτη και του θύματος. Ηδη, οι αεροναυτικές εγκαταστάσεις και πληθώρα άλλων διευκολύνσεων στους Αμερικανούς και τους άλλους ΝΑΤΟικούς συμμάχους στην περιοχή του κόλπου της Σούδας, έχουν τεθεί στη διάθεση της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής.
 
Μάλιστα έχει υπάρξει εκ μέρους των Αμερικανών και σχετική ενημέρωση προς τις ελληνικές αρχές για την επιθυμία τους να αξιοποιήσουν τη Σούδα ως σημείο στάθμευσης και εφόρμησης της πολεμικής τους μηχανής. Οι ειδοποιήσεις αυτές μόνο τυπικό χαρακτήρα έχουν, καθώς με τα μνημόνια που έχουν υπογράψει οι τελευταίες κυβερνήσεις με το ΝΑΤΟ, έχουν δώσει διαρκή άδεια στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις να κάνουν χρήση του ελληνικού εδάφους και των στρατιωτικών 
 
εγκαταστάσεων. Την ίδια ώρα αμερικανοΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία προσεγγίζουν ελληνικά λιμάνια στην πορεία τους προς την Ανατ. Μεσόγειο. Στο πλαίσιο της κρίσης που κλιμακώνεται, το ενδεχόμενο του πολέμου αυξάνει, όσο μεγαλώνουν οι αντιθέσεις ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους, για την επιβίωση ή την επικράτηση στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
 
Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι «ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα, βίαια, μέσα». Ειδικά στην περιοχή μας, που αποτελεί πεδίο έντονου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου, των δρόμων μεταφοράς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, των θαλάσσιων οδών, η καπιταλιστική κρίση τροφοδοτεί και δυναμώνει τους ανταγωνισμούς για την κατάκτηση νέων αγορών και μεγαλύτερης κερδοφορίας των μονοπωλίων. Μέσα απ' αυτό το πρίσμα, οι εξελίξεις μαρτυρούν ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο για τη «νέα Μέση Ανατολή» που διακήρυξαν οι ΝΑΤΟικοί κατά τη Σύνοδο Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη το 2004 και έκτοτε ξεδιπλώνονται πλευρές του. Μεταξύ αυτών είναι τα νέα τετελεσμένα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, η λεγόμενη «αραβική άνοιξη», η διείσδυση του ΝΑΤΟ στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, η σύνδεση Ισραήλ - ΝΑΤΟ...
 
Ο λαός μας, μαζί με την καθημερινή μάχη για το μισθό και τη σύνταξη, τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, έχει υποχρέωση να πάρει αποφασιστικά μέρος στον αγώνα ενάντια στην επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, για να αποτραπεί η με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αιματοκύλισμα που προετοιμάζεται στην περιοχή μας. Οι ιμπεριαλιστές έχουν τα όπλα τους για να σκοτώνουν τους λαούς. Εχουν όμως και οι λαοί τα δικά τους, τα όπλα του αγώνα και της αλληλεγγύης. Η αποκάλυψη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και των πραγματικών τους στοχεύσεων, η παρεμπόδισή τους και η αποτροπή της ελληνικής εμπλοκής αποτελούν μέρος της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και διεθνιστικό καθήκον του λαού. Σε συνδυασμό με την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου